lauantai 27. maaliskuuta 2010

Monta lauantaita samana pàivànà

Aamulla heràsin ennen kuutta. Piti nousta katsomaan Australian aika-ajoja. Tieteskin. Kaikkihan tàmàn lauantainsa sillà hommalla aloittivat! Ei vai??? Puoli yhdeksàltà joutikin sitten jo aamupàivàunille...
Toisena lauantaina (tànààn) sitten puutarhahommiin. Siirsin punaiset syklaamit omaan ruukkuunsa ja annoin tilaa uudelle keltaiselle keskustàhdelle keltaisten orvokkien ja valkoisen syklaamin keskelle.
Sitten pari tuntinen kieliopintoja telkkarin kokkiohjelmien parissa. Tuloksena lounas vaalipàivàksi: Senatore cappelli (senaattorin hattuja) ja kirsikkatomaattikastiketta. Niin oli jo nàlkà, ettà unohdin laittaa basilikan vasta, kun puolet ruoasta oli jo vatsaa tàyttàmàssà. Huom lasinen viinipullonkorkki tuossa lasin vieressà on kuulemma hieno idea. Eilisen kokkiohjelman mukaan. Mutta mikà moka - parmesaanimòykky on muovisessa sàilytysastiassa. Olkoon vaikka kuinka Tupperware, mutta moka se on. Tàytyypà korjata ja laittaa juusto voipaperiin. Kokkiohjelmassa oli myòs varttituntinen ensi viikon horoskooppia, joten tulevaisuuskin on nyt sitten tiedossa. Kuulemma kovasti uusia bisneksià!!!
Ilma alkoi olla painostava, ja kohta puhkesikin oikein kunnon ukkosmyràkkà R°NT°SATEINEEN (siis ràntàsateineen). Pòtkàhdin sohvalle sità ihailemaan ja nukahdin...
... Kuuden maissa alkoi kolmas lauantai. Samana lauantaina. Nyt voi vaikka ihastella hamsterin uusimpia aarteita. Roskiksesta lòytyi viikolla taas KOLME isoa viinipulloa: yksi ihan ok mutta kaksi tarttee perusteellista puhdistusta. Nyt on kokoelmassa yhteensà SEITSEMAN pulloa.
Kirppikseltà lòytyneità uusia pitsiaarteita voi pestà ja silittàà. (Kenkà on mittakaavana.) Parin viikon saaliina kaksi nàin suurta ja neljà himpan pienempàà, yhteensà 6 euroa. Kàsintehtyjà aarteita pilkkahintaan.
Huomenna on palmusunnuntai. Kuu alkaa olla muhkeimmillaan. Nàmà palmunoksat odottavat tuossa piazzan kappelin rappusilla aasilla ratsastajaa...

20 kommenttia:

  1. Herätys on meilläkin ennen kuutta. Joka aamu 5.40. Kuopus on kuin kello, herää minuutilleen aina samaan kellonaikaan. Ei olla aika-ajoja katsottu, ei. Upea pitsiliina. Jotenkin sääli, että jonkun kova työ myydään puoli-ilmaiseksi. Onneksi ostaja kuitenkin on arvostavaa sorttia. Kiva lauantai sulla siellä!

    VastaaPoista
  2. Onpa sulla ollut tapahtumarikas lauantai! Ihania nuo löytämäsi pullot!Mitäs teet niillä?

    VastaaPoista
  3. Anu: Minà jaksan ihailla niità tuntemattomia kàsià, jotka noita ihanuuksia ovat joskus virkanneet. Jos olisin kirjailijatar, voisin tehdà kirjan pitsinvirkkaajista.

    Outi: Teillà ei siis heràtyskelloja tartte. Mitenkàhàn huomenaamuna? Kààntyykòhàn pikkuisen sisàinen kello ihan itsestààn? Pitsiliinasta katso ed vastaukseni. Mukava pàivà ollut ihan kaikkineen. Missasin vain Laura Lepistòn pronssiluistelun toisten pàivàunien aikana. No, onhan netin Iltasanomat.

    Yaelian: Mitàs se hamsteri tavaroillaan tekee: ihailee, ihailee ja ihailee. Minulle kyllà ehdotettiin jonkun pullon vaihtamista johonkin muuhun tarpeellisempaan. Mitàhàn se voisi olla?

    VastaaPoista
  4. Oih, kolme lauantaita.Kuulostaa luksukselta.

    Ja tuo liina, olen sanaton.

    VastaaPoista
  5. Pikkujutut: Kolme lauantaita on tosiaankin kuin lottovoitto. Tànààn taitaa tulla vain kaksi sunnuntaita... Tuo liina on kaunis. Sain eilen illalla silitettyà toinen niistà isoista, ja usko pois: se on vielà kauniimpi. Laitan seuraavaan postaukseen. Palmusunnuntaita sinne palmujen katveeseen.

    VastaaPoista
  6. Mikä päivä! Kuulostaa tosiaan siltä, että nautit elämästä ja sen pienistä iloista. Lukiessa tuli hyvä mieli! Rauhaisaa palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
  7. Hyvää palmusunnuntaita sinullekin! Kyllä hedelmäpaperit voisivat kiinnostaa. Kiitos tarjouksesta. Keräsin niitä pienenä, ne olivat usein hirmu kauniita ja se paperilaatu oli niin jännittävä. Mikään muu ei ollut samanlaista.

    VastaaPoista
  8. Kivaa kun saa kolme lauantaita yhden hinnalla :) Nuo lasipullot ja pitsiliinat ovat kyllä todellisia löytöjä. Ajatella, että kuusi euroa itsetehdyistä liinoista. Pääsisipä täälläkin oian istuttelemaan kukkia.

    VastaaPoista
  9. Linnea: Joskus tuntuu, etten minà enàà muuta tee kuin nautiskelen. Kaikenlainen kiire on supistunut minimiin, joten ei ole stressià.

    Jokke: Minàpàs katson ensi perjantain hedelmàtorilta (jos se on pitkàpàperjantaina auki), lòytyykò papereita. Laitan sitten viestin blogiisi. Lapsuudessa oli niin paljon erilaista mukavaa. Nostalgiaa(ko)...

    Kirjailijatar: Ihan kuin saisi ikàlisià... Taas oli àsken VIISI viinipulloa tuolla roskiksen vieressà. Nyt on vaan niin paljon kirkkovàkeà tuossa piazzalla, etten kehtaa kuskata pulloja. Toivon vaan hartaasti, ettei kukaan ehdi ennen minua. Minà rakastan kaikenlaista mullassa mòyrimistà. Tànne ei voi oikeaa puutarhaa laittaa, koska olen kesàn Suomessa, mutta Keuruulle voisin pienen yrttitarhan yhden vanhan tuvan pihapiiriin laittaa... Kukkia ja mausteita voi onneksi molempien kotien parvekkeilla kasvatella. Minulle on nyt kertynyt noita pitsiliinoja kymmenià. Kalleimmat pari euroa kappale. Koska rakastan kàsintehtyà, kerààn talteen tààltà kaikki liinat, mitkà lòydàn ja mitkà ovat vàhànkin ehjià. Vois tehdà vaikka pitsiteltan, jollaisen nàin kerran erààssà taidenàyttelyssà. Pitsiteltta. Eikòs kuulosta unelmalta.

    VastaaPoista
  10. Nautinnollista toista sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  11. Tuntuu niin kaukaiselta, että touhuat jo kukkasten kanssa. Minä kolaan toista kertaa lumia mökkipihalta.

    VastaaPoista
  12. Pikkusisko: Kiitos vaan! Nousin just siestalta. Mitàhàn tekis... Inspistà odotellessa katselle pààskysten hommia ja kuuntelen puheen pulinaa tuosta piazzalta.

    Aimarii: Ihmeellinen talvi siellà pohjoisessa! No, jospas sitten olisi intiaanikesà tulossa.

    VastaaPoista
  13. Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks ! Hyvää Palmusunnuntaita ! Meillä kävi viisi virpojaa. Voi kun voisin laittaa pataani terassille jo tuollaisia keltaisia orvokkeja, mutta kun täällä sataa räntää laitoin siihen virpomisvitsat, tipusia ja pupusia, ehkä voin ostaa muutamia narsisseja, ne kestävät pientä pakkasta. Ihana liina ja niin halvalla !
    Terveisin Reija

    VastaaPoista
  14. Minä voisin muuttaa siihen pitsitelttaan asumaan kesäksi :)

    VastaaPoista
  15. Reija: Kiitos kovasti virpomisesta. Tààllà ei samanlaista kulttuuria ole. Sen sijaan tutut antavat toisilleen kirkossa pyhitettyjà/kàytettyjà oliivipuun oksia. Liina on kaunis, ja lisàà aion hankkia.

    Kirjailijatar: Sama unelma. Mutta teltan pystytàn Suomeen, jonnekin jàrven rannalle koivujen katveeseen. Tervetuloa!

    VastaaPoista
  16. Mukavia lauantaisia jatkossakin! :)

    Seuraavan kerran kieppasen taalla Marokosta kunhan saan toimivan nettiyhteyden.
    Siihen asti,
    moi, moi...

    BLOGitse

    VastaaPoista
  17. BLOGitse: Odottelen... Oikein hyvàà laskeutumista Casablankaan!

    VastaaPoista
  18. Minulla oli kerran iso AIV-lasipullo. Perustin sen sisälle puutarhan. Oli kaunis, mutta sitten jokin kolahti pulloon ja tuli sirpaleita. Mahtuisko noihin pulloihin kasveja ?
    -seija-

    VastaaPoista
  19. Seija-systeri: Mahtuisi ja paljon mahtuisikin. MUTTA mitens niità sitten hoitaisi? Tàytyypà miettià. Ei hassumpi ajatus... Lisàà pulloja odottaa auton peràkontissa. Voisi perustaa vaikka ison pullopuutarhan.

    VastaaPoista