torstai 3. syyskuuta 2009

Pikkusysterille

Pikkusysteri ja miehensä asustelivat Venezuelan sienettömissä maisemissa neljä vuotta. Voitte vain kuvitella heidän ajatuskupliaan, kun nyt kävimme TUOLLA NOIN ja löysimme heille tämmöiset saaliit kanttarelleja ja mustatorvisieniä. Useita litroja.
Itse keräilin lähinnä karvarouskuja. En koskaan milloinkaan ikinä kuuna kullan valkeana ole löytänyt kerralla näin paljon ihania parahultasia karviksia. Kaksi ja puoli kiloa. Suolasieniä niistä tuli pari litraa. Lisäksi kanttarelleja ja mustatorvisieniä, tietysti. Nyt molemmat systerit perheineen tietävät, missä on minun TUOLLA NOIN! Eivät kerro muille. Heihin voin luottaa. Pikkuveljelle paikka on luontaisetu!
Älkää vain kysykö, mitä minä kaikilla sienillä teen! Ei tämmöisenä sienivuonna yksinkertaisesti semmoisia voi kysyä. Eihän sieniä metsäänkään voi jättää, eihän? EIHÄN!!!
Olen aina himoinnut maistaa joskus leppärouskuista valmistettua ns kuningattarien sienikeittoa. Löysin kuin löysinkin yhden. Toinen viereinen leppärousku oli jo liian asuttu. Kotona tutkin aarretta lähemmin ...
... ja voihan toukka-armeija!!! Sieni oli jo varattu. Roskiin. Jäi haaveeksi tälläkin erää leikkiä kuningatarta.
No ei se mitään. Tänään menin uuteen paikkaan TUONNE NOIN. Löysin pari litraa vauvasuppiksia. Keitto on kohta valmista natittavaksi.
Lisäksi löysin mustatorvisieniä, karvarouskuja ja vihdoinkin myös herkkutatteja.
Mutta jotta ei menisi taas sienestelyksi koko postaus, pieni kevennys: Ostin Ilta-Sanomat ihan tuon ns Audi-miehen takia. Törttö mies, mutta ei tuommoisen takia erään maan eräs Perslukko-pääministeri eroamaan rupeasi. Päin vastoin, laittasi omaan CV:hen ansioiksi!!! On Suomella ja Italialla ongelmansa!!!

15 kommenttia:

 1. Jos pysytään ruoka-teemassa, niin meidän Onnin herkkupurkkiruokaa kutsutaan meillä Berlusconiksi (kirjoitinkohan oikein?). On Italiasta ja maksaa kuin synti. Joskus ostamme kissalle, kun oikein hellyys iskee. Jos Onnilta kysytään, niin Berlusconi on hyvä juttu ja on ihan oikeassa siinä, että saapasmaassa ne parhaat pöperöt tehdään. Sienistäsi en sano mitään. Olen vihreä kateudesta.

  VastaaPoista
 2. Outi: Missäs maassa Onnin onnelliseksi tekevä herkku valmistetaan? En muuten ees halua opetella kirjoittamaan tuota erään pääministerin nimeä oikein. Onneksi tänään taivaan vesihanat on apposen auki. On pakollinen sienestysvapaapäivä. Voisi olla jo parikin päivää. Aattele, jos tosiaankin alat muuttua harmaasta vihreaksi. Jos semmoisia vivahteita näkyy, laita etanaosoite spostiin. Ennen su 27.09. Silloin tämä nainen jättää sienestysmaat ensi satokauteen.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saat nyt sienihimokiintion tayteen. Taallahan ei sieniin saa koskea, jos ei ole kaynyt kurssia, maksanut sienikorttimaksua ja viela uusinut siihen leiman joka vuosi. Eihan sille mitaan voi jos jonkun taskuun HYPPAA jokunen sieni silloin talloin. Enka nyt puhu itsestani, kun en sienia loyda metsasta, vaikka ne tarjottimella eteeni tuotaisiin.

  VastaaPoista
 4. Elena: Aamulla olin jo lähes onnellinen, kun taivaalta tuli vettä kuin sangosta kaatamalla. Mutta entäs nyt? Aurinko paisataa lähes selkeältä taivaalta. Yritän hilltä itseäni. Vaikeaa se on. Joo, aina metsään mennessä pitää pukeä ylleen jotain ISOtaskullista. Eväitä varten tiestysti. Sieniä voi oppia löytämään, kun ekan näkee. Pikkusysteri on siitä oiva esimerkki. Hän meistä kolmesta keskiviikkona hoksasi ihan uudet mustatorvissienet ekana!

  VastaaPoista
 5. Olen tosi kateellinen sun sieniapajista! Itse en tosin tunne kun kanttarellin, mutta herkkua sekin. Saako tulla kylään ruoka-aikana? ;)

  VastaaPoista
 6. Sea: Tervetuloa! Mutta veisin sinut ensin metsään opintoretkelle, ja sitten laitettaisiin yhdessä sapuskat.

  VastaaPoista
 7. Kauhee kasa sieniä taas, olet onnellinen!

  Kyselit näyttelystä...
  Näyttely on espalla ja ryhmä on KAAMOS www.kaamosgroup.fi löytää lisää tietoa poppoosta.

  Kutsun näkee osoitteesta:
  http://eilentanaanhuomenna.blogspot.com/2009/09/valketta-espalla.html

  Näistä kaikesta lisää myöhemmin :)

  VastaaPoista
 8. Valkoinen persilja: Kyllä, olen tosi tyytyväinen.
  Huomasinkin tuolta eilentän.... blogista infoa tuosta näyttelystä. Vahinko että en pääse katsomaan ihan livenä. Onnea vain koko ryhmälle ja ryhmän tukijoukoilla.

  VastaaPoista
 9. Siis voihan vau! Kävin pienellä reissulla metsässä pari viikkoa sitten ja sain noin kymmenen sientä kotiin tuomisiksi ja saman määrän hirvikärpäsiä.

  Täällä päin on yleensä ihan kohtuudella leppärouskuja, mutta ovat kyllä aina tolkuttoman matoisia.

  VastaaPoista
 10. Merruli: ONNEKSI en ole törmännyt tänä vuonna vielä yhteenkään hirvikärpäseen! En vain ole metsästellyt hirvien kulkumaisemissa, vielä.
  Leppärouskuja löysin eilenkin kolme kappaletta, mutta niin toukkaisia, ettei yhtään haluttanut mukaan ottaa. Pitäis kai ottaa tuoli mukaan ja istua maisemissa ja tuijottaa maahan, milloin itiöemä esiin putkahtaa ja hyökätä heti kimppuun. Mutta ne toukathan voi ilmaantua sinä aikana kun silmäänsä räpäyttää!

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kun voi poimia sieniä ihan vaan metsästä;minun täytyy mennä markettiin niitä hakemaan...
  Missä päin Venezuelaa siskosi miehineen asuivat? Minäkin näes asuin Venezuelassa...

  VastaaPoista
 12. Yaelian: Suomen metsät ovat todella aarteita, joita sietäisi hyödyntää enemmän. Mutta lähelle on vaikea nähdä!!
  Sisareni miehineen asui Caracasissa. Tyosarkana koko maa. Olivat Suomen lähetysseuran lähettäminä. Minä sain olla heidän vierainaan kaksi kuukautta. Erinomainen kokemus!

  VastaaPoista
 13. No harmi kun ei tavattu,olin siellä 2005-2006 ja en sinä aikana Caracasissa nähnyt yhtäkään suomalaista. Menin kerran jopa suurlähetystöönkin,kun teki mieli kysyä suomalaisista,ja sielläkin oli vain yksi paikallinen virkailija ,joka ei mitään tiennyt.Ihana maa,vaikka sekopää presidentti heillä onkin.Arepas, cachacas ah......

  VastaaPoista
 14. Yaelian: Vasta nyt huomasin tämän kommettisi! Käveltiinköhän meni ohi toisistamme Caracasin kaduilla. Tai suurlähetystössä? Vahinko, ettet tavannut lähetystön suomalaisia virkailijoita. He olisivat kyllä tienneet sekä sirestani ja miehestään, kuin myös minusta. Niin kuin sanoit: maa on ihana, mutta presidentti ihan toiselta planeetalta. Jokohan saavat vastavoimat itsensä koottua ja lähettäisivät hänet takaisin omalle planeetalle? Jonnekin aurinkokuntamme tuolle puolen.

  VastaaPoista
 15. Taisivat silloin kaikki suomalaiset olla sieltä lomalla,kun kävin siellä kyselemässä;oli vain yksi paikallinen paikan päällä.Saisi todellakin Chavez mennä omalle planeetalleen muiden sekopäähallitsijoiden joukkoon! Eilen puhuin eksän kanssa, oli Caracasin keskustassa ollut iso mielenosoitus Chavezia vastaan,mutta ei taida se auttaa......

  VastaaPoista