tiistai 1. syyskuuta 2009

Koukku-Baktus?

Olen saanut virus-tartunnan. Läntis-läntisestä naapurimaasta rantautunut Karius-Baktus. Mutta nyt en kyllä ymmärrä, onko minulla oikeat lääkkeet. Voiko Baktus-Karius -huivin tehdä myös virkaten? Olenko minä nykyaalloilla, vai sivuallikossa? Googlekin syöttää lääkkeeksi vain puikkoja (onneksi ei sentään suppoja). Mutta kun sain tuon kämmenselkälämmitintehtaan lomausvaroituksen ja kun minulla oli vielä tuota Soilen omin pikku kätösin kehräämää lankaa, päätin uhmata google-lääkäriä ja turvautua virkkuukoukkuun. Kyllähän silläkin syntyy kolmikulmaista liinaa! Salomonin solmuilla jopa aikas tehokkaan näköistä. Tänään junailen seudun pääkaupunkiin, Jyväskylään. Tarkoituksena mm hankkia lisää lääkeaineita. Nyt on mieleen iskostunut erilaiset violetit langat. Siis pitääkö minun vaihtaa puikkoihin, vai käykö tämä oma oma lääke: virkkuukoukku? Ps, ps Soile: Mistäs tuo lankaa koostuu? Kyllähän sinä sen jo aikaisemmin kerroit, mutta kun minulla on jokin muukin tauti. En vain nyt muista, mikä. Help, please!

17 kommenttia:

 1. Tosi mukavalta näyttää tuo virkattu pinta! Ja langan värihän on loistava, jotenkin niin syksyinen.

  VastaaPoista
 2. No tuo ruskea on 100% merinovillaa.

  Se turkoosi ja violetti juttu mitkä sulla myös ovat, ovat blue face leichesteriä

  VastaaPoista
 3. Salomonin solmusi näyttävät vallan upeilta. Miksi lääkkeitä vaihtamaan, jos entisillä pärjää?
  Luin aiempia postuksiasikin.Pahoittelen, ettei sinusta tullut lottomiljonääriä ja saunan löylytkin oli, mitä oli. Aina ei satu kohalleen.

  VastaaPoista
 4. Ajattelin tuosta saunahommasta ihan niinkuin sinäkin: olistitpa tullut meille noitten tykötarpeittesi kanssa.
  Kun tulet niin ilman muuta sauna lämmitetään.
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut sama mielessä. Virkaten Baktus.
  Tuo sun näyttää ainakin hyvältä.

  VastaaPoista
 6. Ihanan väristä lankaa totta tosiaan!

  VastaaPoista
 7. Outi ja Ofelia: Väri on todella kaunis. Kiitos Soilen pikku kätösten ja hänen rukkinsa!

  Soile: Merinovillaa. Hmm, katsotaan kutittaako. Tai siis raavituttaako siitä tehty Baktus-Karius? Entäs tuo BFL (bluefacelei...)? Onko siinä vähän/paljon kutittavaa villaa vai ihan raavituttaako? kyselee ummikko.

  aimarii: Aattelinkin uhmata lääkäriä ja jatkaa samoilla 'lääkkeillä'. Siis EI VIELÄ lottomiljonääri, mutta en minä kovin helpolla luovuta. Ja Oikeaan Puulämmitteiseen Saunaan on jo kutsu. (ks. Tuo seuraava Seija-systerin kommentti).

  Seija: Sopiiko tämän viikon lauantai? Laita viestiä spostiin tai kännyyn. Tulen koko arsenaalin kanssa. Voitais rymytä ensin sieni/marjametsässä ja sitten SAUNOA kunnolla.

  satu.p: Minä kun olen semmoinen paukapää, etten ymmärrä, miksi kolmiohuivia EI voisi tehdä vaikka virkaten, ommellen tai tietysti myös puikoilla. Olen tehnyt jätti huiveja, enkä ole tajunnut, että teen jotain JättiBaktuksia. Vai onkohan siinä huivin koossa joku raja? Vaikeita kysymyksiä täällä ratkottavana.

  Ofelia: ks ensimmäinen kohta.

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvältä näyttää, ei muuta kuin entisillä lääkkeillä vaan!

  VastaaPoista
 9. Salomonin solmut ovat minulle täyttä hepreaa eli kokeilematta ja osaamatta. Hienoa jälkeä solmuilla tuleekin ja tuo väri on perin ihana.

  VastaaPoista
 10. Pikkusisko: Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan. Toisaalta - vaihtelu virkistää. Voishan sitä puikkojakin kokeilla ...

  Merruli: Salomonin solumut ovat simppelisimppeleitä tehdä. Mulle täytyi niitten tekeminen vaan ensin näyttää ihan livenä. Helppoja ja nopeita. Väri ON kaunis! Kiitos taas Soilelle.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana väri ja kuulostaa lankakin olevan jotenkin unelmaa, vielä kun siinä on ystävän jälki, tosi arvokasta. Tulee hieno huivi, minustakin asioiden tekeminen nurinperin tai eritavalla on vain hyväksi. Siksi kai eilen tiistainakin päätin juhlia ja otin lasin sitä proseccoa ja sitten lorautin sitä kunnon määrän vielä risi e bisiin. Vaikkei se kai siihen se sopivin viini ois ollukaan, mutta mitäs siitä. Tiistai oli juhla :)

  Ihanaa keskiviikkoa sinulle, tästäkin tulee varmasti hyvä päivä :)

  VastaaPoista
 12. himalainen: Minä olen aina ollut vähän semmoinen eri suuntaan kulkija. Jotkut sanoneet vastarannankiiskeksikin. Sillä tavalla näkee vastaantulevien hommelit tarkemmin! Luulen ma. Prosecco on just oikea juoma ja oikea myös risin ja bisiin. Myös dekkaristini Donnan Leonin komissario Brunettin vaimo lorauttaa sitä paitsi laseihin venetolaiseen kansallisruokaan. Just tuohon risi et bisiin. Eilinen oli hyvä päivä sateineen päivineen ja tästä päivästä näyttää tulevan aurinkoinen sienestyskeli. Rymytään pikkusysterin ja miehensä kanssa TUOLLA NOIN! Hyvää päivää sinullekin.

  VastaaPoista
 13. Ei paha... itse asiassa aika hyvä :-)

  VastaaPoista
 14. Oi viehättävä! Todella hyvä!

  VastaaPoista
 15. Satu: Kiitos. Tykkään itsekin. Vaikkei ruskea just tällä hetkellä ihan lemppariväri olekaan. Voipi mennä huivi ja kämmekkäät toisen käyttöön. Itselle suunnittelen violetteja.

  VastaaPoista
 16. Juu kyllä salomoninsolmuillakin syntyy hyvin huivi, vaikka ei baktus enää silloin olekaan. Mun tuli aloitettua sellainen salomoninsolmujen ollessa kovemmassa muodissa kuin nyt, mutta kesken jäi. Se kannattaa aloittaa keskinurkasta ja kummastakin reunasta leventää samaan aikaan.

  VastaaPoista