sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Nahi Härpäketehtaalta

Suoritin pehmotarhani eläinten tarkistuslaskentaa... Viisi nallea, neljä koiraa ja kaksi hiirtä. Kaksi hiirtä??? Onko tämä hiiri???? Harmaata on, Ja pitkä häntäkin takalistossa. Mutta kattokaa nyt tuota naamaa! Onko se hiiren naama? On sillä kyllä pitkät viikset.
Kattokaa nyt tätä minun hiiri (?) parivaljakkoa! Onkohan jossain kaukomaitten tehtaalla menneet kaavat vähän sekaisin? Voihan olla, ettei tehtaan työntekijät ole koskaan esim karhuja nähneetkään. Ei ole tuotteitten tarkistus oikein pelannut. Maahantuoja näyttää nallehiirellä olevan Tiimari. Nalle-hiiri = Nahi. Täytyypä ottaa Nahi mukaan seuraavalle Tiimari-keikalle. (Taas se aikoo valittaa!!! En valita. Lupaan. Näytän vain.) Minä tykkään Nahista. En aio siitä luopua. Auttoi taas katsomaan lähelle! Siitä tulee maskotti tähän huusholliin.
Parantumistani (ks ed postaus) edesauttoivat nämä uusimmat aarteet. Poppelista. Jyväskylästä. Keskustie 18. Kaupassa olisin viihtynyt vaikka kuinka kauan. Kaunista katseltavaa, hypisteltävää, palvelua. Eikä ole kauppa hinnaoilla pilattu. http://www.poppeli.fi/ Alpakkaa, sillä olen aikas allerginen villalle. Joskos niitä kämmenselkähärpättimiä lisää, sillä ei jouda tehdas lomalle. Uhkailuista huolimatta. Ja salomon-baktus -kaulaan. Ei sentään tuosta paperinarusta. Siitä tulee/ehkä tulee roseevempaimella jotain koristetta vuoristomajalle. Ei jouda metsään nyt. Ei niih!
Tässä tulossa Nallesta ystävälle mustat kämmenselkähärpäkkeet (väri ystävän toive). Tuli kaksi saman käden härpäkettä sienishown keskellä. Täytyy tehdä kaksi vastahärpäkettä. Tulee siis kahdet! (Kuvausrekvisiittana mm Venezuelan puolen Karibian rannalta jouluna 2005 löytynyt kookoshedelmän kuoren puolikas. Sen pohjalla Sardinian rannoilta löytyneitä simpukan suunsulkijoita 'porta fortuna', onnentuojia) Ei jouda nyt metsään! Ei niiinnh!
Mustat (isommat kuin edelliset) ja punaiset härpäkkeet odottavat nappeja ja menevät sitten pikkusysterille ja miehelleen kiitokseksi autoiluista vattu- ja sieniTUONNE NOIN-paikkoihin. Violetit menossa vuoristomajalle - päin. Lankoina kaikissa Nallea. Ei jouda ...
Siniharmaat härpäkkeet (Regia silk) ovat ollet kovassa käytössä. (Paljon olen niistä kehuja saanut. ) Ehdottoman kätevät pyöräillessä. Tosin ei niin usein vielä tänä kesäisen syksyn alkuna tarvittu. Mutta aivan varmaan talven tullen niillä on vuoristomajalla todella käyttöä. (50 g riittää kaksiin härpäkkeisiin.) Tuo Elenan virkkaama avainperäke on auttanut löytämään avainnipun - milloin mistäkin. Kiitos vaan. Joutaiskohan ... ? EI!!
Ja sitten jotain, joka kosketti syvästi: Käykääpä lukemassa lehtiartikkeli (engl) pikkujuttujen blogin 05.09 postauksesta.

17 kommenttia:

  1. Sarin kanssa samaa mieltä - Nahi on ilmi selvästi kissa :)

    VastaaPoista
  2. Sari: Nahiko onkin kissa? Kisu? Kisuliini? Yritän tuijottaa Oikeaa Nallea (jos pehmis voi oikea olla) ja Nahia rinnakkain, enkä kyllä vielä ole ihan vakuuttunut Nahin biologisesta lajista. Mikäs kissarotu voisi muistuttaa yhtä aikaa nallea ja hiirtä? Toisaalta, jos KissaAsiantuntijat (niitä on lähipiirissäkin) sanovat, että Nahi on Kissa, niin sitten Nahi ON kissa. Härpäketehtaan maskotti kuiteskin. (Enkä siis mene sen kanssa Tiimariin!?!)

    VastaaPoista
  3. Villasukka: Ja sinä jos kuka olet KissaAsiantuntija!! Siis Nahi ON kissa. Odottelen vielä varmistusta neljän kisuliinin emolta! Tässä asiassa minun on helppo antaa periksi.

    VastaaPoista
  4. Sullahan on oikea pehmolelujen eläintarha;mulla sellaisia taitaa olla vain 2.
    Kauniit nuo violetit alpakkalangat.Nehän ovat ihanan pehmeitäkin!
    Mulla muuten on myös tuollaisia kookoksen puolikkaita ainakin 8 kpl.Olen miettinyt,mitä niillä tehdä...

    VastaaPoista
  5. Kirppiksiltä ostan kaikki, jotka 'mukaan tahtovat'. Täällä käyvät pikku vieraat saavat niitä retuuttaa mielin määrin. Eivät laita yhtään hanttiin.
    Violetti värinä oli vähän aikaa sivuraiteilla minun vaatetuksessa, mutta nyt sitä pukkaa ovista ja ikkunoista syrjäyttäen pikkuisen vihreää. No, talvikin tulossa. Värit tulevat murretuimmiksi.
    Käytin tuota kookosta välillä saippuakuppinakin. Tiedä, mihin käyttöön seuraavaksi. Muistoja se tuo mieleen roolissa kuin roolissa. Ymmärsin, että olet ollut Venezuelassa. Missäs päin olit?

    VastaaPoista
  6. Yaelian: Vasta äsken huomasin edellisen kommenttisi, jossa kerroit olostasi Venezuelassa. Vastasin siihen. (Täytyypä seurata myös vanhojen postausten kommentteja enemmän.)

    VastaaPoista
  7. Nahi on suloinen. Katsoin minäkin kissaksi ensin. Sitten tarkemmin ja selvä Nahi on! No ei kai jouda kun ahkeroi hulluntavalla kaikkea muuta! :)

    VastaaPoista
  8. Nahi on aika veijarin näköinen ja paikattukkin useampaan otteeseen. Ehdottaisin että NAHI onkin MYHI, eli myyrän ja hiiren risteytys, tuo kasvojen pyöreys ja raajojen vahvuus viittaavat ihan selvästi myyrään.

    Mutta miten nuo härpäkkeet toimivat, olen ihan uuno en saa selvää...

    VastaaPoista
  9. Nahi ON suloinen. Ja kun se on siis kissa, kisu, kisuliini, sitä suloisemmaksi se tulee! No, tänään on ollut laiskuus-päivä. En ole kotoa inahtanutkaan. Vain ruokaa, härpäkkeitä ja Donna Leonia. Nyt pitäis tiskata.

    VastaaPoista
  10. Kyllä minäkin kissaksi väittäisin, vaikka en ole kissaihmisiä...en tosin hiiri-ihmisiäkään. Nalleakin tuossa vois olla.

    VastaaPoista
  11. Valkoinen persilja: Nahi on nyt Nahi-kisu. (Ihan vivahtaa japanilaiselle rodulle nimensä puolesta!) Noista härpäkkeistä nääs joitain kuvia postauksissani 2.8. ja 9.8. Alkuperäinen idea on satu,p:n ja pikkusiskon äidin tekemät. Ostin ne heinäkuussa Hailuodon Luovon Puojista. Alkuun tein kämmenosan neliskanttiseksi, mutta se röpsötti jotenskin kummallisesti pikkurillin puolelta, joten nyt teen homman ympyrällä. Homma toimii niin paljon paremmin. Olen käyttänyt härpäkkeitä (oikeaa nimeä en tiedä) koemielessä paitsi pyörällä ajaessa, myös metsässä poimiessani sieniä ja marjoja. Toimii! Sormenpäät pysyvät lämpiminä, kun kämmenen ohut iho on suojassa. Suosittelen!

    VastaaPoista
  12. Valkoinen persilja: Hups. Siis kämmenen selkäosa ympyränmuotoinen... Itse kämmenosa jää vapaaksi!

    VastaaPoista
  13. Amelie: (Näyttää kommentteja tulevan samaan aikaan, kun itse vastailen.) Nallen puoleen minäkin hieman ensin kallistuin. Jos ottaa viikset pois ja pitkän hännä tilalle laittais hännänypykän, Nahi olisi nalle. Mutta kissa se nyt on, japanilaista rotua!

    VastaaPoista
  14. Nyt tiedän miten härpäkkeet toimii, kiitos! Näyttää hyvältä ja näppärältä. Ja härpäke on mitä mainioin nimi. Itse teen romuja, mieheni kikkareita ja ystäväni kötöstyksiä ja nämä nimet pitävät sisällä kaiken mitä kukin väsää.

    VastaaPoista
  15. Joo kissa se on, meidän Onnin väreissäkin vielä. Ja ahkera olet ollut - mieletän määrä hanskanpuolikkaita! Ja käsittämätön on maailma; artikkeli vetää hiljaiseksi. Varsinkin, kun olen satavarma, että meidän prinsessa olisi aivan onnesta sykkyrällä tuollaisessa kynsienlakkausparatiisissa. Harmi vaan, kun on lapsella niin tylsä äiti.

    VastaaPoista
  16. Outi: Jep! Minun oma maskottini on japanilaista aatelissukua olena NahiKisu. Ovatkohan teidän Onnin kanssa sukulaisia?Eikös olekin hianoa?

    Pienten prinsessojen omat leikit ovat normaaleja mielikuvitusleikkejä. Antaa tiaran vaan keikkua.

    Tuon artikkelin kaltainen raaka bisnes sisältää paljon piirteitä, josta on leikki kaukana. Sanoisin sitä jopa tavallaan lapsikaupaksi. Hui! Missejä tehtaillaan niin kuin esim Venezuelassa keinoilla ja hinnoilla millä hyvänsä. Että olisi 'kaunis'. Että kelpaisi!

    VastaaPoista