keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Halpaan Halpakkaan

Näitä minä lähdin hakemaan. Siis nappeja noihin härpäkkeisiin. Keuruulla on vain yksi paikka, mistä ajattelin tekeväni löytöjä: Halpakka (Suur-Keuruun ala-kerrassa). Siellähän niitä. Toinen toistaan sopivampia, eikä ollenkaan hinnalla pilattuja. Nuo oikealla yläreunassa olevat maksoivat 10 senttiä kappale ja nuo vähän koristeellisemmat 15 senttiä kappale. Olin oikein tyytyväinen löytöihin. Halpakka on myös kirppis.
Ja mitä minä löysinkään: kolme lastenruokapurkillista nappeja, 1,50 euroa purkki!!! Ihan tuli Pikkusiskomainen olo. Nyt on nappeja vähäksi aikaa. Jos vain värit mätsäävät tarpeisiin.
Näihin kukkiin voisin nimittäin nappeja tarvita. Olen ihan koukussa kahden blogin juttuihin: Kazbuura(alias pikkujutut) ja Heegeldab . Vahinko vain, etten osaa viroa, eikä minun blogissa ole kielenkääntäjää - vielä. Olen nähnyt semmoisen joissakin blogeissa, joten kyllä se vielä minullekin tulee, kunhan saan mikrotuen avukseni.
Noista kuvan koukku-baktuksista kaksi on jo valmiina. Alpakkaa (violetti) ja Soilen omin kätösin kehräämää merinoa (ruskeahko). Molemmat kutittavat minua. Turkasen turkanen. Tiedän erään, joka jo hyrisee tyytyväisyydestä. Tuo vaalea huivi on ns ikuisuusprojekti. Pellavalankaa. Siis kutittaa takusti karheudellaan. Täytyy miettiä sen jatkojalostusta. Onkos vihjeitä?
Ja kun minä menen kirppikselle, käyn yleensä tarjonnan tarkkaan läpi. Lila (kuinka ollakaan) olomekko, villaiset sormikkaat, puinen mortteli (basilikapestoahan ei saa tehdä muussa kuin puisessa morttelissa!), ja nuo suolasirottimet. (Nauhat ja lippu ovat kaupan puolesta, siis ei kirppiksen osastolta.)
Erityisesti tykästyin tuohon mini-suolasirottimeen! Pikkurillin korkuinen ja niin naisellisen muotoinen.
Nyt härpäkkeet valmiiksi. Sitten onkin edessä sen tehtaan lomautus. Tuotantolinja siirtyy ompelukonepuolelle ja sukkatehtaalle. Joulu on tulossa!!! Pitää saada muutamia paketteja valmiiksi pukiinkonttiin ennen muuttolinnun lentoa lämpimään.

23 kommenttia:

  1. Hienot härpäkkeet mutta nyt kyllä täytyy samalla kysyä että mikä se härpäke oikein onkaan? Hienoja nappeja, olen joskus ollut nappikaupassa ja tuli sellainen olo,että oli kuin karkkikaupassa,vaikken ommella oikein osaakkaan.Tulee kateeksi ihmisiä jotka noin hienosti virkkaavat....;-)

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Härpäke on, Luovon Puojista ostamani kämmenselkälämmitinpari. (ks 02.08. postaus) Toisen kerran esittelin omia muunnelmiani 09.08. postauksessa. Neliskanttiset kuviot kämmenselällä vaihtuivat sitten pyöreisiin. Siitä eka kuva 19.08., jolloin Soile (neulova narttu) nimitti niitä kämmenhärpättimeksi. Siitä sitten nimi vääntyi ja vakiintui mielessäni härpäkkeeksi (06.09.)Olipa nimi mikä tahansa, härpäkkeet ovat tosi käytännölliset ilmojen viiletessä. Saatikka sitten vuoristomajalla talvisaikaan, jopa sisällä. Kämmenselän ihohan on niin ohutta, että lämpö käsistä karkaa kylmässä variksille. Ei muuta kuin lanka- ja virkkuukoukkuostoksille!

    VastaaPoista
  3. Mie olen kutittavat villavaatteet uittanut lanoliinissa tai sitten pessyt villanpesuaineella jossa on hoitoaine mukana. Auttaskohan huuhteluaine myös...Niin ja blogiasi olen lukenut useamman kuukauden, nyt vasta sain ajoiksi kommentoida:)

    t:katja

    VastaaPoista
  4. Katja: Mukavaa että sait 'ajoiksi' kommentoida. Täytyypi kokeilla noita vihjeitäsi. Lanoliini on minulle ihan outo asia. Täytyypä googlata. Tai jos haluat lisäauttaa, olen kiitollinen. Toisaalta en tykkää noista huuhteluaineista, mutta jos ne auttavat pitämään kaikkia ihanuuksia ilman raapimisia, ainaskin kokeilen aineita.

    VastaaPoista
  5. Mika nappikasa....! Tuonne kun saisi sormensa.Kukkasetkin ovat hienoja.

    VastaaPoista
  6. Pikkujutut: Kirppikselle jäi vielä pari purkillista noita nappeja. Odotan huomista ja toivon, ettei kukaan niitä olisi sieltä ostanut. Sinne oven ripaan heti kymmeneltä. Sinun kukastasi idean olen saanut. Kiitoksia vain.

    VastaaPoista
  7. Minäkin haluaisin nappiapajille!

    VastaaPoista
  8. satu.p: Tavataan huomenna oven rivassa. Minulla on se etu, että tiedän suunnistaa oikealle pöydälle. Annan sinulle minuutin etuaikaa. Ei enempää. Mennään sitten kahville. Minä tarjoan. Voit samalla vähän järjestellä MINUN nappipurkkeja.

    VastaaPoista
  9. voit kokeilla kuukkelin kääntäjää. googlaa kääntäjä, jossain alkupäässä listaa on varmasti googlekääntäjä tms. siihen kenttään voit laittaa vaikka blogista kopsattua tekstiä ja sitten vaan mistä kielestä haluat kääntää ja miksi. vähän kökösti se kääntää, joten jos ei muuta niin hyvät naurut.

    VastaaPoista
  10. Noi voih, kun ihania löytöjä. Pitäisikö sinun mennä jo yöksi jonottamaan, että varmasti saat loputkin napit? Eikö sitä nykyään mennä yöllä jonottamaan uusia kirjojakin. Terveisin nimimerkki "Viimeistä Harry Potter -kirjaa aamuyöstä tamperelaisessa kirjakaupassa jonottanut".

    VastaaPoista
  11. Kiitos selityksista! Täällä voi talvisin olla sisälläkin niin kylmä,että tuollaiset härpäkkeet olisi hyvä olla olemassa.

    VastaaPoista
  12. Soile: Olen kokeillut kaikenlaisia google-juttuja, mutta tiedäthän sinä minun vempaintaitoni. Taidanpa käydä erään tanssikenkäisen tai kohta-isän kimppuun. Kiitos van yrityksestä auttaa.

    Pikkusisko: Ulkona on tulossa kylmä yö, eikä siellä viitti yksikseen taloa ympäri lämpimikseen juosta. Sistä paitsi siinä on Piipaa-autovarikko naapurissa. Voisivat ihan harjoitusmielessä puuttua asiaan.

    VastaaPoista
  13. Yaelian: Just vuoristomajan sisätilat talvella minullakin on mielessä.

    VastaaPoista
  14. No esmerkiks Kestovaippakauppa.comista saa Imse Vimsen lanoliinipitoista villanpesuainetta (löytyy kohdasta vaippahuolto). Olen pessyt lasten villapuvut, lapaset, pipot jne. villanpesuohjelmalla ja tulee pehmoista. Lanoliini on taas lampaan rasvaa purkitettuna...siis rasvaa jota on sen villassa! Sekoita lanoliinia ja vettä purkin ohjeen mukaan, kastele ihanaiset neulomukset ja lilluttele niitä siinä vedessä. Purista kuivaksi ja kuivaa tasolla. Huuhteluainetta en ole kokeillut, en tykkää itsekään. Toivottavasti saat jotain tolkkua tästä...

    t:katja

    VastaaPoista
  15. Katja: Kiitos valtavasti tiedoista. Taatusti kokeilen. Vaippahuolto-osasto. Hmmm! Kohtahan sitä itsekin alkaa olla siinä iässä.

    VastaaPoista
  16. Minukin pitäisi osua tuollaisille nappiapajille ettei tarvitsi kävellä ruokailuvälineet takin rinnuksissa pitkin kyliä;)

    Tuo totuushaaste sai minut nauramaan ja sinne jäi viimeitsetkin migreenin rippeet:)

    VastaaPoista
  17. Makoilin olohuoneen lattialla. Mikä tuolla sohvan alla on ? Siirsin sohvaa ja siellähän oli lilanvärinen virkattu pikkuruusu. Kiitoksia ! Aika hyvä piilo ! Onneksi en ollut imuroinut sohvan alta.
    -seija-

    VastaaPoista
  18. Villa Lankala: Että ihankos minun sormeni toimivat näppäindottorinnana vaikkapa migreenin rippeisiin! Vaude! Laskua ei tule. Ole hyvä vain.
    Huomasin tuon ruokailuvälinetakkisi ja ihastelin paitsi itse takkia myös tuota luovaa kiinnitysratkaisua. Etkös sitten aiokaan mennä kylille tikkuruoan toivossa?
    Huomasitkos muuten, että voitit kalankokoarvauskisan? Odottelen etanapostisi osoitetta liisapuurula@gmail.com

    Seija: Hyvä että löysit. Ole hyvä vain. Hyvää paikkaanpa putosi. Ei joka paikkaa kannatakaan imuroida. Sitä tiedä, mitä sinne imaiset. Luulin, että ruusu tippui linjuriin välillä JKL-Laukaa.

    VastaaPoista
  19. Täytyi tulla vielä kertomaan, että lanoliinilla käsitelty villa tuntuu sormissa pehmoiselta ja hieman rasvaiselta. Itse tykkään siitä villanpesuaineesta paljon. Jep, meillä on kestovaippailtu, siksi tuttuja aineita. Hih, kukahan alkais neuloa aikuisille villavaippahousuja...

    t:katja

    VastaaPoista
  20. No tarttuihan sieltä Halpakasta muutakin mukaan kuin ne napit :-D Meidän päivämme puolestaan jatkuu skootterin merkeissä.... aaaargh! Kiitos vielä viimeisestä!

    VastaaPoista
  21. Katja: Kestovaippailuissa varttuneille on tu.levaisuuden bisnes jollekulle.

    Maahiska: Joo, mutta vain Tarpeellista ja Joskus Hyödyllistä. Sulla näkyi (blogisi mukaan) olleen lentävä päivä. Et pääse sammaloitumaan. Ollos hyvä vain

    VastaaPoista
  22. Ei semmoisia vaippoja ole viela keksitty, etta sinun vauhdissasi pysyisivat mukana.
    Kirpputoreja ikava.

    VastaaPoista
  23. Elena: En minä vielä ihan huomenna niitä tartte, mutta kyllä sitä realistinen täytyy olla - edes joissain asioissa. Suomessa on tässä hetkellä kiivain puheenaihe (paitsi tuo politiikkojen ihmeelliset rahaseikkailut - tylsää) ns Ystävälliset pillerit vanhuksille, että voisivat nukkua pois arvokkaasti.

    Onhan sielläkin kirppiksiä. Pääsen taas kartuttamaan pitsiliinavarastoa! Ja onhan siellä Isossa Kylässä se Iso Kirppis. Valmistaudu!!!!

    VastaaPoista