perjantai 18. syyskuuta 2009

Eilen

NaHi-japanilainen aateliskissamaskotti oli ihan tyytyväinen aamuiseen hommaani. Kirppikseltä löytämäni uusiotyötakin hihat olivat liian pitkät. Vaikka kuinka niitä rullasin ylemmäs, ne olivat aina repsottamassa tiskialtaassa jne. Harkkosakset käteen ja suit sait, sain sopivan pituiset hihat ja kaupan päälle vielä irtorannekkeet ja muutaman irto napin. Mutta sitten oli jo kiire Halpakkaan hakemaan loputkin nappipurkit. Matkalla juutuin kuitenkin Satumaahan kahville Maahiskan ja miehensä kanssa. Maahiska on muuten nopea nainen. Ei kamerakaan pysynyt perässä! Vai tärisiköhän kuvaajan käsi mukavasta yllätyksestä! Saimme nimittäin santsikupin itse Paula-tytöltä, herttaiselta Anni Tarhoselta. Ensi vuonna Paula-tytön elävä instituutio täyttää 60 v. (Ei Anni!!!) Vuonna 1950 mm Armi Kuusela oli ensimmäisten Paula-tytöksi haluavien joukossa.
Maahiska availi pöydässä postissa tullutta aarrettaan, monilla kunnianosoituksilla palkittua taidekirjaa. Piti ihan varoa kahvikuppeja.
Sitten oli jo kiire . Toivottavasti satu.p ei olisi ehtinyt apajille ennen minua.
Taitaa Oulusta olla liian pitkä matka Keuruulle. Edes nappiaarteiden takia. Siellä purkit olivat hyllyllä minua odottelemassa. Ja niitä oli VIISI. Yhden purkin kansi ei suostunut avautumaan. Käteen taltta ja vasara, joka naisen työkalupakista. Nyt on nappeja. Lapsena rakastin järjestellä isän ja äidin hoitamassa kaupassa mm nappeja, nauhoja yms aarteita. Jos jos ette kerro kenellekään, tykkään edelleen. Olen siis edelleen lapsi. MOT.
Iltapäivällä siirryin ompelukonepuolelle. Vanha lakana ja kirppikseltä ammoin löytämäni painetut kangaskuvat muuttuivat tyynyliinoiksi eräiden pienten paketteihin.
Mitäs sitten illalla? Uppouduin Sujata Masseyn Rei Shimuran maailmaan. Ihmeellisiä nuo japanilaisen kulttuurin kiemurat länsimaisin silmien kautta.
Ps. Vielä puuttuu pari etanapostiosoitetta siitä kalankokoarvailusta. Jos haluatte postia vuoristomajalta, laittakaapa infoa liisapuurula@gmail.com.

14 kommenttia:

 1. Asut niin likietuisella paikalla suhteessa nappiapajaan, että ehdit siis ensin. Tänään on puuhapäivä, niin olisinpa voinut lähteä vaikka napinhakureisulle vähän kauemmas. Tuossahan olisi ollut nappi jos toinenkin Virkun silmäksi.

  VastaaPoista
 2. No, minkäsvärisiä/-kokoisia silmiä Virkku tarttee? Voisin puhua Joulumuorille.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Puserosta siis oli moneen käyttöön!
  Varmaankin maistui kahvi hyvältä Paula-tytön tarjoamana;mukavaa kun tuota traditiota ylläpidetään edelleenkin:-)
  Nappeja ja sen sellaisia onkin kiva järjestellä kun ne ovat niin nättejä,ja se sisäinen lapsi on aina hyvä olla olemassa;paha oliskin jos se ei olisi....

  VastaaPoista
 5. Upea kirja ja ajatustakin takana.

  Sitten kun taas tarvitset pitkia hihoja, niin laitatko patkat kiinni erikeepperilla?

  VastaaPoista
 6. Hieno rohkea kirjoitus sinulta Liivian blogissa! Onnea tälle lukuvuodelle!

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Paula-tyttö oli todella hieno firman edustaja. Järjestelin eilen nappeja erilaisiin ryhmiin - ihan niin kuin lapsena.

  Elena: Kirja OLI monella tapaa upea.
  Erikeeper voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Tai naulat. Narulla ei pysy. Noita nappeja vois jotenkin sitten hyödyntää. Oiskos sinulla muitakin vaihtoehtoja?

  Eilen tänään huomenna: Minä tulistun aina, kun puhutaan suomalaisen koulun erinomaisuudesta ja sitten toisaalta tutkimukset osoittavat, että kouluviihtyvyys on Euroopan alhaisimpia. Hyvät oppilaat pärjäävät missä systeemissä tahansa, mutta mutta... Tämä syksy on nyt neljäs syksy, josta olen nauttinut eläkkeellä ollen. Opena olin lähes 40 vuotta, esikoulusta yliopistoon, joten uskon nähneeni yhtä ja toista. Gradussani (ja komeroissa odottavassa väitöskirjassani) pohdin asioita 'lapsen kannalta', eikä läheskään aina naurattanut. Eikä naurata edelleenkään...

  VastaaPoista
 8. Jo on nappeja! Melkoinen aarre!

  VastaaPoista
 9. Rei on kyllä semmonen pakkaus, et toista saa hakea. Japanilaisen kulttuurin kuvaus on hyvää antia ja mielenkiintoista.

  Noi napit on melkonen aarre!

  VastaaPoista
 10. Outi: Aarre on!!! Nappeja riittää - kunnes törmään seuraavaan satsiin! Hamsteri kun on kaikkiruokainen keräilijä.

  Valkoinen persilja: Tämän kirjan jälkeen olenkin lukenut kaikki Reit. Pitää aloittaa alusta, jos ei sitä ennen uutta ilmesty.
  Huomasitkos, että sinäkin 'voitit' kala-arvailussa? Tahdotkos postia vuoristomajalta?

  VastaaPoista
 11. Minustakin on mukava lajitella nappeja :-) Ja tuo Maailman ihanin tyttö -kirja on kaikin puolin ihan silitettävän ihana! Minusta se on melkeinpä maailman ihanin kirja!

  VastaaPoista
 12. Pikkusisko: Onkohan meissä sama virus? En muuten aio hankkia sitä vastaan mitään lääkkeitä! Kirja on 'kulumaton'.

  VastaaPoista
 13. Ei nuo irtorannekkeet ole olenkaan möhlömpi idea:DDD Saisi varmaan pesulassa roiman alennuksen paidanpesusta kuin ei olisi kuin rannekkeet.

  Tuo taidekirja on aivan ihana. Kuvat on kauniimmat kuin monessa satukirjassa.

  VastaaPoista
 14. Villa Lankala: Tuotapas sietää kysyä pesulasta. Sitä paitsi rannekkeet likaantuu eniten. Entäs kun pesen rannekkeeni itse? Voisin lahjoa itseni säästyneillä euroilla. Kiitos vihjeestä!
  Kirja täytyy ilmeisesti hankkia itsellekin.
  Blogisi uusi yläilme on kaunis!

  VastaaPoista