perjantai 5. kesäkuuta 2009

Rannalta rannalle

Siellahan ne ystavat odottelivat. Siis Braccianossa (ilman h:ta). Kolmikko saman leipapalan kimpussa. Pienemmat kaakattajat odottelivat vuoroaan. Itse ranta oli hoitamaton. Siis turistiaika tai kesaaika, niin kuin alkuasukkaat sanovat, ei ole viela alkanut. Vasta heinakuussa! Vaikka asteita olisi kuinka paljon. Vaikka aurinko paahtaisi taydelta taivaalta. Mutta koska allakassa ei viela ole heinakuun aika, ei viela ole myoskaan kesa. Jos nakee jossain olkaimettomassa puserossa tai shortseissa liikkuvan kaksijalkaisen, han on varmasti turisti. Alkuasukkailla on viela kunnon tamineet paalla. Ettei iskisi se kuuluisa SIKAflunssa. Joopa, joo.
And there, in Bracciano, the friends were waiting. The shore was untidy, because it is NOT summer, yet. Summer starts in July. No matter if the temperature is high or if the sun is burning hot. Not. Summer starts in July. If you see some one in shorts, she/he surely is a tourist. The Italians wear proper clothing, so they don't cath the SWINflu.
Meren rantakin on viela hiljainen. Siksipa meilla oli ruhtinaallisesti tilaa ja rauhaa lokotella. Koska olimme rannalla viikolla. Alkuasukkaat valloittavat rannat - ja tiet - ja ruokapaikat viikonloppuisin. Jos haluaa keskelle kuhisevaa, palattavaa, etuilevaa jne alkuasukaslaumaa, tervemenoa. Ei sovi minulle.
Also the beach is still unpopulated. Calm and peaceful. Because we were there on Thursday. But on weekends there are lots of Italians. Not for me.
Tasta mina tykkaan. THIS I love.

5 kommenttia:

  1. Jaksan edelleen ihmetella italialaisten (ei tietenkaan kaikkien) rantakayttaytymista. Sinne pitaa menna missa on mahdollisimman paljon muitakin. Vieri vieressa haistelemassa naapurin aurinkorasvojen aromia. Ehka kerrostalolainen, isossa kaupungissa asuva tuntee olonsa kotoisaksi sellaisissa oloissa.

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla kaikkien alkuasukkaiden ominaispiirre, sama tilanne taalla. Sunnuntait on iso ei rannalle, en vaan jaksa puolen metrin paassa loikoilevia tyyppeja.

    VastaaPoista
  3. Monesti on tullut ulukomailla töllisteltyä paikallisia, jotka pukeutuvat toppatakkiin, kun meikäläiset ovat kesähepeneissä. Mutta nyt, täällä Suomen rakkaassa kesässä, olen juuri miettinyt, että miksei kesälläkin voisi pukeutua esimerkiksi vaikka untuvatakkiin?

    VastaaPoista
  4. Tasan kolme vuotta sitten olimme viimeksi Bracciano-järven rannoilla. Oli ihanaa kun ei muita ollut, vain joutsenet ja me. Niin ja yksi paikallinen perhe, uikkareissa muuten.

    Itse kyllä pukeudun lämpömittarin mukaan, en kalenterin, olin missä tahansa, ei tee mieli palella missään.
    Olin muuten juuri talvitakki päällä hakemassa syreenin oksia vaasiin...on tämäkin.

    VastaaPoista
  5. Elena ja pikkujutut: Ollaan suomalaisia. Viihdytaan yksin vaikka keskella metsaa tai rantaa. Toisella rannalla on sitten se toinen suomalainen. Kukin taaplaa tyylillaan.

    Pikkusisko ja Liivia: Minakin tykkaan laittaa paalle tarpeeksi kudetta. Ei ole mukava varjotella. Toisaalta jos hikistaa, stten vahenntaan kerroksia.

    ja Liivialle viela: Bracciano on todella jo sinallaan olemisen arvoinen kyla. Ei pelkastaan ohikulkupaikka. Vai etta talvitakki ja syreenit -yhdistelma! Laitanpa taalta vahan aurinkoa sinne. PUUUHHHH!

    VastaaPoista