keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kansainvalinen puutarha

Aamutelkkarissa kerrottiin, etta Michelle Obama on perustanut Valkoiseen taloon mm yrttitarhan. Siis sukulaissielu, silla minullakin on oma puutarha parvekkeella. Lisaksi hyvin kansainvalinen. Tassa kuvassa Suomesta tuodut krassinsiemenet ovat parissa viikossa nousseet hienosti taimelle. On vain yksi pulma: krassiruukkuja on kaksi, toisessa pensas- ja toisessa koynnoskrassieja. Enka mina tonttu laittanut heti nimikyltteja, joten nyt en tieda, kumman ruukun asukkaat haluavat kiipeilla ja kumman vain rehottaa sinne tanne. Onneksi ongelma ei ole kansainvalista luokkaa! Mrs Obama has got her own herb garden in White house. So have I. And my garden is very international. The seeds for these plants are from Finland. I don't know the name in English, in Latin Tropaeolum.
Tama pelapuu toin viime vuonna pienena oksana Keuruun siskoni ulkoparvekkelta. Talven yli selvisi ja kasvoi jopa niin isoksi, etta niita on nyt kahdessa ruukussa.
This plant I brought from my sister's garden in Keuruu last year. It has grown so much, that I had to divide it in two pots!
Naiden freesioiden mukulat sain toissa vuonna Maltan ystavilta. Ne viihtyvat hyvin salvian seurassa. Salviaa taytyy laittaa aina ruokaan, missa on lihaa!
These flowers are originally from Malta. They like to grow with the sage and the sage likes all kind of meet.
Basilika on must-mauste tomaattien kaverina! Ostin kaupasta taimipurkin ja laitoin sen isompaan ruukkuun. Kaupasta saan kylla mausteita kaupan paalle (vahan porkkanaa, selleria, basilikaa ja persiljaa), jos pyydan. Mutta oma puutarha on oma puutarha.
Basil is a must-herb with tomatoes.
Salvia-freesia ruukun toisella laidalla on viime kesaiset rosmariini ja timjami. Timjami alkoi kukkia! Rosmariinia ja timjamia uunissa hautuvien perunalohkojen paalle. Nam!!! Ruukussa on myos luonnosta tuotuja villisyklaamia (nakyvissa kaksi pineta kukkaa) ja villikehakukkaa (ei nay tassa). Lisaksi orvokin ja matalan kehakukan taimia. Siemenet tippuneet multaan viime kesan kasveista.
There are rosemary and thyme, too. They are delicious on the potatoes abked in oven! There are some more plants in this pot, some from the wild nature and some from last summer's flowers.
Mutta kukas naille puhuu aamuisin heinakuun 13. paivan jalkeen, jolloin lennan Suomeen marja- ja sienihulluus silmissa? Kukas teista tulee asumaan tanne siksi aikaa ja nauttimaan parvekkeen sadosta.
But who will talk to these plants, when I am in Finland picking berries and mushrooms? Who of you would like to live here 13.07.-30.09.?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti