maanantai 15. huhtikuuta 2024

Keuruun tarjontaa


Tulvii. Rappuset veteen ovat kohta veden alla. Ihan Pohjanmaan tulviin ei Keuruulla päästä, onneksi. Olen nyt tähyillyt, josko näkisin silmälasisorsan tai silmälasihauen, sillä sunnuntaina juodessani päiväkahvia uimalan yhdellä penkillä, tuuli kiepsautti penkille laskemani aurinkolasit veden tummaan syvyyteen. En hypännyt perään. No, onneksi kotona on varalaseja. 


Otin tänään kirjaston rappusilta kuvan kohti Sokkaria. Tyhjä tontti. Siinä kohosi vielä muutama vuosi sitten Keuruun kuvanäyttämö, joka elokuvien loppumisen jälkeen toimi taidemuseona. Tilan valloitti home! Purkuun meni. Mitä tilalle? Monenlaisia huhuja liikkuu...


Kyllä keuruulaiset elokuviin pääsevät. Tarttee hurauttaa vain n 16 km Haapamäelle. Siellä Suojalla näytetään elokuvia ihan tuoreeltaan. 




Kaivinkoneet ovat hyörineet nyt muutaman viikon säästökulman kimpussa. Kuva postin pihasta. Siinä oli sisareni työpaikka joskus historian aamuhämärissä, sitten rakennuksessa on toiminut mm kauppoja. Home hyökkäsi, joten purkuun... Mitähän tälle tontille tehdään, vai tehdäänkö mitään?

Keuruu pesee kasvojaan.


Joka kolmas viikko aamu tuumaan torille kurvaa tämä auto, Roinilan lihatila. Kovin on suosittu. Itse en enää juuri punaista lihaa ostele, mutta jos joskus haluan hyvää raaka-ainetta, menen minäkin jonoon. Pääsiäiseksi ostin karitsaa, jonka valmistin La Palmalla syömäni vuohipaistin ohjeen mukaan. Oli säväkkää.

6 kommenttia:

  1. Hei Lissu, kiitos Keuruu-uutisista.
    En muista että oltaisiin joskus ajeltu Keuruun kautta. Piti tarkistaa kartalta ja näin että Keuruu sijaitsee erittäin kauniilla paikalla, järvienn ympäröimänä. Jyväskylää lännenpänä ei ole käyty. Keuruu kai kuuluu Keski-Suomeen vaiko Pohjanmaahan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keuruu on varsinkin kesällä kaunis. Itse keskustakin on rakennettu viidelle saarelle ja vettä riittää joka ilman suuntaan muutenkin. Keuruu kuuluu Keski-Suomeen.

      Poista
  2. Keuruun lla olen ohimennessä käynyt. Ei kovin paljoa ole jäänyt mieleen.
    Kaikki muuttuu ja kaikkea muutetaan. Vanha pois, mitään ei korjata. Se on kai tämän hetken trendi.
    Täällä minun syrjäisessä asumapaikassani viritellään punaisia nauhoja metsiin ja kohta aletaan korjata puuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keuruu on niin lähellä Jyväskylää, että sinne on helppo tulla. Onneksi täällä puretaan rumia käyttökelvottomia rakennuksia. Toivottavasti metsien annettaisiin kasvaa, mutta ei...

      Poista
  3. Minne kadonnut kommenttini-pitkät pätkät Keuruuseen liittyen….🤔😢

    VastaaPoista