sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Kahvihammasta pakottaa, osa 2



Ihan sydänkin riemuitsi, kun näin tutut julisteet. Maalaisvakka on löytänyt uuden kodin. Sinne. Kahvittelukaveriksi sain yhden Vakan vakileipureista, Eijan Lampisen. Hänen Brita-leivoksiaan tosin syytän siitä, että laihduttamiseni on nyt pysähtynyt!


Vakasta ostin erinomaista leipäjuustoa. Seuraavalla kerralla ostan mansikka- ja mustaherukkapakasteita.


Mustikkakauden alussa aion ostaa teatree-tippoja. Tippa sinne sun tänne kuulemma ajaa pisteliäät tiehensä, ettei tarvitse turvautua myrkkyihin.


Variksenmarjamehusta tykkään.


Hunajaa, lihasäilykkeitä...Syksymmällä perunoita yms...

Eija Lintulan Maalaisvakasta saa taatusti paikallisia tuotteita, plus muuta hyödyllistä. Kynttilöitä, käsitöitä...

Ainoa toive on, että Maalaisvakka olisi auki myös sunnuntaisin, edes pari tuntia kahvihammassärkyä helpottamassa. Vai opinko minä Teneriffalla ja La Palmalla liian hyvälle. Siellä cortado maistui aamutuimaan oman kahvilan patiolla niin hyvältä. No, juuri nyt ulkona sataa lunta, ja pakkasta on pari astetta, joten oma kahvinkeitin neljän seinän sisällä hommiin.

5 kommenttia:

  1. Sielläpäs piisaa kahviloita, jos olisi vielä aukikin..

    Meillä on harva se päivä tälläinen keskustelu: Otatko juustoa? Ai kahvin kanssa? Edamia vai? Eikun leipäjuustoa! Minä kun kutsun leipäjuustoa pelkäksi juustoksi kuten pohjoisesta kotoisin ollut äitini enkä muista käyttää nimitystä "leipäjuusto", se taas kuulostaa minun korvissani juustolta, jota laitetaan leivän päälle, minä taas laitan juustoa lappilaisittain kahviin. Kamalia kulttuurieroja pohjalaisella ja lappilais(saamelaisella) etelänasukeilla!

    Onko Keuruulla paljon kesämökkejä, kun on niin järvistä seutua?
    helena

    VastaaPoista
  2. Leipäjuustoa minäkin laitan kahviin likoamaan. Ternimaidosta tulee myös toinen herkkuni, uunijuusto. Se maistuu lämpimänä vattuhillon kanssa taivaalliselta.
    Keuruulla on paljon kesämökkejä. Kesäisin asukasmäärä kasvaa huomattavasti. Muuten kunta kutistuu, enää on vain himpan yli 9000 asukasta. Kun tulin Keuruulle, täällä oli vielä yli 13 000 asukasta.

    VastaaPoista
  3. Melkoinen monitoimimarketti tuo Vakka tuntuu olevan.
    Minulle aamukaffe maistuu oman pöydän ääressä parhaiten, mutta päivällä reissatessa joissain saatan piipahtaa kahvit hörppäämässä. Niin ja leipäjuuston minä sormin silppuan kuumaan kahviin ja lusikoin sieltä juotuani kahvin ensin.

    VastaaPoista
  4. Tämä on todella superlaari. Nytkin istun kahvilla ja odotan kaveria.
    Minä luulen kaipaavani ihmisvilinää ympärilläni. Omassa pikku kämpässäni telkku korvaa äänet!

    VastaaPoista
  5. Siis äsken kommentoin Aimariin kommenttia. Höh! Siis Lissu itse.

    VastaaPoista