keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Vaalit - sananvapaus

 


Kävin Teneriffan Suomi-kerholla äänestämässä ennakkoon. Onneksi meillä on vielä sananvapaus. Saa äänestää ketä haluaa, äänet lasketaan, tulos julistetaan, ja sitten pulinat pois! Se on demokratiaa.

Politiikka ja uskonto ovat tunteita herättäviä asioista. Kerran pikkuinen mies eskarissa ensin kuunteli opetussuunnitelmaan kuuluvia kertomuksiani Jeesuksen elämästä, mutta lopuksi loihe lausumaan, ettei hän niitä usko. Minä sanoin hänelle, että uskon asiat onkin jokaisen henkilökohtaisia asioita.

Kevyempiä makuasioita ovat mielipiteet esimerkiksi ruoasta, pukeutumisesta, liikuntalajeista jne. Ja onhan vanha sanontakin, että joku tykkää äidistä ja joku tyttärestä.

Säästä voi aina keskustella. Ennustellakin voi yrittää, mutta erehtyy se Pekka Poutakin. Nyt pitäisi ennusteen mukaan sataa, ja pilviäkin näkyy, mutta pisaraakaan ei maahan asti tule.


Jotain taivaalta sentään parvekkeen kaiteille tippuu. Jotain vulkaanista tuhkaako?


Vai kalimaa, tuulten Afrikasta tänne lennättämää pilvipölyä? (Kuva otettu noin klo 17.00)

Kirkkaana päivänä tuolla kaukana horisontissa näkyy La Palma, tuon korkeimman tornitalon molemmilla puolilla.

Tuossa tornitalossa asuu paljon suomalaisia, mm yksi kaimani. Hänen luonaan kokoontuu kanastan pelaajasakki. Minäkin tykkään siitä pelistä kovasti, ja varsinkin peliseura nuorentaa, sillä nauruhan pidentää ikää.

Sen sijaan, rannalle en enää mene itseäni grillaamaan...

... vaan nauttimaan meren antimista. Viinin lämpimistä vastaan asetteli reppuni suojaksi.

2 kommenttia:

  1. En ole vielä äänestänyt, vaan ehtiihän tuota. Paljoa en ole politiikka seurannut, se vaan ei kiinnosta.
    Sää puhuttelee aina ja kaiketi kaikkialla, mutt asenhän näkee aina, kun ovesta nokkansa ulos lykkää. Ennustukset eivät aina osu kohdalleen. Siellä ei sada, vaikka on luvattu, täällä ennustettiin -28 ja mittari näytti -38.
    Silti talvi on minun suosikkivuodenaikani.

    VastaaPoista
  2. Politiikka on minua aina kiinnostanut. Nykyisin se näyttää kyllä draamasta! Eilen illalla satoi sittenkin, ja sitä piti oikein ihastella. Sinun talviset kuvasi tuovat talven tänne ikuiseen kesään.

    VastaaPoista