perjantai 25. kesäkuuta 2021

Keskikesä

Kesän pisimmän päivän iltauinti tohtorilan rannassa. Pimeääkö? Ei, vaan kuva otettu vastavaloon.

Illan päätteeksi kuva parvekkeelta oikeaan valoon todistaa, että vuorokaudesta auringonvaloa on lähes 20 tuntia ja hämärää noin neljä tuntia. Joulun aikaan sitten toisin päin.

Kohta alkaa saalistajan kulta-ajat. Mansikat odottavat jo poimijaa, sitten mustikat ja lakat... (Hieman vähemmän hellettä olisi kyllä toivomuslistalla.)

Mutta ensin vietetään juhannusta. Kovasti kaipaan juhannussaunaa, mutta tänä vuonna ei taloyhtiön sauna lämpiä, jostain syystä! Huomenna sitten, kuulemma. Kukkia aion poimia, sillä olen nyt pyöräillyt uusia polkuja, ja voisihan sitä uintireissulla pyörähtää vaikka kokolla.

Kaikille oikein valoisaa kesäistä juhlaa.

10 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta Sinulle! Toivottavasti löydät kiinnostavia luonnonkukkia. Minä kasvattelen rikkaruohoja kukkapurkeissa, kun en raski kitkeä ennen kuin tiedän mitä ne on.
    helena
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin. Taitaa kohta olla ihan sopiva ilma pyöräilyyn. Kukkia poimin jo aamun uintireissulla. Ne vein äitini haudalle, hän kun halusi aina kesäkimpun juhannuksena. Nyt siis kukkia itselle. Täytyy vain varoa, ettei tule kirvoja mukaan. Tänä kesänä minulla on aika vähän kukkapurkkeja tuolla parvekkeella, 3 matakaa auringonkukkaa, 2 valkoista ahkeraliisaa systeriltä, pari pelargoniaa, kattoa hipova keijunmekko ja mausteita. Ihan tarpeeksi näin helteellä.

      Poista
  2. Hyvää Juhannusta Lissu💙🇫🇮

    VastaaPoista
  3. Oi, keijunmekko on suosikkini. Se on niin herkkän hurmaava, ei ehkä näy kilometrin päähän, mutta lähietäisyydeltä kaunein, yleensä kasvatan amppelissa.

    Kirvat ovat riesana, nytkin yrittävät vallata krassit ja en haluaisi käyttää myrkkyjä, täytyy yrittää hidastaa mäntysuovalla tms.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keijunmekko on upea. Kunhan nuo orastavat nuput innostuvat aukeamaan, otan kuvan. Jollain lailla tuo herttaköynnöksen kukka vetää vertoja keijunmekon kukille: niitä täytyy ihailla läheltä.

      Kirvat ovat tänä kesänä äkäsiä, purevatkin. Saas nähdä, joudunko mäntysuopahommiin minäkin.

      Poista
  4. Olen pikkuisen myöhässä. Anteeksi. Toivottavasti juhannuksesi meni loistavasti, vaikkei juhannussauna ollutkaan lämmitetty.
    Hienoa on tämä keskikesä kukkasineen, aurinkopäivineen ja helteineen. Marjat on kohtsillään poimittavissa. Ei tosin vielä täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin jo sinua kaipaillut, olethan Jaelin ja Helenan ohella ahkerin kommentoijani. Kiitos. Kurkin jo blogiasi, josko olet kireiltä siimoilta sinne ehtinyt. Juhannus oli hyvin rauhallinen. Saunaa kyllä kaipailin. Kukkia on nyt joka puolella, jopa kissankelloja näin mansikka peltoni luona. Olen nyt jo kolmena aamuna nauttinut mansikoista, poimien ja ennen kaikkea syöden. Hommat täytyy hoitaa aikaisin aamulla, koska iltapäivällä täytyy linnoittautua sisälle tai upottautua kaulaa myöten järveen. Huh, huh hellettä!

      Poista