sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Säätä sun muuta säätöä

Heh, heh! Oikullinen sää varmaan yllätti tämänkin kirppiksen pitäjän. Lunta tuprusi taivaan täydeltä, vaihteeksi. No edes sateenvarjo saatiin hätiin. Suksetkin oli kiireesti nostettu oven pieleen. Jos joku vaikka uskoisi talven tulleen.

Tämmöinekin hetkonen tuli ikuistettua. Että onko talvi vihdoin tullut? No ei todellakaan. Eilen illalla alkoi vesisade, joka jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Viralliset sään ennustajat ovat jo luovuttaneet ja toteavat, ettei tänä vuonna talvea Etelä- ja Keski-Suomeen tulekaan.

Meillä kahdella naapurikerrostalolla on yhteinen roskiskatos, jossa on kaksi pönttöä muoville. Hieno idea. JOS se vain toimisi. Kun aikani ihmettelin, miksi muut pöntöt (paperi, pahvi, jne) tyhjennettiin säännöllisesti, mutta kuvan pöntöt vain pursuivat, otin yhteyttä asiaa hoitaviin portaisiin. Vastaus: Niitä ei tyhjennetä, kun asukkaat laittavat niihin mitä sattuu, muutakin kuin muovia. Ihan oikeassa olivat, mutta miksi asiasta ei kerrottu asukkaille, jotta kaikki huomaisivat katsoa peiliin. No, nyt kaikki pöntöt tyhjennetään.

Saapasmaassakin kierrätetään, mutta erilaisella systeemillä. Jokaisella asunnolla on omat astiansa, jotka tyhjennetään kukin sortti tiettynä päivänä. Muuten hyvä homma, mutta kun noita astioita on joka sortille omansa, ei ne mahdu, eikä kukaan halua omaan kotiinsa sisälle moista koristekasaa. Joten, nyt sisäkäytävissä on roskiksien näyttely! 

Saas nähdä, millaiseen systeemiin Maltalla on siirrytty. Kun vuosia sitten siellä viimeksi olin, ei jätehuoltoon pahemmin ajatuksia tuhlattu: kaikki vaan samoihin pönttöihin, jotka kyllä aamusin aina tyhjennettiin. Mihin ne kuskattiin, en edes uskalla ajatella. Täytyypä kysellä, kunhan parin kuukauden päästä näitä maisemia taas ihailen. JOS Korona suo.

Hurraa, osasin ihan itse siirtää kuvia puhelimesta tänne blogiin. Kolme ensimmäistä kuvaa. Mutta on se hankalaa.

6 kommenttia:

  1. No olipa lyhyt talvi. Täällä jätehuolto vähän riippuu kaupungista: joissain voi kierrättää orgaanisetkin jätteet mutta yleensä ei.Täällä omalla alueellani voin tavallisen roskalaatikon lisäksi kierrättää lasia, tuotteiden pakkauksia, vesipulloja, vaatteita, sanomalehtiä, muovisia shampoo ym. pulloja. Kiva että teillä vihdoin järjestyi tuo jäteasia. Minä lajittelen tarkasti,mutta luulen että esim, meidän talossa vain harva tekee niin. Ja hienoa että kuvien siirto onnistui, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi ongelma on jalkineet: kumpparit, lenkkarit, vai mitkä. OIKEAT talvikengät kastuu pilalle ja kumpparit ovat liukkaat, eikä avojaloin kannata ulos mennä. On tuo kierrättäminen alkanut täällä sujua, mutta kovasti mietityttää jätteiden loppusijoitus. Ainakin saapasmaassa tulee monenlaisia juttuja ja Maltalla meri on liian houkutteleva vaihtoehto. Kunhan vielä opin siirtämään kuvat tietokoneen muistiin, olisi itse bloggaaminen helpompaa.

      Poista
  2. Oikullinen on talvi. Koko maassa sataa jotain, etelässä päin vettä ja pohjoisemmassa lumiräntää.
    Ei ole tasainen talvi, vaan jojovuodenaika.
    Ei ole yhtenäinen roskahuolto tässä maassa, jossain toimii, toisaalla ei.
    Meillä eritellään ja pyydettäessä käy roska-auto hakemassa sekajätteen.
    Hyvin sinulta onnistuu jo kuvien siirto. Hyvä sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan vaihdevuoteinen naispuolinen talvi tänä vuonna. Meillä on kuulemma sekajätteen kuskaus (se kallein) pienentynyt huimasti. Varsinkin muovien kierrättäminen on lisääntynyt. Jaelille jo vastasin tuosta teknisestä kehittymisestäni!!!

      Poista
  3. Olet nero, minä en osaa siirtää kuvia kännykästä, ei vaan toimi. Mutta nämä asiat on muutenkin ihmeellisiä, eilen en esim. voinut kommentoida OMAAN blogiini moneen tuntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on kyllä imarteleva sana, kiitos silti, mutta hoksasin, että kun selaan netin kautta löytyvää omaa blogiani tarpeeksi alas, niin siellä lukee Näytä internetversio. Kun klikkaan sinne, siellä tulee bloginäkymä miniminikirjaimin. Kun sitten suurentelen sormilla oikeista kohdista, saan kuvia siirtymään puhelimesta blogiin. Mutta kyllä se hidasta minun sormilleni on! HÖH, HÖH!

      Poista