keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Elämän kirjoa
Onneksi aina on apu lähellä. Pikku prinsessa mökötti aikansa ja komensi kaikki apua tarjoavat pois sanoen: Minä ajattelen. Menkää pois.

Sitten pojat keksivät  alkaa laittaa leikisti ruokaa. Puuha kiinnosti pikkuista enemmän ja enemmän, ja kohta hän olikin täysin mukana. Hänellä oli kuulemma monta lasta, joille piti keittää paljon kananmunia. Minä niin tykkään näistä apulaisistani, varsinkin kun tiedän, ettei heidän kulttuurissaan miesten ole tapana leikkiä lasten kanssa.

(Huomaattehan lapsen kaulassa olevan stetoskoopin. Symboloi sitä, kuinka hänen äitinsä opiskeli ennen pakolaismatkaa yliopistossa lääketiedettä.)

Minäkin sain apua kuvien avaamisessa. Mutta että piti ottaa tiukalle.


Bodyshop on Helenan erikoisalaa. Siis lastenvaatteiden järjesteleminen vastaanottokeskuksen kirppiksellä. Tämä oli nyt ainakin viides kerta, kun hän kaivoi SAMOJA bodeja sekavista vaatekasoista ja muovipusseista kaiken pölyn leijuessa sakeana ilmassa.


Lauantaina iltapäivällä Vokin äitejä hemmoteltiin jalkahoidolla. Millaisia matkoja näilläkin jaloilla on taivallettu?


Ja mitä nämäkin äidit olivat ennen Keuruulle pääsyään kokeneet?


Jalkahoidon lomassa äidit halusivat tehdä käsitöitä. Puheen sorina ja naurahdukset viestittivät, että he nauttivat täysin rinnoin ihan omasta ajastaan. Puolitoista tuntinen venyi kahdeksi ja puoleksi tunniksi!


Sunnuntain perhekerhossa oli muitakin kuin eka kuvan pikkuinen prinsessa. Jotkut halusivat syventyä yksin kirjoihin ja jotkut keksivät jotain muuta puuhaa yhteistuumin. Jatkuu ensi viikonloppuna...

6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että sait kuvat siirrettyä, tietotekniikka on joskus niin sanonko mistä. Alan erikoisasiantuntija (mun mies) neuvoo aina guuglaamaan, kun en osaa jotain. Yleensä ongelma ratkeaa sillä, mutta joskus asiantuntijakin joutuu töihin kotona ja aloittaa ongelmanratkaisun katsomalla ensin guuglesta!

  Epäilemättä aikamoisia ihmiskohtaloita kätkeytyy noihin kasvoihin. Mitä muuten mahtaa olla puikoilla tekeillä?
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettamalla en minä selviäisi ikinä. Onneksi apu tulee ihan liveä.

   Mietin aina kun näen tuon vanhan naisen, kuinka hyvin meillä on nykyään asiat Suomessa.

   Saas nähdä, mitä puikoilla valmistuu!

   Poista
 2. Kun katson noita kuvia, ajattelen, että on onni, että ovat päässeet Keuruulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keuruu on päättänyt ottaa kolmen vuoden aikana 25+25+25 turvapaikanhakijaa. Toivon että KAIKKI apulaiseni saisivat luvan jäädä, sillä heidän laisiaan kuntamme kaipaa, sekä ihmisinä että uusina työntekijöinä.

   Poista
 3. Mihin ne kaikki muut sitten joutuu/paasee?
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvä kysymys! Jos minulla olisi kaikki valta... Toisaalta, kyllä täälläkin on ollut sellaisia, jotka ovat Suomeen/Keuruuseen olleet pettyneitä ja ovat nyt kotiinsa palanneet.

   Poista