torstai 6. marraskuuta 2014

Tulkoon valot ja valkeus

Historian havinaa tàssàkin kuvassa ...

Ihan paikan pààlle en pààssyt todistamaan Vatikaanin Sistinilàiskappelin uuden valaistuksen syntyà, mutta juhlallista se oli telkunkin kautta nàhtynà. 7000 led-valoa ja aahhh ...


 
Olisi hienoa pààstà pitkàstà aikaa ihailemaan koko kappelia, mutta jotenkin sen tunnelma mielestàni kàrsii, kun joutuu pitkààn turistilaumaan ensin odottelemaan sisàànpààsyà ja sitten seisomaan kylki kyljessà. Mieluummin tutkin kappelia jonkin hyvàn kirjan avulla. Jokohan You tubissa mahtaa olla dokumenttia uusista valoista? Tàytyypà surffailla.

Tànààn muuten Roomaan meneminen olisi mahdotonta, vaikkei lakkoa olekaan. Roomaan ja koko provinssiin samoin kuin suureen osaan Italiaan on annettu yleisvaroitus sateista ja ukkosesta. Eilen illalla Rooman kaupungin sindaco ilmoittu, ettà koulut ja julkiset laitokset ovat tànààn kiinni. Ihmisià kehotetaan pysymààn kotona. Kauppaan menoa tàssà suunnittelen, mutta vettà tulee vaakasuoraan ja salamat ja ukkonen pidàttelevàt sisàtiloissa. Ambulanssilla kuuluu olevan kiire jonnekin. Hui!

On hyvà, ettà koti on vuorella. Ei ole pelkoa tàmmòisistà tulvista, mità nyt on ollut, varsinkin Liguriassa ja Toscanan rannikolla. Parhaillaan telkussa nàytetààn, minkàlainen on tilanne esimerkiksi Fiumicinossa. Toivottavasti tilanne rauhoittuu viikon aikana, sillà ensi torstaina tàhàn aikaan teen toivottavasti  làhtòselvitystà tuonne pienelle saarelle Vàlimeressà! Arvaatteko minne?

12 kommenttia:

  1. Oho, ledit on jo sielläkin. Olen kaksi kertaa käynyt kappelissa kamalien turistimassojen joukossa, mies pääsi kerran museon ollessa suljettu tavallisille pulliaisille ja silloin siellä oli ollut vähän eri tunnelma. Onpas teillä koiranilmat, meillä paistaa aurinko, ei uskois, että on marraskuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ledit ovat tàtà pàivàà, Vatikaanissakin. Tekisi mieli mennà, mutta MIKSI? Koiranilma on jatkunut KOKO pàivàn. Nàin pimeàllà salamanàytelmàà sàestàà jatkuva jyrinà. Uutisissa nàytettiin tilanteita eri puolelta Italiaa. Suuria vahinkoja, mutta ei ihmishenkien menetyksià - ainakaan vielà.

      Poista
  2. Tein joku aika sitten 1000 palan palapelin tuosta katosta, jotan aika tutuksi ehti tulla!

    Varmaan Maltalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kàynyt kappelissa ennen ja jàlkeen maalausten restauroimisen. Kuinka kauan sinulla meni tuon palapelin tekemiseen? Maltallepa juuri.

      Poista
    2. Eli aika hyvin tunnet kappelin! Auguri.

      Poista
  3. Ledivalot on tätä säästöaikaa. Hyvinhän ne myös asiansa ajavat.
    Jestas sentään, mikä keli siellä. Meikä täällä pakertaa hommiaan mukavan kirpeässä pakkasessa, luntakin hiukan maassa. Loistavissa olosuhteissa siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ledit kuulemma sààstàvàt energiakuluissa. Vastasin jo tuossa ylhààllà Allulle tàstà koiranilmasta tààllà. Sinulla on sentààn rauha ilmassa.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Jep! Sinnepà juuri.Jos sàà sallii ja jos ei tule uhattua yleislakkoa!!!

      Poista
  5. Tämä marras-joulukuun aika on synkkää aikaa.

    Oikein hyvää matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kàvimme pàivàajelulla tyolla vuorilla, ja voi mikà ruska nyt onkaan! Korvasi parin pàivàn sisàllàolon - sateen ja myrskyn takia. Kàvin blogissasi ja kyllà taas oli ihailtavaa ja luettavaa, myòs koskien Maltaa! Olisin kommentoinut postaustasi, mutta koska se on niin lajaa, yhteys katkesi, ennen kuin pààsin loppuun. Madonnaan asti pààsin. Tuttuja juttuja olivat, ruusupuisto, appelsiinipuutarja upeine nàkòaloineen, Maltan ritarikunnan pààportin avaimenreiàstà kurkistus, luostarin sisàpihan pyòrea reikà jne jne. Kiitos taas annista. Maltalle lennàn yksin tuttavia tapaamaan.

      Poista