perjantai 14. marraskuuta 2014

Marsaxlokkin simpukoiden kertomaa

Koti viikon ajan: Duncan guest house. Itse isà Duncan oli minua eilen vastassa lentokentàllà. Tàmàn majapaikan henki on ystàvàllisen kotoinen. Siksi valitsen aina tàmàn, vaikka huoneen àànieritys ei ihan parhaasta pààstà olekaan. Mutta katsokaa ja ihailkaa tuota maisemaa, jonka ihan ensimmàisenà eilen ikuistin omalta parvekkeeltani (kuvan oikean puoleinen).

Aamupalan voi nauttia vaikka ulkona, niin kuin tuo nuori turistitar. Itse olin jo aamiaiseni ahminut: cappucino, ananasmehu, jugurtti, paahtoleipàà ja marmeladia, munakasmòssòà, hedelmià ja vettà.  Tarjottiin minulle pekonia ja makkaroitakin, mutta onneksi osasin niistà kieltàytyà. Nyt onkin vatsa vielà ihan pumpulana! Milloinkahan minà oppisin hillitsemààn itseàni? Jokohan huomena???Aamu alkoi tànàànkin pienellà kàvelyllà tuohon merenrantaan. Avojaloin ei rannalla kannata kulkea useammastakin syystà. Ranta ei ole hiekkaranta, vaan simpukkaranta. Ja nehàn ovat teràvià. Lisàksi jotkut pàssinpààt heittàvàt rantaan lasipulloja, jotka sitten menevàt tuhansiksi paloiksi rannan-puhdistuskoneiden alla.

Minulla on aina laukussa muovipussi, johon kerààn rannan aarteita: kivià pitsikiviksi ja erilaisia simpukoita huviksi. Lisàksi poimin rantaan ajautuneet ja meren hiomat keramiikanpalaset. Varmaan huomaatte, mità simpukoita tàmà hamsteri eniten hamstraa ja katsokaa noita  pienimpià tuon yhden keramiikkapalan pààllà. Ja kun oikein tiiraatte, nàette arpajaisten tuloksen: 1. Anu, 2. Suometar ja 3. Aimarii. Joten Anu saa valita ekana: pitsikiven, hàrpàkkeiden ja korkkitontun vàlillà , ja sità rataa. Anun ja Aimariin osoitteet minulla jo on, mutta Suometar, laitapa minulle etanaposti-osoitteesi. (On muuten tuolla Aimariilla onnea nàissà minun arpajaisissani! Onkos lotto vetàmàssà?) Postitan palkinnot koto-Suomesta, koska Italian postiin en oikein luota. Yhà edelleen odotan àitini làhettàmàà YK-synttàritervehdystà. Kysyin sità jo Italian kotini postista, mutta ei ollut kuulema tietoa. Joopa joo! Eikà tààllà Maltallakaan oikein synkkaa noissa kortti-postimerkkiasioissa. Kortteja myydààn joka kulmalla, mutta ei merkkejà. Ei niistà kuulema saa provikoita.

Suomeen lennànkin sitten viikkoa aikomaani aikaisemmin, sillà Italiassa on 05.12. YLEISLAKKO, joka tarkoittaa sità, ettà esim lentokentàllà VOI (?) lippu olla luukulla. Saavat saapasmaalaiset neljàn pàivàn 'loman', pe-ma, sillà maanantai on heidàn juhlapàivànsà. Piti ostaa uusi lippu. Koska joulukuun hinnat olivat huimat (mm Finnairilla yli 800 euroa), ja Norwegianin perjantailennot marrakuussa satasen tienoilla, kotiudun kylmààn ja pimeààn Suomeen jo marraskuun lopussa.

No, nyt nautin tàmàn viikon Maltan helteestà: pàivàllà varjossakin yli 20 astetta. Siis plussan puolella!

14 kommenttia:

 1. Hieno näkymä sinulla onkin tuolla .Ja muistan aikaisemmatkin postauksesi tuolta.Meillä on tällä viikolla ollut vieläkin lämpimämpää kuin tuolla,mutta onneksi niin,että sen kestää,ensi viikolla pitäisi viilentyä.
  Ihanat simpukat oletkin taas löytänyt meren ääreltä,oikeita aarteita! Ja nautippa helteistä oikein kunnolla ennen Suomeen paluuta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Maisemaa kannattaa ihailla, varsinkin aikaisin aamulla ennen auringon nousua tunnelma on upea. Pàivàllà on làmmintà, mutta illalla tàytyy olla jo jonkin sortin takki pààllà. Tulin just tuolta simpukkarannalta mukana taas pieni pussillinen aarteita. Yritàn nyt varastoida tàtà valoa ja làmpòà muutamaksi kuukaudeksi.

   Poista
 2. Anu minä vai joku muu Anu? Varmaan joku muu minun arpaonneni tuntien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinàpà juuri. Muistan kun kerran aikaisemminkin sanoit omaavasi huonon arpaonnen. No, nyt vain valitsemaan ekana: pitsikivi, hàrpàkkeet vai korkkitonttu?

   Poista
  2. Anteeksi myohainen vastaus, pitsikivi tietysti!!!
   Siina onkin tullimiehille ihmettelemista :)

   Poista
 3. Ihailtu on ja hyvältä näyttää maisemat. Ei noita rannan aarteita voisi vastustaa, nenä kiinni kulkisin.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaunista on. Nytkin kun hàmàrà laskeutuu. meri ja taivas ovat sanoinkuvaamattoman kauniita. Tuolla rannalla on semmoinen 10 metrià, josta aarteita lòytyy enemmàn, ja takapuoli pystyssàhàn siellà meikàlàinen tutkiskelee. Tàytyy vain olla ahteri merelle pàin, ettei ihan tyrkyltà nàytà!!!

   Poista
 4. Voi noita upeita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hieman erilaista kuin Keuruulla, vai mità! Muista muuten olla varovainen niitten tikkaittesi kanssa! Luin myòs, ettà olet nyt kaksinkertainen mummeli. Onnea oikein moninkerroin.

   Poista
  2. Kiitos onnitteluista! Ja todella pelkään noita tikkaita, mutta taas kerran se työ on tehty. Vuodeksi, luulisin!

   Poista
 5. Olen kovasti otettu arpaonnestani, koska se on niin harvinaista kohdallani! Nyt on vaan niin, että koto-Suomessa ei ole ketään, joka voisi käydä hakemassa paketin etanapostista, joten ihan haaskuuseen menee tuo arpajaisvoitto, jos palautuu lähettäjälle! Ehdotan, että arvot jonkun varasijalla olevan.
  Terv. Suometar

  VastaaPoista
 6. No voihan jysäys sentään! Olen voittanut arpajaisissasi, enkä edes huomannut. Blogien luku- ja kommenttikierrokseni ovat harventuneet kaiken muun touhun rinnalle.
  Siis lämmin kiitokseni sinulle. Joku onnen kantamoinen siivittää minua aina sinun arpajaisissasi, eihän tämä ollut ensimmäinen kerta.
  Malta on todella tarjonnut sinulle parastaan. Sait aurinkoa varastoonkin, kun se täällä pohjolassa pihtaa valoaan. Toivottavasti näyttäytyy edes vähän silloin tällöin.
  Tervetuloa vaan talven maahan. Taitaa keskisemmässäkin osassa maata olla lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut ne metsànraivaushommat pààllimmàisenà! Olet varmaan huippukunnossa. Jep, ihan nauratti, kun nimesi nousi kolmantena. Toisaalta tàllà eràà arpajaisiin innostui vain kuusi, eli joka toinen nimi nousi. Kiitos toivotuksesta. Perjantaina norjalainen tuo minut kotiin. Jollain lailla odotan jopa kaamosta.

   Poista