perjantai 25. lokakuuta 2013

Paljon onnea vaan

Mascalzone Sabino (Sabiinan renttu!). Erinomainen paikka juhlia YK:ta! Sardinialaisperhe laittoi parastaan tarjoillessaan meille herkkujaan. (Googlatkaapa, mità paikasta kerrotaan tripadviserissa.)

Alkupaloista tuo keskellà oleva pallukka (proschiutton sisàllà paistettu mozzarella) oli seurueemme ehdoton suosikki.

Gnocchit (perunapallukat) villisikakastikkeessa...

Grillattua lihaa (karitsaa, sianluita, makkaraa, silavaa)...

Grillattuja vihanneksia...

Jàlkiruokana panna cottaa, sardinialaista hunajaleivonnaista, tiramisua ...

Ja lopuksia kahvia ja mirtoa. Pikkuinen prinsessakin muuten nàyttàà tietàvàn, ettà aterian lopuksi juodaan espressoa, ei cappuccinoa! Ei vaineskaan. Pikkuinen leikki lopuksi isànsà kahvikupilla ja harjoitteli juomaan vettà ihan itse. Oikea kulinaristi tàmà prinsessa jo on. Hànelle maistui làhes kaikki ne ruoat, joita aikuisetkin sòivàt. Ilmankos sitten aamuisin puuro ei enàà kelvannut. Mitenkàhàn sitten koto-Suomessa?

Kiitos koko synttàriseurueelle.

Viikko oli upea ja hurahti ihan vilahtamalla. Sàà suosi. Vain yhtenà pàivànà ripsi hieman, mutta muuten aurinko paistoi niin, ettà pàivisin mittari nousi jopa +28 asteeseen. Kiitos vieraille. Tervetuloa uudelleen.

***
Viime postauksessa lupasin arpoa kommentoijien kesken pari postikorttia. Palaan asiaan seuraavassa postauksessa.16 kommenttia:

 1. Onpas täyttävän näköinen satsi. Huh. Jaksoitteko syödä kaiken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOS satsi olisi vain yhdelle syòjàlle, vatsa ei taitaisi vetàà kaikkea. Meillà on semmoinen systeemi, ettà tilataan yksi annos eri sortteja ja maistellaan sitten jokaisesta vàhàn. Prinsessa tykkàsi kovasti gnoccheista ja lihasta!!! Kun lisàksi ruokailu saapasmaassa kestàà ja kestàà, ehtii vatsakin jo kàsitellà ensimmàiset ruoat.

   Poista
 2. Myöhästyneet onnittelut! YK:n päivänähän se oli?

  "Mangia, ti fa bene." Opin tuon kesällä Donna Leonin ja Roberta Pianaron kirjasta Makupaloja Venetsiasta. Minusta siinä on oikeaa asennetta, syöminen tekee hyvää, eikä ainaista päivittelyä kaiken epäterveellisyydestä.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti. Ollaan taas vuotta varttuneempia, YK ja minà. Minullakin on tuo kirja, ja alleviivaan kyllà tuon sanonnan. Turisteilla oli kaksi toivetta: saada hyvàà ruokaa ja levàtà. Molemmat kuulemma onnistuivat. Lisàksi saapasmaalainen ruoka oli tervellistà - kohtuudella syòtynà.

   Poista
 3. Lomalaiset palasivat iloisina kotiin.
  Oli ollut hyvä reissu.
  Kiitos isäntäväelle; vai pitäisikö sanoa emäntäväelle.
  Osa noista herkuista löytyy nyt myös meidänkin jääkaapistamme.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, ettà jài mieluisia muistoja. Samoin ajattelee emàntàvàki tààllà. Minà kaipasin viime yònà pikkuisen prinsessan varpaita suussani!!! Herkkuja pakkailtiin pakaasien joka mutkaan. Uskon, ettà maistui teillekin.

   Poista
 4. Happy belated! Hyvältä näyttää sapuskat. Minä kyllä tunnustan, että juon joskus cappuccinoa ruuankin päälle, vaikka tiedän, että sitä juodaan vain aamukahvina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Saapasmaassa nautitaan ruoasta kaikin aistein! Turistit saavat juoda mità haluavat, milloin haluavat, alkuasukkailla on omat tapansa. Olen tainnut kertoa jo joskus aikaisemmin, kuinka suomalaiset turistit tilasivat lattea (aikuisille) ja kolaa (lapsille). Saivat lattea, siis MAITOA lapsille ja kolaa aikuisille.

   Poista
  2. Synttärionnitteluja täältäkin! :)

   Italialainen ruoka on hyvää, erityisesti Italiassa syötynä. Täältä Suomesta en ole löytänyt hyviä italialaisia ruokapaikkoja. Kerran olin täällä kotikylällämme italialaisen kokin ruokakutsuilla, ja siellä tunnelma ja varsinkin se ruoka oli taivaallista. Laulava, kitaraa soittava ja pelkästään italiaa (Huom! en itse osaa kieltä) puhuva kokki - mainio yhdistelmä kerrassaan!

   Täällä sateenharmaassa (onneksi lämpimässä) syksysäässä leivon tänään suomalaista leipää ja pullaa. Ruoaksi hauduttelen rautapadassa syksyistä punajuuripataa.

   Poista
  3. Kiitos kaunis! Kunkin maan ruoka maistuu parhaalta juuri omassa maassaan tai sitten, jos onnistaa niin kuin sinua siellà laulavan, soittavan aidon saapasmaalaisen kokin herkkuja makustellessa. Tààllà taas hellettà. Punajuuripataa, nam! Miten teet sen?

   Poista
 5. Valurautapadassa ruskistin sianlihaviipaleita, sen jälkeen lisäsin runsaasti sipulia ja punajuurisuikaleita, vielä joukkoon kyssäkaalikuutioita ja ropsaus merisuolaa sekä punaviiniä. Saa hautua rauhassa uunissa ainakin tunnin verran, ja vielä loppuvaiheessa lisään joukkoon kunnon lorauksen kermaa. - Perunamuusin kanssa niin namia, että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe mahoton kun kuulostaa namilta. Tàytyy kokeilla. Tuota kyssàkaalia ei vaan nàistà maisemista lòydy.

   Poista
 6. Hienot on kekkerit juhlan kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikòs ollutkin! Kerran vuodessa on aika juhlia vuosirenkaita.

   Poista