sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Onneksi satoi

Jokainen tsààns on mahdollisuus! sanoi Vettel ennen varsinaista kilpailua, vaikka joutui làhtemààn tànààn viimeisenà.. Vettel on Suomen ystàvà ja nàin ollen tuntee myòs Matti Nykàsen lentàvàt lausahdukset. Tàllà kertaa tsààns oli Kimillà(kin)! Onneksi tànààn satoi, joten oliivien poimintaa ei ollut ja minulla oli tsààns seurata Kimin ajamista F1 - voittoon Abu Dhabissa. (Anteeksi vaan! Tiedàn, ettei teità kaikkia formulat kiinnosta, mutta ...) Ihan tippa tuli linssiin Maamme -laulun aikana. Minulla, Kimi sen sijaan oli kuin viilipytty. Kaverukset (Kimi ja Vettel) kihersivàt keskenààn palkintojen jakoa odotellessaan ja jàttivàt Alonson yksikseen hikeà pyyhkimààn. Tàssà asunnossa on ainakin henkinen vana olkkarista makkariin, sillà niin tiuhaan tahtiin astelin lattialla viimeisten kierrosten aikana.


Sade siis keskeytti hieman racoltaa (oliivien pomintaa) Monte Soratten maisemissa. Oliivilehdon vanhin puu voisi kertoa yhtà sun toista, sillà se on noin 200 vuotta vanha.


Poimijat sen sijaan ottivat homman aika ajoin ihan rennosti.

Tuloksena kuitenkin yli 500 kg oliiveja kahtena pàivànà: vihreàà, tummaa ja kaikkea siltà vàliltà. Ja laatu oli erinomaista. Huomenna frantoioon ja sitten alkaa herkuttelu: bruschettaa uudella òljyllà maustettuna. Namskis!!! Racolta jatkuu ensi viikonloppuna - jos sàà sallii.

Ystàvien puutarhassa voi oliivien poiminnan aluksi - vàliaikana - lopuksi ihailla mm ruusujen myòhàistà kauneutta. Onnea Kimi. Kiitos Y ja J. Thank you.

10 kommenttia:

 1. Ihania ruusuja. Ja ihana oli myös yllätys joka odotti minua lauantaina psotilaatikossa, kivi on todella hieno! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Onnea vaan Kimille! Viime vuonna pääsin katsomaan oliivien keräystä ja sitten ostin myös juuri puristetun oliiviöljypullollisen.Meillä ei vieläkään sada...

  VastaaPoista
 3. Suvi: Ruusut ovat yksià lempikukkiani! Ja tàhàn aikaan vuodesta vain ammattipuutarkurit saavat aikaan tuommoista loistoa nàillà seuduin. Suomen posti toimi nyt tehokkaammin, sillà samaan aikaan làhettàmàni pitsikivet olivat siellà perillà jo keskiviikkona!!! Mutta kiva kun tykààt.

  Yaelian: Ruusuja tosiaankin Kimille. Uusi òljy on aina uusi kokemus. Tààllà tihuutti koko pàivàn. Samaa luvassa huomiseksi.

  VastaaPoista
 4. No onneksi! Mie jo aattelin, että harmin paikka jos olisit missannut juuri tämän kisan! Syke taisi olla useamman kerran lähempänä kahtasataa ja kyllä juhlittiin ruutulipun heiluessa! Jeeeeee!

  VastaaPoista
 5. Soja: Jep! Harvoin tààllà sadetta kiitàn, mutta nyt ristin kàdet oikein kyynàrpààtà myòten ristiin. En koskaan ole jànnittànyt ajoja niin paljon. Vielà kaksi ajoa tàmàn kauden pààtteeksi. Saapasmaan nettilehti hehkutti Alonsoa ja Vettelia ja ihan loppulauseessa oli, ettà kisan voitti Ràikkònen, sen jàlkeen kun Hamilton keskeytti. Happamia...

  VastaaPoista
 6. Mies huuteli tietokoneen äärestä, että ottaa sydämestä ja missä nitrosuihke on, menin jo katsomaan pitääkö tilata ambulanssi, mutta onneksi se oli vain formulaa.
  Jäin formuloista eläkkeelle samaan aikaan kuin Häkkinen, liikaa hyvää puutarhailuaikaa meni hukkaan viikonloppuisin.
  Hah, olen samanlainen kuin Kimi: "älä nyt siinä selitä, kyllä mä osaan ittekin".
  helena

  VastaaPoista
 7. Helena: Sulla on mukava mies - tykkàà formuloista! Jos mulla olisi oma puutarhalàntti, niin ... katsoisin silti formuloita, JOS Kimi on mukana!!!! Saapasmaan lehti moitti Kimià huonosti kasvatetuksi, kun uskalsi vastustaa talliaan. Hah!

  VastaaPoista
 8. Oli huippu jännittävä kilpailu. Ja mainiot Kimin kommentit.
  Kiitos vieläkin pitsikivestä, paikan se on löytänyt. Tuossa kököttää nyt hiiren vieressä. Kutsun sitä inspiraatiokivekseni.

  VastaaPoista
 9. hand picked olives...
  thanks for sharing these photos. was nice
  to see all these

  VastaaPoista
 10. Aimarii: Katsoin Areenalta eilistà Jàlkihiki-ohjelmaa, ja voi kun ohjelman miehet olivat innoissaan Kimistà. On totta, ettà Kimin takia F1 on saanut lisàmaustetta. Mukavaa, jos pitsikivi on hengessà mukana.

  Coco: I just love to pick olives, and I am the only one who picks them in bare hands. I want to FEEL the skin of the olives. Afterwards I have 'oily hands'.

  VastaaPoista