torstai 29. marraskuuta 2012

Mamma mia

Taivaskin itkee... Ai miksikò? No, kun Fernando ei voittanut vormuloita... Mamma mia! Saas nàhdà, miten tàmà itkeminen pààttyy. Saapasmaassa kun nyt sàànnòt ovat vain mità nyt ovat, ja niità voi aina kiertàà ja soveltaa omaksi edukseen. Pikkuisena esimerkkinà tàssà vuoristokylàn tiemerkinnàt. Eihàn niillà ole mitààn merkitystà, koska tuossakin risteyksessà (josta kaikki tiet vievàt Roomaan)  kaverin kanssa voi seurustella vaikka keskellà tietà. Takaa tulevat voivat kiemurrella ohi, miten parhaiten taitavat ja roskikseen matkaajat pujottelevat autojen vàlistà.

Minà sen sijaan en itke, vaan naureskelen ja hykertelen kàsiàni. Kàykààpà katsomassa tàtà, niin tiedàtte, mità saan joululahjaksi! Kunhan vielà tekevàt T-paidan, jossa Kimi tutkii autossaan Brasilian karttaa, ettei eksyisi, niin vaatevarasto on tàydennetty pitkàksi aikaa. Mitenkàhàn Ferrarin kulttuuriin lòytyisi edes pikkuisen huumorintajua?

Omenamintun blogissa oli jokin aikaa sitten tàytetyt punasipulit. Minà kokeilin ohjetta myòs perunoihin ja tàkàlàiseen nauris-lanttuun (rape). Kyllà maistui. Joulupukille olen vihjaillut Omenamintun keittokirjasta.

Ostin mànnà viikolla monitoimikattilan. Tàssà se toimii kukkaruukun suojana. Arvaattekos, mihin sità myòs tulen kàyttàmààn?

21 kommenttia:

 1. Vissiin spumanten jäähdytykseen

  VastaaPoista
 2. Allu: Siihen hommaan kattila onpi liian pieni ja kiikkerà. Voisi kaatua koko herkkujuoma pitkin pòytàà.

  VastaaPoista
 3. Miten noin muuten, ovatko italialaiset huumorintajuista porukkaa (muualla kuin Ferrarilla)? Jos nyt tälläistä yleistystä voi tehdä.
  helena

  VastaaPoista
 4. Helena: Saapaslaisilla ei huumori riità omaan itseen, koska he ovat kaiken arvostelun ylàpuolella ja tietàvàt aivan kaiken. Tietysti yleistàen. Formuloissa taitaa olla kyseessà niin isot rahat, ettei siinà huumorilla ole sijaa. Paitsi Kimillà (+Lotuksella)ja Vettelillà.

  VastaaPoista
 5. Enpä keksi mihin tuota voisi käyttää.Ja Hannelen kirja on kyllä hyvä:) Olen myös syönyt kirjailijan itse laittamaa ruokaa,ja se vasta olikin hyvää:)

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Onhan Hannele ammattilainen! Kovasti odotan saavani kirjan pukinkontista.

  VastaaPoista
 7. Et kai ole urkkinut pukin salaisia tiedostoja, kun tiedät Kimi-paidasta?
  Kattilan käyttötarkoitus ei taida olla ihan tavanomainen, mutten osaa arvata.
  Teet hapanlimpputaikinan ehkä?

  VastaaPoista
 8. Aimarii: Minà olen pukin kaveri! Leipàtaikinan tein tosiaan tànà aamuna happanemaan, mutta en tuohon kattilaan.

  VastaaPoista
 9. Jesh! Teinpä miekin juuri t-paita- ja hupparitilauksen :D

  VastaaPoista
 10. Luulen, että meidän pikkumies sujahtaisi paitaan enemmän kuin hyvin.Täytyykin toimia pukkina.
  Kattila-päähän?

  VastaaPoista
 11. Pikkujutut: Varmaan isomieskin! Voisinhan mità tuota kattilaa pààssàkin pitàà!!!

  VastaaPoista
 12. Tuo luonnehdintasi italialaisista sopii tietysti moniin muihinkin kansalaisuuksiin(minuunkin epäilemättä joissain tilanteissa nimimerkki huumorintaju koetuksella tänä syksynä), mutta ymmärrän mitä tarkoitat.
  Onneksi jäin tänään kotiin tekemään lumitöitä, juna jolla olisin mennyt oli 2,5 tuntia myöhässä jo lähtiessään. Lunta ei ole tullut niin paljoa, mutta tuiskuttanut voimalla raiteet tukkoon.
  helena

  VastaaPoista
 13. Helena: Yksi ero meihin suomaisiin on se, ettà useat saapasmaalaiset hemmotellaan lapsina ja heille kerrotaan (joskus tukkapòllyn sàestàmànà), kuinka hyvià he ovat. Heille kasvaa uskomaton itseluottamus, mikà ei ollenkaan ole pahasta, kunhan ymmàrtàà muidenkin arvon, ja sen, ettà joskus voi olla vààràssà. Eilen jopa pàivàn pààuutisissa hehkutettiin, ettà Alonso (joka kyllà on espanljalainen) voidaan sittenkin julistaa voittajaksi. Illalla ei enàà kukaan hiiskahtanut mitààn. Tààllà minàkin odottelin bussia noin puoli tuntia. Junat ja lentokoneet ovatkin lakossa - onhan viikonloppu tulossa. Siinà varsinkin turistien huumorintaju on varmaan koetuksella. Saapasmaalaisille lakot ovat niin arkipàivàisià, ettà he vain kohauttelevat olkapàitààn. Lehdistà ja yle-areenasta olen seurannut Suomen sààtà. Hui kauhistus.

  VastaaPoista
 14. Minä varmistin itselleni yhden keittokirjan pukin konttiin. Siltä varalta jos kirjeeni joulupukille menisi hukkaan:).

  VastaaPoista
 15. Mine: Arvaan, ehkàpà joku keittokirja?

  VastaaPoista

 16. Kiitos tämän päivän ihanasta postistasi!Voimaa tarvitsen ja ajatus miten kauniiksi olet kiven virkannut ilahduttaa hirmuisesti.Kiitos !!!

  VastaaPoista
 17. Maria: Halusin tuottaa sinulle edes pientà iloa. Rauhallista adventtia.

  VastaaPoista
 18. Rauhallista adventin aikaa myös sinulle rakas ystäväni.

  VastaaPoista