lauantai 27. lokakuuta 2012

Onnea ja ...

Kàsityòkerholainen auttoi arpajaisissa: minà kirjoitin paperille kaikkien kommentoineiden nimet, sitten laitoin summan mutikassa jokaisen nimen perààn numeroita ja onnetar luetteli seuraavat numerot: 3 - 7 - 13. Kuinka ollakaan, Aimariilla taitaa olla onnen avaaimet taskussaan. Taas olet ekana numerolla 3. (Oletkos lotonnut?). Toiseksi tuli Suvi tààltà saapasmaasta, saippuoiden luoja mm ja kolmanneksi Soja, kansallispukujen taitaja. Onnea vaan teille kolmelle! Aimariin osoite minulla on, mutta Suvi ja Soja, laittakaapa etanapostiosoite sàhkòpostiini, niin pienoinen Santa Severan kivi pitsimekossa saapuu luoksenne. Nàmà pitsit ovat minun tekemiàni ihan alusta alkaen.

Onnetar tikutti samalla omaa projektiaan. Isoàidin neliòisestà sàngynpeitosta on jo yli puolet valmiina. Olen aina ihaillut jàlkipolveni vàrisilmàà.

Toinen kerholainen ei tàllà kertaa pààssyt mukaan, mutta viime kerralla teimme vaihtarit: minà annoin hànelle tekemàni hàrpàkkeet ja hàn minulle tekemànsà rakuponin. Kiitos Aura! Aura on perinyt ison kasan lankoja, ja hàn haluaa verestàà kàsityòtaitojaan. Meillà on aina mukava kàssytuokio.

Kerho aloitetaan aina tàyttàmàllà ensi vatsa. Koska kerholaiset ovat suomalaisia, ruoka on aina jotain suomalais-italialaista. Ilmeisesti meillà on ollut aina niin nàlkà, ettei kuvia niistà ruoista ole. Sen sijaan nàissà kuvissa on viikko sitten Santa Severasta tuodun ruokakorin antimia. Granaattiomenat ovat nyt parhaimmillaan. Tykkààn napsia noita siemenià ihan sellaisenaan. Sopivat myòs salaattiin.

Alemmassa kuvassa on kahden sorttista munakoisoherkkua. Vasemmalla munakoisoviipaleiden pààlle olen pilkkonut mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja. Vàhàn basilikaa, suolaa ja pippuria ja lopuksi parmenaaniraastetta. Oikealla olevaan mòssòòn paistoin munakoisokuutioita pannulla òljyssà, sitten basilikaa, suolaa, pippuria ja valkosipulia. Sitten kippasin koko mòssòn pellille ja pààlle taas parmesaania. Molemmat olivat tosi hyvià. Erityisesti tykkàsin tuosta oikealla olevasta mòssòtà.

Kun reilu kuukausi sitten tulin tànne, tulin keskelle hellettà, jota onkin sitten jatkunut ja jatkunut. Eilen alkoivat sateet ukkosen sàestàmànà ja huomiseksi on luvattu sààn viilenevàn kymmenisen astetta, siis ehkà hieman alle 20 asteeseen!!! Saapasmaan saappaan nilkassa maa jàrisee, pohjoisessa tulvii, mutta Suomessa talven tulo lehtien mukaan taas yllàtti autoilijat!!!

***
Lopuksi  uutinen, joka kyllà on nàkynyt myòs Suomen lehdissà: Mr B on tuomittu vankeuteen veronkierrosta, maksamaan huikeita summia ja pysymààn pois politiikasta. Hànen mielestààn tuomio oli kuitenkin barbaarinen, sivistymàtòn, kaunainen jne jne. Kesken on vielà muitakin hànen oikeudenkàyntejààn, joten...

20 kommenttia:

  1. Onnea voittajille!
    Italialais-suomalainen käsityökerho;kuulostaa mukavalta puuhalta! Minäkin tykkään käyttää granaattiomenan siemeniä salaateissa:)
    Niin on maine katoavaista,kuten signore B:n tapauksessa.....

    VastaaPoista
  2. Voi Lissu, minä niin monesti ajattelin sinua Rooman-reissulla! Eilen poislähtiessä alkoi tosiaan taivas tummua ihanan aurinkoisten päivien jälkeen. Minua niin harmittaa, kuin aioin lähettää Roomasta sinulle postikortin, mutta sitten olinkin unohtanut osoitteen kotiin.

    VastaaPoista
  3. Jippii, kiitos! Laitan hetimiten osoitteen tulemaan. Oi että kun pääsisin mukaan teidän käsityökerhoon. Matka vaan olisi harmillisen pitkä!

    Pienikin voitti on parempi kuin ei mitään, ollaan iloisia että Mr B on sentään saatu joistakin tekosistaan vastuuseen.

    VastaaPoista
  4. Yaelian: Kàsityòkerho on tosiaan eràànlainen henkireikà suomalaisuuteen. No, Mr B perui tànààn syrjàànvetàytymisensà, koska DEMOKRATIA vaatii hànen paluutaan... Ai, mikà demokratia? No, Mr B:n. Show must go on!

    Pikkusisko: Mamma mia, pikkuinen sisko. Arvaa, mikà minua nyt harmittaa? Jos olisin tiennyt sinun olevan Roomassa, olisin hypànnyt ensimmàiseen junaan. Tai olisin halunnut sinun/teidàn astuvan tànne tulevaan junaan. No, seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  5. Suvi: Onneksi olkoon vain! Voitaisiin vaikka kerran vuodessa pitàà yhteinen kàsityò-meeting - siellà sun tààllà.

    Just àsken uutisissa kuulin, kuinka Mr B haluaa takaisin nàyttàmòlle = politiikkaan, koska demokratia vaatii sità. Se herrasmies???? on kumiukko. Anteeksi.

    VastaaPoista
  6. Näin teemme sitten seuraavalla kerralla ehdottomasti!

    VastaaPoista
  7. Pikkusisko: Jokos olet ostanut uuden lipun tànne?

    VastaaPoista
  8. No en ihan vielä. Seuraava matkalippu on ostettu Tampereelle, sekinhän on ihan sievä kaupunki...

    VastaaPoista
  9. Ihan peitto tulossa, hienot värit.
    Mieletön kässäkerho, tahtoo kanssa.

    VastaaPoista
  10. Pikkujutut: Eihàn tànne sieltà pitkàkààn matka ole!!! Ihan asumaan asti.

    VastaaPoista
  11. Jopas jotakin, ettäkö onnetar suosi minua jälleen? Ihmeellistä todellakin, sillä en ole tuntenut olevani onnettaren onnen plikka. Kiitos kaunis, lahjalle on kyllä paikka työpöydälläni.Tuleeko koko pikkuinen kivikin mukana, ei vaan virkkaus?
    Onnea toisille voittajille.
    Käsityökerhonne on hieno juttu. Olen vasta lukenut Pieni lankapuoti ja sen jatkot, jotenkin se tuli mieleen, kun luin tuosta teidän käsityökerhosta. Minä varmaan viihtyisin semmoisessa myös, eikä vaan pelkästään noiden herkkujen takia.

    VastaaPoista
  12. Aimarii: Sinàkòs sen miljoonapotin voitit eilisessà lotossa? Kivi tulee mukana, koska ei sità enàà pitsin sisàltà pois saa. Kàsityòkerho on tosiaankin erinomainen idea ruokineen pàivineen. Pieni lankapuoti? Romaani vai ohjekirja? Tàytyypà googlata. Mukavaa sunnuntaita. Minà odotan tàssà Kimià. Taas neljà tuntia formulaa. Samalla sormet virkkaa... Huvi ja hyòty.

    VastaaPoista
  13. Benissimo! Molto grazie! Ja mitä ihania herkkuja! Paistatko ne vain nopeasti kuumassa uunissa vai miten?
    Mie pilkon kohta potut, porkkanat, lantun, bataatin ja sipulin possupalojen seuraksi uuniin hautumaan ja sillä aikaa käymme äänestämässä ja etsimässä kuopuksen eskariryhmän piilottamia geokätköjä - formuloita odotellessa.

    VastaaPoista
  14. Haudutan munakoisoruokia uunissa vajaan tunnin verran (noin 180 astetta), siis aika kauan. Munakoiso raakana kun on hieman myrkyllinen, mutta kypsànà tosi herkullinen. Sinun uuniruokasi maistuu tànne asti. Kohta alan seurata Suomen àànestyshommia. Kimi ajoi taas hyvin, mutta ei taida enàà itsekààn haaveilla mestaruudesta, ja olisihan se ihme sinànsà heikohkolla aautolla tauon jàlkeen.

    VastaaPoista
  15. Kolmas mestaruustaistossa ei kyllä ole huonosti noilla eväillä, vaikka salaa hiukan parempaa menestystä toivoinkin... Se "suuri sopimuksenjulkaisu" -videopari oli kyllä huikean hauska näpäytys medialle!

    VastaaPoista
  16. Soja: Kimià kiinnostaa vain voittaminen! Saa nàhdà, mità hàn tekee ensi kaudella - formulaa, rallia, vai mità?

    VastaaPoista
  17. Se on totta, mutta uskon, ettei hän mikään luovuttajakaan ole, koska saumat voittoihinkin ovat olemassa. Uskon siis, että Kimi ajaa ensi vuonnakin Lotuksella.

    VastaaPoista
  18. Soja: Kimi ei luovuta koskaan, se on totta. Allora, speriamo di tutto bene.

    VastaaPoista
  19. Hahaa, pääsetkö maikkarin sivuille?
    http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2012/10/1645068/raikkonen-jatkaa-ensi-kaudella-lotuksella

    VastaaPoista
  20. Soja: Luin asiasta eilen nettilehdestà. Bene, molto bene.

    VastaaPoista