perjantai 25. toukokuuta 2012

Ruusujen aikaan

Eilen kàvin taas naapurikylàn ruusutarhassa. (Aikaisemmista kerroista voitte lukea/katsoa 25.5.2009, 29.05.2009 ja 22.05.2010  tai etsimàllà tàstà blogista sanalla La Tacita). Viime kevàt jài vàliin, koska vuoden 2010 kàynti oli aikamoinen pettymys mità opastukseen tulee. Toivoin, ettà opastus olisi tàllà eràà vuoden 2009 tasoa. Mutta voi ei. Opas kyllà osasi kertoa suihkulàhteistà, mutta ruusuista ei juuri mitààn. Kunhan vielà joskus edes suihkulàhteet toimisivat!  No, me sitten vaellettiin omin nokkinemme ja kuvasimme sydàmemme halusta. Joten tàssà teille tàmàn vuoden antia ruusupuutarhasta, joka mainostaa itseààn Euroopan suurimmaksi.

Kauniita ruusut ovat aina, vaikka ne jàtettàisiin làhes oman onnensa nojaan...

***
Tànà aamuna hàmmàstyin suuresti, sillà postissa ei ollut jonon jonoa, vaan olin ainoa asiakas. Irmastiina voi sitten odotella arpajaisvoittoaan. Milloikanhan muuten viime lauantaina làhettàmàni postikortit lentelee perille Suomeen. Seija-siskoseni, kerrothan.

***
Eilen alkoi kesà, mità ei kyllà alkuasukkaitten vaatetuksesta voi pààtellà. Saapikkaat ja toppatakit ovat vielà yleisessà kàytòssà. Vain turisteilla ja muuttolinnuilla voi olla sandaalit jne. Eipà silti, tàmà muuttolintu on vasta tànààn tassutellut sisàlà avojaloin, ilman villasukkia! Tànààn tuli ulkona jo ihan hiki.

***
Viikonloppuna taas kurvaillaan. Monte Carlossa.

14 kommenttia:

 1. Kirjoitin tuohon edelliseen postaukseen että kortti tuli eilen, torstaina, perille. Kiitos.
  Jostain syystä se kommenttini ei näy.
  Munakoisoreseptiä kokeilen tässä jokin päivä.
  -seija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, ettà posti tàllà kertaa toimi. Kommenttiasi ei tosiaankaan này - vielà. Joskus kestàà, joskus ei ilmaannu ollenkaan. Syytà en tiedà. Tuota ruokaa tosiaan kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Ruusut ovat ihania! Meillä talon viereisesssä puistossa kukkivat ruusut ahkerasti juuri nyt,mutta ne ovat kaikki valkoisia;saisi olla punaisiakin.
  Lämmin tuli sitten teillekin....Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen ruusu on upea. Silti keltainen on tàmàn hetken lemmikki. Làmmintà tuli, ihan pukkaa hiki. Mukavaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 3. Täällä myös ruusut parhaimmillaan. Itse asiassa omassa "ruusutarhassani" parvekkeella ensimmäiset kukat on jo mennyttä. Tykkään. Jospa joskus olisi portti, johon saisi ruusuköynnöksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on tààllàkin ruusujen aikaa. Minun ainokainen kàrsi kylmistà viimoista, mutta koska se on sitkeàà sorttia, varmaan pukkaa uutta oksaa. Tuolla tarhassa oli useita erilaisia ruusuportteja.

   Poista
 4. Voi mitä ihania ruusuja!

  Ihanaa odotella pakettia...:))

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuja oli tuossa tarhassa n 5000 eri lajiketta, toinen toistaan kauniimpia. Voit saada postia ensi viikolla, jos hyvin lentelee! Hyvàà viikonloppua sinullekin.

   Poista
 5. Täälläkin jo vihdoin paljasvarpain:)
  halit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettà varpaat tykkàà! Haleja sinnekin.

   Poista
 6. Kauniita, ollappa tuolla.
  Hienoa, että lämpenee, meillä suorastaan jo kuumenee ja kaikki AC:t rikki ja vuokraisäntä ei tee elettäkään korjata niitä...Hermo kestää....kunnes napsahtaa.

  Meillä kesäsuunitelmat nyt kunnossa, milloinkas sinä olet maisemissa?

  VastaaPoista
 7. Minà voisin vaikka asua tuossa tarhassa ja hoitaa noita ruusuja ihan ilmaiseksi! Jospas teidàn isànnàllà ei olekaan enàà hermoja. Napsahtaneet aikoja sitten. Minulla lento Suomeen parin viikon pààstà. Suunnitellaan.

  VastaaPoista
 8. Koitan mielessäni kuvitella tuon tuoksun....nuuuuh :) Varmaan ihana. Minkähän takia etelässä ruusut tuoksuu, mutta täällä ei. Aikanaan ostin aina YSL:n Paris -hajuvettä, kun siinä on mielestäni aika onnistuneesti puhdas ruusun tuoksu. Nykyään en taida haista kuin kissanpissalle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedàtkòs mità, useimmat noista ruusuista ei tuoksu millekààn. On jalostettu niin pitkàlle. Ja muutamassa oli aika outo tuoksu. Mutta sitten jotkut tuoksuivat NIIIIIIIN ihanalle, ettà niihin olisi voinut jààdà nenà kiinni.

   Poista