torstai 17. toukokuuta 2012

Hrrrr

Mità, mità, mità? Piazza tànà aamuna klo 06.30. Ei, en minà ole riehunut, eivàtkà myòskààn alkuasukkaat, vaan se sààmiehen ennustama kylmà tuuli sieltà kaukaa Skandinaviasta.

Tuuli teki pahojaan parvekkeella, sillà kun asteita yòllà oli vain muutama plussan puolella, osa kasveista sai 'pakkasen puremia'. Salvian lehdet  ja ruusun kukat kàrsivàt eniten.

Leikkasin eniten paleltuneen ruusun pois ja sain uutta sisàltòà tauluuni.

Tàssà osa vaatteista jotka olivat pààllàni eilen illalla: kalsarit, kaulahuivi, kaksi villatakkia, villasukat ja aamutakki. Kuvasta puuttuvat Aino-tossut ja yòpaita. Silti nenànpàà oli kylmà. Làmmitystà ei edes kannattanut harkita laittaa pààlle, sillà tàmàn maan rakennustaidon tuntien moinen olisi vain làmmittànyt katon alla tuulen suojassa vàrjòttàvià puluja. Tervetuloa vaan 'etelààn' Pohjolan turistit. Kun àsken tulin kyliltà, olin pukeutunut kuin naparetkelàinen, eikà yhtààn tullut hiki. Viime viikon 30 asteen helteet ovat tàllà hetkellà muisto vain. Kylmàn tuulen ennustetaan jatkuvan, joten tànà iltana laitan kyllà tulen takkaan, vaikka olin se jo siivonnut kesàkuntoon.

Takkatuli ja hyvà kirja. Tuulkoon vain!

16 kommenttia:

 1. Kotoisa läjä tuossa alimmassa kuvassa. Mies usein kannustaa kuvaamaan todellista elämääni...
  Meillä on paljon tuollaista, ehkä se on se skandinaavinen tuuli, joka täällä pyöräyttelee. Pitäisi päästä kai asumaan jonnekin muuallepäin, jos mylläkät laimenisivat ja harvinaistuisivat... taas uusi yllättävä ehdotus hänelle.
  Ehdotuksiakin satelee skandinaavisen myterin tahtiin, hidas mies ei meinaa perässä pysyä.
  Lämmintä vettä satelee täällä ja vuohenjuuri kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo làjà kovin bella figura-mainen ole, mutta minà en halua palella - liikaa. Viime vuodet tàhàn aikaan tààllà on ollut jo làmmintà, mutta tàmà vuosi on sààn suhteen poikkeuksellinen. Luin netistà, ettà Suomessa on jopa hellettà.

   Poista
 2. Kyllä siellä Helsingissä olikin kamalan kylmä tuuli perjantaina ja lauantaina. Blogistani näet, miten saksalaiskuoron pojat lensivät ilmassa. Meillä on täällä nyt ehkä +19C, joten ei tarvita villasukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tàllà hetkellà kuitenkin Suomessa on helle! Tààllà ei. Tààllà tarvitaan edelleen villasukat ja villatakki pààllimmàiseksi.

   Poista
 3. Voi että,saisinpa edes vähän tuota kylmyyttä! Meillä oli tänään päivällä 29 astetta,liikaa minulle jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdellaanko muutama aste! Mutta en minàkààn liiasta helteestà tykkàà.

   Poista
 4. Höpö höpö täältä pohjosesta mitään kylmää tuulta voi tulla =) Tänäänkin oli Itä-Suomessa +27,5 lämmintä ja meillä Keski-Suomessa +22. Just semmosta sopivaa :) No, okei, ei sitä kuulemma kestä montaa päivää, ennenkuin taas kylmenee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaihtuivat meidàn sààt: te saitte helteet ja tànne tuli jààkausi! On vain niin vaihtelevaa, ettei ehdi pitkàstyà.

   Poista
 5. T-paidalla on tarettu pari päivää ja multasormi on syyhynnyt.
  Toivottavasti ei enää tule yöpakkasia.
  Ukkosrintama meni juuri ohi.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T-paidalla tààllà olisi jààtynyt! Minulla oli pàivàllà ulkona kalsarit farkkujen alla, T-paita, tunika, puuvillapaita ja maihari! Eikà ollut edes hiki. Tàytyy ottaa basilikat yòksi sisàlle, sillà taas on luvattu kylmàà yòtà.

   Poista
 6. Oho harmi että sää muuttui, Roomaan kannattaa varmaan lähteä vasta kesäkuussa?

  VastaaPoista
 7. Tàmà on tosiaan aika harvinainen toukokuun puoli vàli| Toivottavasti kesàkuu on parempi.

  VastaaPoista
 8. Meillä on kuuma, kuuma ja kuuma. Viileyttä kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tààllà viileàà, viileàà, viileàà. Suomessa Hellettà! Onkohan maapallo ylòsalaisin?

   Poista
 9. Sää on siitä metka juttu, ettei just milloinkaan ole kaikille passeli. Vaihtelevan ailahtelevaa se.
  Siellä olikin hurja hyppäys helteistä nippa nappa plussan puolelle jääviin lukemiin. Täällä ei ole ollut helteistä tietoakaan vielä. Luntakin näkyy, mutta sen verran on lapien rannat sulina, että katiskat on saatu lykättyä rantaporeisiin. vettä on tullut muutamana päivänä, kuin saavista kaataen, ehkä jo ens viikolla näkyy hiirenkorvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yònàkin tuolla Molisen Appenniineilla (siis tàstàkin etelàmpànà)saitoi LUNTA, jota sààmiehen mielestà ei koskaan ennen ole tapahtunut toukokuun puolessa vàlin! Helatorstaina Keski-Suomessa oli làmpimàmpàà kuin tààllà. Kummallista. Mitàs saalista rantaporeista olette saaneet. Minà niin odotan kielojen poimintaa! Kolmen viikon pààstà.

   Poista