torstai 12. huhtikuuta 2012

Blogistaniaa ja lihapullia

Telkkarin (TV2 klo 19.30) Blogistanian eilinen osuus esitteli Kajsa Wikmanin. Piipahdin hänen blogissaan ja tykästyin aina vain enemmän. Hänen enkun kielinen kirjansa Scandinavian Stitches täytyy tilata Adlibriksen kautta. Kirja on ilmestynyt myös suomeksi, mutta pienemmän levikin vuoksi hinta on n kaksinkertainen.

Ohjelmaa seuratessa tuli vähän semmoinen Tilda-mainen olo, mutta viis siitä. Vahinko vain, etten voi seutata sarjaa saapasmaasta käsin. On kuulemma semmoiset sopimukset tehty, ettei ulkomaille ihanuuksia näytetä.

Tämmöistä tänään. Kevättä oli ilmassa.
Siispä pyörää ulkoiluttamaan. Auto saa odotella kesää.

Keuruun tori vasta heräili talviuniltaan.

Paitsi Roinilan lihatiski, jonka edessä joka kolmas torstai on kymmenien ostajien jono. Lihapullat mielessä minä jonotin kunnon jauhelihaa. Näin nimittäin Strömsön mukavan kokin valmistavan pullataikinaa hieman eri tavalla. Sitä piti kokeilla. Samat raaka-aineet minulla on aina ollut, mutta se, että suola lisätään lihaan ensin muhimaan ja nesteitä sitomaan, se oli uutta. Niin tai näin - pullat olivat hyviä. Oikeastaan liian hyviä, sillä nyt on vatsa pinkeänä! Lihatiskillä olisi ollut tarjolla myös mm siansorkkia, saapasmaalaisten vuodenvaihteen herkkua. Niitä kokeilen sitten seuraavaksi. Oli tarjolla vaikka mitä tuoreen tuoretta, ja sen vuoksi jono kulki aika hitaasti, koska monella oli pitkä lista ostettavana. Ehti vaihdella erilaisia ruokavinkkejä toisten odottajien kanssa. Seuraavaksi jonotan kesäkuussa.

Tämä mytty on kohta valmis esittelyyn. Ehkä. Sitä odotellessa käsityösaralla pääsen ihastelemaan viikon vaihteessa Jyväskylän Käsityömessut -antiin.

Ps. Kaisu-serkkusein. Olet siis alkanut blogata. Onnea, onnea vaan. MUTTA en saanut blogiasi auki. Tai siis en nähnyt siitä tekstejä. Miksi?

7 kommenttia:

 1. Harmi kun nuo Blogistania-ohjelmat näkyvät vain Suomessa....
  Ihanan värinen mytty,puseroko?

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Harmistus tosiaan, sillä sarjan tähän astiset osat ovat tosiaan ruokkineet mielikuvitusta. Olen samalla ihmetellyt, kuina monenlaista luovuutta blogistaniassa(kin) onkaan! Arvasit oikein: Puserohan siinä odotteleen loppumetrejään.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun katsoit ja kiva kun kävit! Minuakin harmittaa että ohjelmaa ei näy ulkomailla koska suurin osa mun blogin lukijoista asuu Suomen ulkopuolella. Johtuu kuulemma ohjelmassa soitetun muusikin oikeuksista. Tuntuu kuitenkin hölmöltä tässä kansainvälisessä (blogi)maailmassa! Aurinkoista kevättä ja luovia hetkiä! t.Kajsa

  VastaaPoista
 4. Kajsa: Ihanaa saada juuri sinun kommenttisi. Vaude! Ihan rinta pullistuu. Tilaisin kirjasi jo nyt, mutta koska olen lähdössä saapasmaahan muutamaksi viikoksi, en ehtisi saada sitä ennen matkaa, eikä Adlibris toimita ulkomaille. Oletkohan huomenna Jyväskylän Käsityömessuilla esittelemässä upeita juttujasi? Laitoin blogisi tuohon sivustooni, koska haluan seurata juttujasi heti tuoreeltaan. Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kajsalle vielä: Olen nyt yrittänyt kommentoida blogiisi, mutta en onnistu, enkä tiedä, miksi.

  VastaaPoista
 6. Minäkin luulin sinun lopettaneen blogisi, hyvä että et lopettanut.
  Nyt sitten ootellaan tapahtumia ja kuvia Italiastakin. Ei ihan vielä mutta pian.
  Tuo Roinilan auto on meilläkin hyvin odotettu ja vakiasiakkaat jonossa hyvissä ajoin tiistaisin puoliltapäivin.
  -seija-

  VastaaPoista
 7. Seija-systeri: Vähällä oli, kuten hyvin tiedät. Oli muuten hyvä tapa tehdä Strömsön ohjeen mukaisia lihapullia Roinilan Oikeasta Lihasta. Tuoksukin oli ihan erilainen kuin kaupasta ostetusta mössöstä. Nyt Jyväskylään...

  VastaaPoista