sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Liukasta laskiaista

Eilen, siis laskiaissunnuntain aattona, Keuruun Vanhan Pappilan pihapiirissä oli jonkin sortin laskiaisrieha, Ainakin lapset nauttivat päästessään pollen rekeen. Mutta aika vähän oli ihmisiä riehaan riehaantunut.

Itselleni riehaannuin ostamaan palan loimulohta...

... ja mielestäni ylihinnoitettuja laskiaispullia. Vai mitä arvelette, jos kaksi pullaa maksaa yhteensä 5 e?
Tänään maiskuttelin kehittelemääni hernekeittoa. Valmistin ensin Pirkka-lehdessä (1-2/2012) olleen ohjeen mukaista kasvishernekeittoa, joka jo sellaisenaan vei kielen mennessään. Mutta sitten ajattelin jatkojalostaa keitosta...

... Vakasta ostamallani Maalaispossulla. Voi mahoton, että tuli hyvää. MUTTA en kyllä enää laita valmiin keiton päälle Pirkan suosittelemaa hienonnettua punasipulia. Se peitti alleen muita herkkumakuja ja jätti suuhun sipulimaisen olon. Siis semmoisen raaan sipulimaisen. Sinappia kyllä, totta kai, muttei RAAKAA sipulia. On muuten ohje, jota tulen käyttämään useamminkin. En ole aikaisemmin käyttänyt hernekeitossa palsternakkaa enkä juuriselleriä, mutta ne yllättivät paitsi hienolla maullaan, myös ilmassa pitkään leijuvalla tuoksullaan. Googlasin noita juureksia, ja nehän ovat oikeita terveyspommeja. Tarkistakaapa vaikka itse.

Talvea vai...

... vai kevättä. KEVÄTTALVEA! Liukasta laskiaista - ja tiistaina sitten pulkkamäkeen!

12 kommenttia:

  1. Tuopa olikin hieno hernekeittokeksintö! Meillä mennään vanhaan malliin eli kinkkusuikaleilla, sipulilla ja herneillä. Maistuu myös Mikaelille, toivottavasti!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa laskiaista. Ja ihana tuo hevosajelukuva,oliskin kiva olla sellaisessa taas mukana...Huh,kyllä on pullilla hintaa!
    Ja tänään ostin tuoreita herneitä,mutta söin ne ihan sellaisenaan;D

    VastaaPoista
  3. Riitta: Keksisntö toimii (ilman tuota raakaa sipulia). Suosittelen. Äitini tekee keiton just niin kuin sinä. Haleja Mikaelille.

    Yaelian: Minäkin olisin mielelläni mennyt rekiajelulle, mutta lapsia oli niin paljon jonossa, että minä menin kahville. En muuten tiedä, keitetäänkö hernerokkaa tuoreista herneistä. Tiedätkö sinä?

    VastaaPoista
  4. Olisin minäkin riehaantunut tuosta lohesta, nam. Olen jo pitkään tehnyt palsternakka sosekeittoa (+peruna-sipuli) ja se on hyvää. Voimakasta tosin, että varovainen saa olla ettei liikaa laita.

    Rokkaa ei mielestäni voi tehdä tuoreista, mutta keittoa kylläkin. Siihen on eri reseptit kuten creme ninon, kuohuviini-hernekeitto. En ole koskaan kokeillut, mutta monet kehuu hyväksi...

    Pullan hinta oli aika korkea, marketissakin myytiin alle 3,- kaksi kpl ja olivat pikkulähileipomon tekemiä, joka ei yleensä ole niitä halvimpia vaihtoehtoja.

    Mukavaa viikon alkua sinulle Lissu, laitoin blogiini sinulle tunnustuksen. Käyhän kurkkimassa. :)

    VastaaPoista
  5. Herkun näköistä lohta, nam! Eikös se pullien hinta nyyään ole sellaisen 2-3 euroa, kahviloissa välillä enemmänkin? Kieltämättä aika tyyristä, mutta näin se taitaa olla.

    Härpäkeet tulivat eilen postissa, kiitos! Olivat oikein hienot, ja kivan väriset!

    VastaaPoista
  6. Minna: Kiitos noista ruokavinkeistä. Tuo Pappilan Pidot osaa ottaa hintaa, mutta laatu on hyvää. Mutta silti... Kiitos myös tuosta tunnustuksesta. Palaan asiaan. Mukavaaa alkanutta viikkoa sinnekin.

    Suvi: Lohi OLI hyvää. Kahvilat osaavat ottaa hintaa, mutta tuommoiset pihariehat voisi hieman lisäätä myyntiään kohtuu hinnoin. Hienoa, että härpäkkeet lensivät perille. Kunhan käyttelet niitä jonkin aikaa, kerrothan kokemuksesi.

    VastaaPoista
  7. Yes! Laskiaismäkeen tietenkin. Viikolla kokeilin napakelkan vinhassa kyydissä, kivaa sekin. Pollen rekeen ei ole mahiksia, mutta hyskyajelulle kiinnostasi kerran elämässä edes käydä.
    Tuollaset hintavat pullat jää minulta ostamatta, hernerokka kyllä maistuu ja possua sinne sekaan, sekä palsteria ja juuriselleri hitusen myös. Noiden juuresten tuoksu miellyttää myös minua maun lisäksi. Usein ruukaan myös freesata pannulla tikuiksi pilkottuja palstenakka- ja naurissuikaleita, kyssäkaali olis siihen mainiota myös, mutta sitä ei ole aikohin löytynyt näistä kaupoista.
    Joko siellä kevättalvea pilkottaa, ei vaan täällä päin. Lunta tulee ja vanhakansa sanoo, että helmikuulla vasta puolet lumista tullut. No hätä kuitenkaan.

    VastaaPoista
  8. Kävin sunnuntaina konsertissa. Pääsylippu maksoi 5€ johon sisältyi kahvi ja laskiaispulla. Ei paha. Konsertti oli niin hyvä että sitä olisi jaksanut kuunnella vaikka iltaan asti.
    -seija-

    VastaaPoista
  9. Aimarii: Eilen oli ensimmäinen keväinen päivä: aurinko paistoi, räystäät tippuivat (siis lumi suli!!!) ja tintit lauleskelivat. Tänään sitten tulee lunta - taas. Sitä onkin nyt parissa kuussa tullut mahtaviksi kinoksiski. Kyllä vanha kansa tietää! ostin eilen lisää tuota palsternakkaa ja aion kokeilla tuota Minnan palsternakka-peruna-sipulisosekeittoa! Tuo juuresten upea tuoksi oli minulle aivan uusi hieno kokemus. Täytyypä kokeilla tuota palternakka-naurisjuttuakin. Kiitos vaan vihjeestä. Liukasta laskiaista tätä päivää!

    VastaaPoista
  10. Seija-systeri: Ennen euroa pulla ja kahvi maksoi 1 mk, sitten 1 e ja nyt torillakin n 3 e, siis kahdeksantoista kertaa enemmän! Tuo konserttilippu ja tarjoilu oli tosiaankin edullinen! Mukavaa laskiaista sinne Laukaan suuntaan.

    VastaaPoista
  11. Kiitos vinkistä, minäkin kokeilen tuota hernekeittoa ja hyvää oli.

    VastaaPoista
  12. Allu: Tuo hernekeitto on hyvää. Taidanpa ottaa sitä taas pakkasesta.

    VastaaPoista