sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Sukkatehtaalta

Sukkatehtaalla sukkia syntyy. Sekä signoran langoista että omiin lankavarastoihin kertyneistä. On niin mukava istua ja katsella lumihiutaleiden leijumista. Sukkaa pukkaa sekä varpaista että varresta aloitettuna. Lasten sukat kannattanee aloittaa varresta. Pikkuiset jalathan kasvavat niin nopeaan. Sukan kasvattaminen onnistuu parhaiten purkamalla kärkikavennus ja jatkamalla tarvittavat sentit. Ei tartte koko sukkaa purkaa. Aikuisen sukka on mukavampaa tehdä varpaista. Saa istuvammat. Ainaskin minun mielestäni.

***
Kyselin edellisessä postauksesta tuosta aikapankista. Ei tullut vihjeitä. Onkohan osa syynä se, ettette ole päässeet kommentoimaan postaukseeni. Semmoista viestiä tuli Riitalta spostiin. Jos teillä muillakin on ollut samanmoisia vaikeuksia, niin viestiä spostiin, kiitos.
Aikapankki täällä Suomessa taitaa olla sukua saapasmaan tapaan vaihtaa palveluja. Vuoristomajalla on ennen muinoin ollut tapana se, että miehet (miksiköhän vain miehet) kokoontuivat jumalanpalveluksen jälkeen kirkonmäelle setvimään, keneltä voisi pyytää palveluja, kuka on kenellekin palvelun velkaa jne. Rahan tarjoaminen palveluksien tekemisestä olisi ollut loukkaus. Samoja piirteitä olen ollut huomaavinani siellä vieläkin. Mutta lukekaapas tätä kertomusta Sisialiasta. Kulttuuriset erot ovat joskus huvittavia.

***
Muutama tunti vielä, ja sitten alkaa jännitysnäytelmä!
Yllättävän paljon Pekka Haavisto on kirinnyt, mutta aikamoisia kommentteja ihan tutuiltakin on tullut. Onkohan Suomi vielä valmis todelliseen tasa-arvoon vai mennäänkö tuttuja uria?

12 kommenttia:

 1. Kauniin pirteä lanka.

  Minulla on ollut ongelmia googlen kanssa kokonaisuudessaan, esim. en pääse sähköpostiin.Mutta josko se tästä.

  Me jännitämme myös, varsinkin kun emme tällä kertaa pystyneet itse vaikuttamaan tulokseen millään.

  VastaaPoista
 2. Joku tässä nyt mättää :( Minä ole tottunut käyttämään exploreria, mutta en pääse kommentoimaan sen kautta. Tytär viisaampana sanoi, että vika olisi selaimessa (niinkuin minä siitä jotain ymmärtäisin). Kommentointi onnistuu nyt vaihtamalla välillä Google Chromeen. Että semmoista eestaas sumplimista, ei kiva.

  VastaaPoista
 3. Mulla on kommentointi toiminut kaikkialle hyvin.

  Täälläkin jännitetään miten Haaviston käy. Toivon todella tämän olevan vastaisku perussuomalaisten eduskuntavaaleille, suomalaisten olisi aika näyttää miten fiksuja ja avoimia ihmisiä me oikeasti olemme. :)

  VastaaPoista
 4. Jännää tosiaankin mitä tapahtuu vaalien suhteen...
  Ihania sukkia,osaisinpa tehdä! Olen eläissäni tehnyt yhden sukkaparin,ja se oli lapsena...

  VastaaPoista
 5. Minullakin on syntynyt sukkia minulle harvinaisen nopeaan tahtiin. Tuo kommentointiongelma tuntuu vaivaavan nyt ihan laajemminkin. Toivotaan asian korjautuvan. Jännittävää iltaa!

  VastaaPoista
 6. Minä en saa istutuksi ja neulotuksi kantapäätä varpaasta aloitettuihin norosukkiin, en sitten millään. Tahmea yritys siis minulla uuteen sukanneulonta-ajatteluun...
  Jos ei suomen kansa tänään yhtään uskaltaudu uusille urille, päättelen ne ja pidän varpaanlämmittiminä. Tuo linkki sisialaisiin tunnelmiin veti suun hymyyn.

  VastaaPoista
 7. No niin, onnistuuhan tämä kommentointi, kun mozzillan kautta yritän. Eli terveiset vaan tätäkin kautta sinne järvien toiselle puolelle...valmiuksissa ollaan illan jännitysnäytelmä varten. Ei se tosin kovin jännittävä taida olla, mutta ainahan kuitenkin mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 8. Kaikille yhteisesti: Jokin siis mättää tässä blogistaniassa yleisemminkin. Itsekään en pääse kommentoimaan kaikkiin haluamiini, eikä minulla täällä kotona ole ketään nörttiä niin kuin Sudella! Eilinen ilta OLI jännittävää. Sukkaa pukkasi ihan vimmatusti! Nyt jännitys jatkuu. Puhuuko raha vai inhimillisyys?

  VastaaPoista
 9. Rouva Kameleontti: Kannatetaan!

  VastaaPoista
 10. Selain-kohtaista ongelmaa on ollut minullakin kommennoinnissa välillä.
  Ihana sukkalanka. Minä en noita kärjestä aloitettavia sukkia osaakaan tehdä, pitää joskus opetella. Siinä saa sitten varren tehdä niin pitkäksi kuin lankaa riittää eikä jää turhia kerän loppuja kaappiin.

  VastaaPoista
 11. Suvi: Tympii ongelmat, joita ei itse osaa edes yrittää korjata! Nuo varpaista aloitettavat sukat kannattaa opetella. Laitanpa seuraavaan postaukseen tiedot uusimmasta kirjasta, jonka löysin kirjastosta. Sinulla on mukava Saippua-blogi! Auguri!

  VastaaPoista