maanantai 28. marraskuuta 2011

Soile-Sea, Aki ja Olli

Soilehan se tiesi. Onhan hàn itsekin siinà putiikissa kàynyt. Tàytyi ostaa òljykanistereita, sillà tuo suurin, 10 litraa, oli hieman liian suuri minun tarkoituksiini. Nyt on osa òljyà kanisterittu ja osa pullotettu. Arpasormi osui (taas) Seahen. Postia tulossa, kunhan lòydàn jouluaiheisen kortin. Tàstà kylàstà sità ei lòydy.

 Joulu nàyttàytyy tààllà nyt vàhàn hassuna: perjantain torilta etsin joulua kuvattavaksi, ja tàssà roikkuu yksi saapasmaan pukeista. Valmiina roikkumaan jostain parvekkeelta tai kiipeilemààn pitkin seinià. Kuva joulusta on minulla hieman erilainen. Kolmen viikon pààstà sità etsin jo keskeltà kaamosta. Nyt otan vielà aurinkoa.

Telkkarissa on viime aikoina puhuttu kahdesta suomalaisesta miehestà, Aki Kaurismàestà ja ...

... Olli Rehnistà (kuvassa pààministeri Montin seurassa). Kaurismàki on tààllà hyvin arvostettu ja Torinon filmifestivaaleilla hànen uutuuttaan ylistettiin niin, ettà tàytyyhàn se mennà katsomaan. Sitten joskus Suomessa. (Jokohan sità esitetààn siellà?) Ainoa hassutus oli se, ettà nàytetyissà pàtkissà nàyttelijàt (suomalaisetkin) puhuivat sujuvaa italiaa, tietysti, sillà useimmat filmithàn tààllà dupataan.

Olli Rehnià kuunnellaan - tai sitten ei. (Pari iltaa sitten minà yritin kuunnella hàntà, kun hàn puhui saapasmaan uutissa - Rai News 24, mutta hànen englantinsa oli semmoista, ettà ymmàrsin paremmin italialaisen tulkin puhetta). Monti kuitenkin kuuntelee, ja tekee muutenkin kaikkensa tàmàn maan pelastamiseksi. Jostain syystà minà alan olla pessimistinen...

Vaikka mistàs sen tietàà - vetàvàthàn Peppone ja Don Camillokin tiukan paikan tullen yhtà kòyttà. (Olli Rehninkin mielilukemistoa) Vaan kuka tàssà sekamelskassa on Peppone ja kuka Don Camillo?

***
Telkkari tuolla taustalla taas varoittaa ostamasta Olio al tartufoa Olio con tartufona, sillà al tarkoittaa keinotekoisilla aromeilla maustettua òljyà ja con òljyà, jossa on tartufon palasia. Tartufo -sieni ei vielà ole voittanut suomalaista herkkutattia - minun keittiòssàni. Kukkarosta puhumattakaan.

***
Bloggeri on pitkàstà aikaa tòkkinyt. Tàmànkin postauksen tekeminen on v - e -n - y - n - y -t!

10 kommenttia:

  1. Mä vähän mietin että voinko edes vastata siihen sun kysymykseen kun olin vähän turhan tietoinen mitä tuosta kaupasta ostetaan :)

    VastaaPoista
  2. Soile: No problems! Enhàn minà palkintoa OIKEASTA vastauksesta antanut, vaan kaikkkien yrittàneiden kesken. On nyt sullekin (teille neljàlle) òljyà tulossa.

    VastaaPoista
  3. Heh, no ainakin jossain onni suosii. :D

    VastaaPoista
  4. Sea: Oletkos lotonnut tms? Auguri vaan! Toivottavasti lòydàn sulle mukavan kortin.

    VastaaPoista
  5. NO en olisi arvannut...HIeno kanisteri!
    Kaurismäen Le Havre-leffa on täälläkin nyt elokuvateatterissa ja sai täälläkin hyvät arvostelut:) Toivottavasti netti toimii jatkossa paremmin...

    VastaaPoista
  6. Yaelian: Nuo kanisterit ovat tosiaan hienoja. Le Havre tuli italialaiseen jakeluun viime viikonloppuna, ja oli heti menestys. Netti on temppuillut koko pàivàn. Pitkààn se toimikin ihan hienosti.

    VastaaPoista
  7. Olen lotonnut joka viikko, mutta heikkoa on ollut. Viimeeksi taisin saada euron...

    VastaaPoista
  8. Sea: Jatka vaan. Eihàn sità koskaan tiedà. Posti làhti tànààn. Tai siis vein postia tàkàlàiseen postiin. Milloin se ehtii Suomeen, en tiedà!

    VastaaPoista
  9. Onnea voittajalle.On tuosta Kaurismäen elokuvasta juttua täälläi päin ollut, ehkä pitää mennä katsomaan. Kaurismäki fani en kylläkään ole.
    Tervetuloa vain kaamokseen. SE rupeaa olemaan parhaimmillaan, ei juuri päivänvaloa ole. Itse asiassa tuntuu ihan rentouttavalta. Lunta on pikkuisen, tosin tänään taas loskakeli.

    VastaaPoista
  10. Aimarii: Tàtà Kaurismàkeà kiitettiin mm siità, ettei se ole ihan niin melankolinen kuin edelliset. Ainakin aihe kovin ajankohtainen. Kiitoksia vaan. Kaamos ja joulu ovat minun mielessàni kavereita. Samoin lumi. Saas nàhdà, millainen Suomi on reilun parin viikon pààstà.

    VastaaPoista