keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Pyhàpàivà

Marraskuun ensimmàinen pàivà on saapasmaassa aina pyhàpàivà, vastaa meidàn pyhàinmiestenpàivàà. Nyt olikin pitkà vapaa, sillà maanantainakin koulut ja monet muutkin instanssit olivat kiinni. Kaupat olivat kuitenin auki normaalisti. Hyvà pàivà kylàillà.

Illalla kotiuduin sitten monenlaisten aarteiden kanssa. Kuvassa on pikku lusikka, jotta nàette noiden sòpòjen munakoisojen koon. Ja voi mikà maku noissa tomaateissa on. Sipuleista tulee kohta sipulikeittoa ja parvekkeen (yòn) viileydessà odottaa lanttuja. Kaikki varmasti luomua. Lanttulaatikkoa luvassa myòs vihannesten kasvattajalle. Pààsee Suomen jouluherkkujen makuun hànkin.

Nàissà maisemissa kului eilinen pàivà. Tiber-joki ( il fiume Tevere) kiemurtelee kohti Isoa Kylàà (Roomaa), ja jos suurennatte kuvaa, nàette kuvan ylàreunan keskikohdilla A1, eli moottoritien Roomasta Firenzeen.

Cappucino-kahville kuljetaan ohi koulun (pieni nurkka nàkyy vasemmalla), ohi kunnantalon (keltaikkunainen rakennus heti oikealla), tuonne autojen luo, puiden katveeseen. Vein samalla Suomesta tuomani Lappi-magneetin kahvilaan. Olivat sità kauan toivoneet. Ostettu lentokentàltà, kun Keuruulta ei moista kapistusta lòytynyt mistààn. Joulupukkikin oli niin amerikkalaisen nàkòinen, mutta ei ollut valinnan varaa kentàllàkààn. Kesàisistà magneeteista puhumattakaan.

Sitten takaisin tuonne 1100-luvulta olevaan linnoituksen muurien sisàlle. Linnan muurissa on mainos, jossa kerrotaan, mità kaikkea itse linna tarjoaa: ravintolaa, tilaa pitàà bileità, majoitusta... Minun mielestàni mainos kyllà rumentaa muuten kaunista nàkymàà.

Sen sijaan tàmà parveke linnan tornin kupeessa hivelee silmàà - aina.

Kuin myòs tàmà jàlkikasvun kotikatu.

Entàs tàmà kodin karvapallo! Minut adoptoinut Mustis (musta kissa) ei halua kuviin, vaan pelkàà kameraa, mutta syli kyllà kelpaa.

Miauuuuu...

10 kommenttia:

 1. Ompa ihania kuvia. Vihannekset jo väriltään niin kauniita, että vesi herahtaa kielelle. Pienen kadun kuvan ääressä voi melkein tuntea Välimerellisen tuoksun. Ja viimeisenä, mikä suloisuus. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin joutuu adoptoiduksi ja sinua on onnistanut :)

  VastaaPoista
 2. Meillä muuten nuo samannäköiset tomaatit ovat myös superhyviä. Sanovat mountain tomatoes( en tiedä miksi, ehkä vain siksi että kasvavat siellä).
  Tuo parveke on ihan hillittömän ihana ja jälkikasvun kotikatu, en kestä. Adoptoi minut, että voin muuttaa sinne. Tuo mies ei millään halua Prindisiin, väittää että siellä ei ole niin kaunista kuin muualla Italiassa. Tylsä tyyppi tai sitten realisti :).

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat!

  Varmasti tomaatit maistuvat hyviltä.
  Kun olin lapsi, isäni veli kasvatti tomaatteja ja miten ihanalta ne maistuikaan, kun itse sai kasvihuoneessa niitä poimia....☺

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on noita pikkuisia munakoisoja ja vieläkin pienempiä.Tomaatit näkyvän olevan heirloom-sorttisia.
  Olitpa kiltti,kun veit magneetin kahvilaan:)Parveke on hurmaava ja tuo kisu suloinen!

  VastaaPoista
 5. Ihana parveke! Ja ihana läiskänassu. :D

  VastaaPoista
 6. Sude: Viime pàivàt ovat olleet oikein vàlimerellisen ihanat - làmmintà ja aurinkoa. Kuvan kissalla on kolme kaverusta, mutta Hàn mààràà kissojen kaapinpaikan - siis ruokakupit.

  Pikkujutut: Millàhàn sinà saisit sen mieshenkilòn toisiin ajaatuksiin? Tààllà on adoptiopaikka aina auki.

  Irmastiina: Mukava saada uusi kommentoija. Minà olisin hyvin onnellinen, jos minulla olisi mahdollisuus kasvattaa itse marjat ja vihannekset - siellà tai tààllà. Keuruulle ollaan suunnittelemassa puutarhapalstoja. Semmoisen hankin heti, jos mahdollista.

  Yaelian: Pikkuiset koisot pààsevàt uuniruokaan ja tomaatit ovat jo vatsassa. Kahvila keràà magneetteja eri maista, ja nyt heillà on semmoinen myòs Suomesta. Tuo kiisu on vain semmoinen, ettei sità parane kovin làhennellà. Voipi pian saada teràvistà kynsistà!

  Sea: Ihastelen tuota parveketta joka kerta, kun siellà kulmin kylàilen. Kukkia on ihan joka vuodenaikana, koska kulma on tavallaan suojainen ja tavallaan suojassa pahimmalta auringonpaahteelta. Làiskànassu tuntee erinomaiseti oman arvonsa!

  VastaaPoista
 7. Voi noita tomaatteja, ihania, kauniita! Tuli ihan mieleen josko seuraavan matalapaineen alkaessa lennähtäisi luoksesi tomaatteja syömään ;)

  VastaaPoista
 8. Maahiska: Pidà kiirettà, sillà ei tomaattejakaan enàà kauan nàillà leveyksillà ulkosalla kypsy.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tunnelmallisista kuvista ja kirjoituksista.
  Täällä pienen flunssan kynsissä.
  -seija-

  VastaaPoista
 10. Seija-systeri: Ollos hyvà vaan. Pari pàivàà minàkin taistelin flunssa vastaan, mutta sen kamppailun minà voitin: paljon sitrushedelmià ja sàngyssà loikomista.

  VastaaPoista