lauantai 24. syyskuuta 2011

Arvontatuhatluku alkamassa

66 000 kävijäluku alkamassa. Arvontahetkeen puuttuu 666 kävijää. Täten avaan arvonta-ajan alkaneeksi. Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvon joko kuivattuja sieniä, varpaasta aloitetut sukat ja näin syksyn tullen erittäin tarpeelliset härpäkkeet (kämmenselkälämmittimet). KaisuT:lle valitsin tämän kuvan, jossa tuo sienten kuivatusteline näkyy oikein hyvin.

Tänään piti paistaa aurinko Keuruun markkinoiden kunniaksi. Ei paista. Sataa vettä. Harmistus. Mitäs tekis?

Hirvikäristystä tekemään. Päivän kunniaksi, sillä tänäänhän alkaa taas jahti. Serkun mieskin pääsee porukkansa kanssa saalistamaan. Kysyin häneltä, onko hän koskaan syönyt hirventurpakeittoa, jota minä sain maistaa Lapissa ollessani. Ei ollut. Suosittelin. Onkos teille muille tuttu keitto?

Käristyksen muhiessa uunissa voin siivoilla parvekkeen mauste- ja kukkapurkkeja talviteloille. Osan vien 'hoitoon', osa joutaa muuten pois. Sain Riitalta ranskalaisen rakuunaruukun. Olen yrittänyt juurruttaa siitä pistokasta saapasmaahn vietäväksi. En ole onnistunut. Olisi vaan erittäin hyvä kasvisruokien mauste. Varsinkin porkkanat rakastavat rakuunavoisulaa.

Tämän päivän urheiluosuus tulee... Singaporesta! Vettel voi jo nyt sinetöidä tämän vuoden mestaruuden. Peukut pystyyn.

Viitsisiköhän käydä lottoamassa? 9 000 000 euroa. Minulla kun on se vakiorivi. Mutta olen muutaman viikon ajan unohtanut koko loton. Viitsisiköhän?

23 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä Keuruulla on ihan kiva ilma ;) vaikken markkinoilla olekaan...
  Lottokin tehty ja kohta Myllymäelle synttäreille. Näin se päivä etenee :)

  VastaaPoista
 2. Osallistun minkä tahansa voiton toivossa.
  Loton unohdin. Sieniä jo söin. Pistokkaiden juurrutus ei täälläkään onnistu. Oletko yhtään kurkistanut kaikenkirjavaani? Muutin hieman tonttia ja vetäytyin värien sekamelskaan. Voi hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hetkinen...eikös sulla ollut eiliseltä postaus? Katosiko se vai poistitko ihan tarkotuksella? Vai sekotanko mä nyt sut ihan toiseen? Kehen toiseen? Apua!

  Anyway, turpakeitto kuullostaa hurjalle! Pitää iskältä kysyä onko se maistanut, se kun ammuskelee hirviä. :D

  Ja sieniä! Kiitos. :)

  VastaaPoista
 4. Piijuli:Just nyt sataa ja paistaa - samalla kertaa. Täällä meidän mäellä. Tervetuloa vaan lukijakseni. Oletko siis keuruulainen. Sinulla ei näytä olevvan omaa blogis, vai mitä?

  Rouva Kameleontti: Kävin blogissasi. Se on mielenkiintoinen. Onko sinulla ollut toinenkin blog? Olen hieman ymmälläni.

  Sea: Poistin eilisen kokonaan, ihan käytännön syistä. Joten et ole seonnut! Kysyåä isältäsi tuota turpakeittoa. Muistan sen olleen erinomaista, mutta sitä, miten se oli tehty, en muista. Täytyypä googlata, jos löytyis. Olittekos jo siellä sieniretkellä?

  VastaaPoista
 5. Mä lottosin ihan neljä riviä:D joskus täytyy yrittää.Härpäkkeesi ovat olleet ihanat täällä.
  Halit♥

  VastaaPoista
 6. Minakin mukana arvonnassa. Sienet olisi kiva yllatys.
  Ei sitten voittanut kai kukaan taaskaan loton
  paavoittoa.

  VastaaPoista
 7. Kiits :)
  Keuruultapa hyvinkin ja yhden mäen alta :D Enpä vaan tiedä minkä mäen päällä sä oot ;)
  Ei oo blogia- mulle ei tapahdu niin paljoa että olis aihetta kirjoitteluun. Työ ja palautuminen siitä vie niin aikaa (lue: laiskottelu...)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kuivatusopetuksesta :) Olen käyttänyt aina joskus 4H:n vuokrakuivuria. Porkkanalastuista tulee ihania. Pitäisi kokeilla, onnituisiko ne lattialämmityksen päällä. Meillähän on sisäsuna nyt käyttämättä. Siitä saisi oivan kuivaustilan!

  VastaaPoista
 9. Maria: Kukaan ei saanut lottopottia - tällä kertaa. taidanpa kokeilla ensi lauantaina -
  10 000 000 euroa!!! Nyt on alkanut härpäkeaika, ainakin aamupäivisin ja iltaisin.

  Anu: toivotan arvontaonnea! Ei tullut kestään tällä kierroksella miljonääriä. Jokos olette Maltan matkan tilanneet?

  Piijuli: Onhan täällä näitä mäkiä! Vai laiskottelet - se on ihan oikeaa työn vastapainoa. Minulle tämä blogi on tavallaan 'avoin' päiväkirja, tapahtuipa sitten jotain tai ei mitään.

  KaisuT: Nykyisellä konstilla sienet ym kuivuvat ihan ilman ylimääräistä sähköä, siis tavallaan ilmaiseksi. Sauna uusiokäyttöön vaam.

  VastaaPoista
 10. Minunkin on nyt alettava suppilovahveroiden kuivatus, ei niitä enempää voi pakastaa! Mahtava sienisyksy, meillä keuruulaisilla ainakin! Ja Lissu, onko keskiviikkona kesäkeittopäivä? ke-ke -sopisi hyvin...

  VastaaPoista
 11. Riitta: Suppiksia tosiaan tänä vuonna on enemmän kuin ehtii kuivata. Pakkaseen ei enää sovi, ja kuivatustila on rajallinen. Ke sopii hienosti. Kiitos vaan. Jo nyt alkaa vesi valua suupielistä. Tekstaapa sopiva kellonaika.

  VastaaPoista
 12. Ennen kotona syötiin hirveä kyllä aika monessa muodossa, mutta en minä tuota turpakeittoa muista syöneeni...

  VastaaPoista
 13. Pikkusisko: Googlasin tuota hirventurpakeittoa, ja sain siihen vain pari mainintaa muilta ihmisiltä. yhdessä niistä puhittiin siitä, kuinka myös hirvenpäästä käytettiin keittoon kaikkea mahdollista, siis myös turpaa. Itse tykkään laittaa esim laittaa lohikeittoon myös kalan pään ja kaluta sitten kaikki pään alueen lihat, koska nehän ovat herkkua. Miksi ei siis myös hirvestä käytettäisi kaikki mahdollinen hyväksi. Vai mitä?

  VastaaPoista
 14. Härpäkkeethän minulla jo onkin, mutta sieniä ja sukkia ei ole koskaan liikaa. Sinun keräämiä sieniä uskaltaisin syödäkin kun tuo oma sienituntemus on aika heikko.
  Voipa olla, että hirven turvan syöminen ottaisi koville, sillä en oikein pidä lehmän kielestäkään suussani. Paljon helpommalla mulahtaa alas lampaan aivot ja pässin pallit, joita "herkkuja" olen Turkissa saanut "nautiskella" monesti :)

  VastaaPoista
 15. Juu, huomenaamulla kello 4:30 (autsh) on lento!!

  VastaaPoista
 16. Hirventurpakeitto- vois olla että ei tulisi maistettua.Meniköhän siinä raja :). Kokeillaan onnistaako täällä sinun arpajaisissa, lotossa kun ei onnistunut..

  VastaaPoista
 17. Sude: Siis sieniä tai sukkia, jos onnetar sinua suosii. Uskallat kyllä syödä keräämiäni sieniä, sillä olen hyvin varovainen poimija. Muistakseni se hirventurpakeitto oli kuin rasvaista lihakeittoa, sillä olihan siinä OIKEAA hirvenlihaakin.

  Anu: Oikein leppoisaa Maltan matkaa. Se saari on yksi minun lempikohteistani.

  Pikkujutut: Ethän sinä ole koskaan maistanutkaan!!! No, onnea vaan tuleviin arpajaisiinja ensi lauantainahan lottopotti on n 10 000 000 euroa. Pikku summa, vai!!!!!!

  VastaaPoista
 18. Ihanaa, en ole seonnut! :D En lopulta lähtenyt sieniretkelle kun nukuin niin huonosti enkä jaksanut herätä ajoissa. Jos vaan jaksan lähden joku päivä ihan itsekseen, kuhan nää yo-hässäkät on saatu alta pois...

  VastaaPoista
 19. Sea: Ihan selväpäinen olet. Onnea vaan hässäköihin!!! Ja toivotaan onnea myös arpajaisiin.

  VastaaPoista
 20. Pienenä tyttönä täytin lottokupongin mummin luona ihan vain leikilläni - 5 olisi ollut oikein. Siihen aikaan sillä olisi kai voittanut useamman tuhatlappusen.(Silti en ole koskaan lotonnut.) Arvontaasi kyllä osallistun!

  VastaaPoista
 21. Omenaminttu: Eilen täytin rivin, ihan oikeasti. Nyt sitten lauantaina jännitetään, mutta taitaapa olla niin monta lottoajaa, että ...

  VastaaPoista
 22. Vielä kerkisin mukaan! Onnittelut kivasta lukemasta, joka ilmestyy mittariin varmaankin huomisen aikana!

  Taannoin Sinulta saamani härpäkkeet ovat oivia kädenlämmittäjiä just näillä keleillä. Lasten kanssa ulkoillessa on nyt helppo sulkea vetoketjuja ja nappeja, sekä pyyhkiä pieniä räkäisiä neniä, kun ei tarvitse ottaa välillä käsineitä pois kädestä. - Eipä haittaa vaikka härpäkkeitä olisi kahdetkin, joten onnen potkaisua jään tänne odottelemaan. :D

  Ihanaa syksyä Sinulle, kahden maan asukki!

  VastaaPoista
 23. Ruiskaunokki: Kerkesit! Esikiitos noista härpäkkeistä kuuluu Hailuodon kalastajien käsistä huolehtineille! Sieltä idea, mutta sovellus ihan minun omasta päästä. Onnea vaan. Jospas saisit toiset tarpeelliset kylmänkarkottajat! Kiitos toivotuksista. Hyvää syksyä sinnekin.

  VastaaPoista