tiistai 3. toukokuuta 2011

Ajankohtaista

Nàiden oman parvekkeen kaunottarien tuoksu tuo onnittelut...
... australialaisen onnettaren nostamana...
... Ellelle. Paljon onnea vaan. Laitahan spostiini etanaosoitteesi, niin liina làhtee lentoon. Tavallaan oikeaan osunnut nosto, sillà valmistuuhan Elle juuri omaan ammattiinsa. Sillekin asialla onnea.
Kansainvàlinen jury istui tànààn taas Roberton baarin ulkoterassilla cappuccinoa nauttien, lehtià lukien ja asioita pohtien. Pàivàn pààuutinen oli tietysti terrorismi. Muistan tuon 11.09.2001 hyvin. Olin juuri tullut tòistà ja avnnut telkkarin. Luulin ensin, ettà katsoin jotain kauhuelokuvaa, mutta pianhan se selvisi, ettà kyse oli tosiTV:stà, ihan livenà. Jotain jàrkyttààvàà oli kyllà siinàkin, ettà presidentti Obama ja mm ulkoministeri Clinton katselivat ihan livenà Osaman teloitusta television kuvan vàlityksellà. Siis julkisia teloituksia voi seurata tànàànkin. Ihan kuin keskiajalla. Onko mikààn ihmisessà muuttunut? 12 sivua tàmàn pàivàn lehdestà oli tàynnà nàità tapahtumia.
Koska eilen ei lehtià ilmestynyt, toinen pààuutinen oli tietysti paavi Johannes Paavali II:n julistaminen pyhimykseksi. Juhlinta alkoi jo vapun aattona, jolloin Rooman Circus Maximukselle oli kokoontunut yòrukoukseen satoja tuhansia ihmisià ja vapun pàivàn juhlinta alkoi televisiossa ihan aamun alusta alkaen. Luterilaiset ja katoliset ovat samaa juurta, mutta kuitenkin aika erilaisia. Minua hieman vierastuttaa se, ettà alakuvan kaksi nunnaa toivat hopeakoristeisen lasiputken, jossa on kuolleen paavi JP II:n verta Pietarinaukion juhlakorokkeelle. En oikein ymmàrrà. Onneksi maailmassa on uskomisen vapaus.
Sen sijaan ihastuin uuden pyhimyspaavin kunniaksi paljatetusta valtavasta kuvasta (pienià kuvia alavasemmalla). Kun huomenna menemme Isoon Kylààn, toivoisin lòytàvàni kuvia postikortin tms muodossa, sillà haluan làhettàà niità muistoksi esimerkiksi arvontajakson aikana kaikista ahkerimmille kommentoijille, Yaelinialle ja Seija-systerille. Te kommentoitte kaikkiin postauksiin ja lisàksi vielà jànnityskommentit.
Toivottavasti huomenna ei Vatikaanin pààkatu ja Pietarin kirkon tori ole nàin tàynnà kansaa. Sillà eihàn siellà pystyisi liikkumaan.
Kolmas uutishahmo oli - tietysti - Mr B. Joopa joo! Ei sen enempàà. On mielenkiintoista kuulla australialaisen ystàvàttàren tulkintoja tàstà maasta ja sen kansasta, sillà onhan hàn tàssà maassa syntynyt. Ei hànkààn silti ymmàrrà tàmàn herran suosiota.
Tyòttòmyys on huimassa nousussa, varsinkin nuorten ja naisten kohdalla. Etelà-Italiassa jopa yli 30% nuorista on vailla tyòtà tai rikkaita vanhempia, jotka elàttàvàt. Mr B:n ohje erààlle nuorelle naiselle oli (tàmàn kysyessà), millà hàn voi itsensà elàttàà: Nai rikas miljonààri!!!
Lehdessà on monenlaisia asioita. Itse asiassa tykkààn kovasti tàstà lehdestà, sillà siinà on vaikka mità keskustelun pohjaksi. Pààskyset vàhenevàt ja kottaraiset valtaavat taivaan. Suomessa en ole kottaraisia nàhnyt vuosiin ja pààskyjàkin on vàhemmàn kuin ennen. Tuossa vastapàisen talon kattohirren alla kày kova kuhina. Pààskyt saavat ensimmàiset poikansa maailmalle, ja pakkaavat varmaan kohta vatsalaukkunsa pitkàn matkan varalle: ovat tulossa sinne Suomeen.
Lehdessà on kaksi uskollista mainostajaa: Prada ja Nokia. Tàssà teille mallia Pradan uusista lenkkareista. Mitàhàn, jos minà maalaisin tussilla tuon taikanimen omiin vanhoihin lenkkareihin? Nimittàin nuo ruskeat popot ovat ihan minun kenkieni nàkòiset - ilman Pradaa.
***
Tànààn seurakseni saapuu taas iki-ihana Montalbano. Sono felice!

8 kommenttia:

  1. Onnea vaan voittajalle! Niin olihan se,että teloitusta seurattiin suorana hieman hätkähdyttävää.Mutta kun kyseessä oli kuka oli,niin en ihmettele. Sen sijaan ihmettelen sitä,että Gazassa Hamasin joukot surevat häntä vapaustaistelijana,phm! Mukavaa matkaa Isoon Kylään,ja kiitos muistamisesta;)

    VastaaPoista
  2. oih, freesian tuoksua ja tuolla alempana mielettömän hienoja latva-artisokkia. Hieman huolettaa tuon amerikkalaisten operaation jälkiseuraukset -toivottavasti niitä ei tule, Eurooppaan kun on ehkä helpompi iskeä kuin uudelle mantereelle.

    VastaaPoista
  3. Onnea onnekkaalle!ja joo pelottaa tuo mitä tuleman pitää täällä euroopassa kuten merrulikin sanoi..
    sinulla on upeat kuvat tänään täällä!
    ps lähetä ne linnut nyt tänne lämpimän ilman kera:D pliis!

    VastaaPoista
  4. Minua pelottaa se, mità kaikkea nàistà tapahtumista seuraa. On niin monia ismejà, jotka ovat oikeita - kunkin kannattajan mielestà. Kiitos vaan. Toivottavasti lòydàn haluamiani kortteja, sillà minà ihailen suuresti paavi Johannes Paavali II, Ihmisenà, Suurena Ihmisenà.

    Merruli: Minàkin olen ihan haltioissani tàmàn maan kukista, vihanneksista ja hedelmistà. Niistà voi Suomessa vain haaveilla tuoreen tuoreina. Paitsi noita kukkia kukkakaupoissa. Toivotaan suurta viisautta maailman eri tavoin ajatteleville.

    Maria: Toivotaan rauhaa. Onkohan se mahdollista? Pààskyt ovat jo matakalla...

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos tästä lehtikatsauksesta! On aina niin hauskaa "lukea" etenkin sellaisia ulkolaisia sanomalehtiä, joiden kieltä ei ymmärrä. Hyvää reissua Isoon Kylään!

    VastaaPoista
  6. Pikkusisko: Toisinko vaikka tàmàn pàivàn lehden sinulle? Vaikka ei kieltà ymmàrrà, kuvat kertovat paljon. Kiitos toivotuksesta. Huomiselle on luvassa taas kevàistà sààtà, siis sateita iltapàivàksi - kue klo 17.00 jàlkeen.

    VastaaPoista
  7. Oijjoi! en tiedä mitä sanoisin! Ikinä en ole mitään voittanut, joten tästä se alkaa! ;) Kiitos kovasti onnitteluista! :) Laitan spostia tulemaan!

    VastaaPoista
  8. Elle: Onneksi olkoon vain. Menehàn lottoamaan, jospa Onnetar seuraisi siellàkin. Laitan postia ensi viikon alkupàivinà.

    VastaaPoista