tiistai 19. huhtikuuta 2011

Nàin meillà - mitens teillà?

Lumiomenan Katjalla oli 14.04. hauska postaus, josta sain kipinàn tàmàn pàivàiseen katsaukseen. Kamera kiersi kirjapaikkoja. Kuvasin ensin ja siivosin/jàrjestelin vasta sitten. Nàin sain todempia kasoja yms. Tàssà ensimmàisessà kuvassa on kasa telkkarin vasemmalla puolella. Sulassa sovussa mm kasvillisuutta, ruokaa, Alvar Altoa, Kekkosta ja karttoja. (Puukiekolta lòytyy paljon muita aarteita ja valkosipulin puristin on Korsikan tuliaisia.)
Ikean kirjahyllystà lòytyy turismiosasto...

... kaunokirjallisuus-, ooppera- ja Montalbano-osasto ymsekalaista...

... askartelua, kasvillisuutta ja ruokaa...

... ja sità sun tàtà vain makuulla pysyvàà.

Sohvalla on sanakirja (tarpeellinen mm telkkua katsoessa), telkkuohjema, Nykynaisen niksikirja (josta kerron làhiaikoina lisàà) ja Kansalaisalmanakka 2011, johon olen merkinnyt Formula -kisojen paikoilleen. Tietysti muutama keskeneràinen kàsityò, joita tikutella ohjelmia katsoessa. (Telkkariohjelmat saavat ihan oman postauksensa tàssà joskus!)

Makkarin kaapiston pààltà lòytyi tàmà kasa: neljà ruokakirjaa ja niiden pààllà Suomen lippu!!! (Lippu oli pienessà maljakossa, jonka tarvitsin kukkia varten, joten lippu oli pààssyt makoisaan seuraan!)
***
Yleensà saapasmaalaiset alkuasukkaat eivàt juuri kirjahyllyjà harrasta. Siis ei kirjoja varten. Jos jonkin sortin kaapistoja on, niissà pidetààn astioita tai koriste-esineità. Lukekaapas muuten Suomimamma Sisiliassa -blogin mainio kuvaus italialaisesta/sisilialaisesta sisustuskulttuurista. Tàssà pienessà vuoristokylàssà olen ainoa baarissa julkisesti lehtià lukeva naispuolinen ihmetys. Varsinkin jos luen urheilulehtià! Ennen kuulematonta. Niin tai nàin, nyt làhden taas Robertolle, ostan cappuccinon, corneton ja La Repubblican, asetun ulkopòytààn ja nautiskelen...
***
Asiasta toiseen, bloggeri temppuilee oikein tyrpeellisesti: Ei suostu julkaisemaan postausta, jàttàà kamalia rivivàlejà tai liimaa kuvat tekstiin jne. Mitens teillà?
***
Edit 20.04. Vaihdoin suositusten mukaan asetusten uusimpaan versioon. Sain syòtyà rivivàlit pois. Saas nàhdà, onnistuuko uudessa postauksessa hommat paremmin. Kiitos vaan Harmaan arjen kommentoijille!

10 kommenttia:

 1. Hih,pitäisköhän minunkin kuvata kirjakasojani;D (tosin pitää ne ensin järjestellä parempaan kuntoon)
  Minulla bloggeri ei ole temppuillut lainkaan,oliskohan ongelma ehkä yhteyksissä?

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Juju on siinà, ettei kasoja siivota ETUKATEEN! Sinun blogiasi en vuoristokylàssà saa auki millààn. Vaikka kuinka haluaisin. Se johtuu kyllà paikallisista yhteyksistà, mutta tuosta vàlihommelista kirjoitti mm Harmaata arkea (Suomesta), joten se ei ole ainoastaan minun ongelmani.

  VastaaPoista
 3. Äitini saisi shokin jos kuvaisin meidän pinot täältä, joten täytyy vähän stailata... tai sitten antaa vain mennä :).Tähän kirjajuttuun täytyy palata.

  Eilen en saanut jätettyä kommenttia mutta se johtui vain yhteysnopeudesta, joka oli taas hitaampi kuin koskaan..Muuten ei onneksi ole ollut ongelmia, onneksi.

  VastaaPoista
 4. Joo, mulla on just sitä samaa. Minulla on temppuillut jo pian kuukauden päivät ja revin karvoja päästäni. Olen jo miettinyt pitkää blogitaukoa, blogifirman vaihtoa ja koko halvatun blogin lopettamista. Olen sen verran niuho, että ärsyttää ihan sikana, jos näkymä ei miellytä eli riviväliä on liikaa/liian vähän.

  VastaaPoista
 5. Pikkujutut: Kuten Yaelianille vastasin, juju on just siinà, ettei siivoilla ETUKATEEN. Toisaalta, jos àitisi on vaarassa saada sydàrin, asia on eri juttu. Mitàpàs olisit kommentoinut eilen? Kiinnostaisi tietàà.

  Outi: Niinpà. Joitain mukavia blogeja (sekà blogspotissa ettà varsinkin vuodatuksessa) en saa auki ollenkaan. Se johtuu kyllà tàmàn kylàn sijainnista vuoren kainalossa. Olen huomannut, ettà tuo riitanpuutarhan Just another WordPress. com toimii upeasti. Olen ihan harkinnut sen firman puoleen kààntymistà. Jos osaisin!!! Alà hyvà ystàvà lopeta, missàs minà sitten kàvisin itseàni viihdyttàmàssà, jos en sinun blogissasi!

  VastaaPoista
 6. Ja ala sin wordpressiin vaihda kun ne blogit aukeaa tosi hitaasti, jos ollenkaan.

  Hyvä minä, piti vastata edellisessä kommentissa myös edellisen päivän postaukseen mutta mitäs oli mielessä- lyhyesti.

  Vielä 80 % ajattelee toisin, mutta hyvä herätys puolueille, nyt jos koskaan on aika miettiä miten sitä politiikkaa oikein tehdään. Ja vielähän ei tiedetä hallituskokoonpanoa, joten ei voi sanoa miltä Suomi näyttää. Jos PS hallituksessa, kompromisseja on tehtävä, koska maailmat kaukana toisistaan( jos siis esim. kokoomus kimpassa) Ja valta tuo myös vastuuta, nyt ei voi vain huudella... jotain tälläistä oli mielessä...

  VastaaPoista
 7. Hauska tällainen kirjaläjäpostaus. Niitä läjiä täältäkin löytyisi, mutta saas nähdä kehtaanko kuvata. Blogisysteemit ovat viime aikoina minulla toimineet ihan hyvin (nyt ne ongelmat tietysti alkavat...), mutta aikaisemmin oli pahoja ongelmia. En tosin ole nyt kovin ahkerasti ehtinyt bloggailla tai matkustella toisten blogeissa.

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut: Riitan Wordpress toimii minulla hienosti, samoin muutama blogspot (mm sinun), mutta muutamia en todellakaan saa auki ollenkaan jne. Saapasmaankin lehdet seuraavat innolla, miten nuori Jyrki Boy (Corriere della sera) takaa esim Portugalin lainan jne. Olen kanssasi samaa mieltà: tuuletus tekee hyvàà, kunhan ei kaikkia tuhkia pesàstà lennà. Mielenkiintoista, kerrankin.

  Pikkusisko: Keuruun làjistà vasta kuvia saisikin! Ennen nàiàt vàliongelmia ei ole ollut, mutta kuten tàstàkin postauksesta nàkyy, vàlit ovat reippaat. Postausta tehdessà sità ei huomaa, vasta kun postauksen laittaa maailmalle. PAH!!!!

  VastaaPoista
 9. Minun on kyllä myös tunnustettava se tosiasia, etten ole täysin perillä mitä Suomen poliittisella kartalla tapahtuu kun pääosin on internetin välityksellä tullutta tietoa. Joten sinisilmäisesti toivon, ettei maa mene ihan kallelleen johonkin suuntaan vaan että kompromissi löytyy ja näin ollen ääriainekset jäävät pois. Voi olla, että saa kunnon herätyksen ja muutan jonnekin..

  VastaaPoista
 10. Pikkujutut: Minua on politiikka (=yhteisten asioiden hoitaminen) aina kiinnostanut. Siis se millaisessa maassa asumme nyt ja tulevaisuudessa. Historiaanhan emme enàà voi vaikuttaa, mutta siinà on paljon opittavaa. Toivottavasti Suomen ràiskeet tasaantuvat, kunhan soinilaiset laskeutuvat arkeen. Saapasmaan roiskuminen sen sijaan ei tunnu loppuvan, ei sitten millààn. Surullista nàiden tavallisten ihmisten kantilta katsottuna Isojen Poikien ja Tyttòjen Poliittiset Leikit.

  VastaaPoista