perjantai 7. tammikuuta 2011

Loppiainen Genninen lumoissa

Befana tuli taloon. Hyvin kiltin nàkòinen. Saapasmaassa vietetààn loppiaista edelleen enemmàn vanhan perinteen mukaan kuin meillà: Befana tuo saapasmaassa vasta loppiaisena lahjoja niin kuin muinoin itàmàiset viisaat miehet; Suomessa joulupukki tuo lahjoja aattona ja loppiaisena heitetààn kuusi pellole ja riisutaan joulu. Toisaalta nàmà tavat ovat unohtumassa molemmissa maissa. Onneksi jotain symboleja sàilyy. Tykkààn tàstà kiltin nàkòisestà Befanasta, jonka joskus olen ostanut Ison Kylàn Piazza Navonalta. Befana antoi minulle upean lahjan: Genninen blogin. (Kiitos Merrulin blogin sivupalkin!) Olen nyt muutaman pàivàn ihastellut kaukaisen maan minun makuista taiteilijaa. Erityisesti muutama asia sykàhdyttàà: - vàrien ilotulitus tàmàn valkoisen maailman keskellà - monta ihanaa ideaa itsekin toteutettavaksi, omalla tavallani - mahtava jàrjestys
Katsoin omalle parvekkeelleni. Ihan silmà lepàsi, ...
... kunnes laskin hieman kameran linssià. On minulla kyllà nyt hyvà puolustus: Ei viime aikaisilla pakkasilla parveketta ole siivottu. Mutta kun nyt mittari nàyttàà muutamaa astetta... Ajattelin kààntàà tàmàn tyòpòytàni paikkaa niin, ettà katse on just tuonne parvekkeelle. Eikòhàn siivous ala maistua. Johan tuommoista sotkua katsellessa elàmàkin sotkeutuu!
Aloitin jàrjestelyn tààllà sisàllà. Laitoin tàlle, Sardiniasta tuomalleni korkkitarjottimelle aarteita: Isàni tekemàn mini-tuohitorven, Maltalla saamani vaaleanpunaisen simpukan kuoret, alabasteria Egyptistà, Vàlimeren kivià ja simpukoita, joita vartioi virkkaamani hiiri. Ja nàyttàà siellà Kimikin taas ajaneen kivikkoon... (Muuten toivon hàmelle voimia jatkaa ajamistaan. Sità hàn osaa ja toivoisin sen auttavan hàntà hànen suuressa surussaan.)
Genninen blogi ruokkii minun mielikuvitustani. Kàvin hànen Etsy-kaupassaan, mutta ei ollut mitààn kaupan. Enkà yhtààn ihmettele. Hànen tuotteensa menevàt varmaan kuin kuumille kiville. Tyyduin vain poimimaan blogista jotain semmoista, jota voisin itsekin kokeilla. Jotain tuttua on nàissà pitsikivissà!

11 kommenttia:

  1. Minulla on myös ympärilläni monenmoista... riippuen linssin asennosta. Viime päivät olen yrittänyt olla sotkeutumatta alakerrassamme ja saada siellä leväällään oleviin puuhiini jotakin tolkkua, ettei elämä vallan sotkeutuisi, kuten sanot.
    Geninnestä pidin minäkin, varsinkin virkkuukivistä.

    VastaaPoista
  2. Ihana toimelias olo tuli tästä kaikesta Lissu!Kiitos !Ja minäkin jäin tuonne blogiin jo ihastelemaan ...upea vinkkaus.
    Hyvää arkeen paluuta ennen viikonvaihdetta:D

    VastaaPoista
  3. HÄn on uskomattoman monipuolinen ja yksinkertaisesti taitava taiteilija, fanitan aivan täysin.Aina säännöllisesti olen käynyt Genninen Etsyssä ihastelemassa, mutta en ole kertakaikkiaan osannut valita, minkä kuvan seinälleni haluaisin, koska valikoimaa on paljon, silloin kun puoti ei ole lomilla. Tuo perhe on melkoinen luovuuden kasauma mies on suunnitellut talon ja rakentanut puolet huonekaluista ja poika tuntuu perineen kummankin taidot.

    VastaaPoista
  4. Hauska Befana!Luin siitä jo Karkin blogissa,jossa oli hauska juttu Befanasta.
    Minäkin vietin pari tuntia Genninen blogissa,vau! Miten fantastisen hyvä koloristi ja taiteilija.Ne lintukuvat ovat aivan uskomattoman hienoa,ja värimaailmassa näkyy asuinmaa,Meksikko.

    VastaaPoista
  5. Rva Pioni: Toisaalta 'luova epàjàrjestys' tuo uusia nàkòkulmia, mutta jos se menee liian sotkuiseksi, luovuus on aika kaukana. Ainaskin minulla. Virkattuja kivià onystàvieni blogeissa ollut ennenkin. Ilman Gennineà. Ideathan ovat yleismaailmallisia.

    Maria: Tàmà karhutar on herààmàssà talviuniltaan ja kaipaa puuhastelua. Mukava, ettà tykkààt Genninestà. Arki ja juhla ei ole minun elàkelàiselàmàssàni allakasta kiinni. Onneksi.

    Merruli: Olen nyt kàynyt làpi làhes kaikki hànen postauksensa, ja olen havainnut, ettà hàn on asunut muuallakin kuin Meksikossa ja ettà esim hànen juurensa isoisàn puolelta ovat Perussa. Hànen molempien poikiensa geenit onkin sitten kahden luovan ihmisen perintòà. odotettavissa vaikka mità. Tàytyy palata Etsyyn...

    Yaelian: Tuon minun Befanani sàkissà on mustaa ainetta. Sità maistamalla tietàà, onko ollut kiltti (maku sokerinen) vai tuhma (hiiltà). Gennine on asunut mm Venezuelassa. Katso vastaukseni Merrulin kommenttiin. Kerta kaikkiaan minun makuiseni taiteilija.

    VastaaPoista
  6. Ihmiset aloittavat joulunvieton nykyisin niin aikaisin, etteivät jaksa sitä loppiaiseen asti. Se on sitä nykyistä "minullekaikkinytheti ja loput kaatopaikalle" -kulttuuria. (Tulipa vuodatus) Parveke on sympaattinen nysykkävarasto, minulla tahtoo kertyä tuollainen kodinhoitohuoneeseen. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Pikkusisko: Niinpà. Juhlaakaan ei jaksa jatkuvasti. Tai se ei enàà maistu millekààn, jos juhlasta tulee arkea. Monimutkaista tàmà vilosovointi!!! Mutta kun tuo parveke on jatkuvasti silmien edessà tàssà pienessà huushollissa; varsinkin nyt kun nuo kukon askeleet ovat jo harppauksia. Tuossa kiikkustuolissa just mietin, mihin minà oikein tàtà nyssykkàvarastoa piilottelisin. Kun luopukaan ei kaikesta hennoisi. Eihàn sità koskaan tiedà, milloin mitàkin tarttee. Tiedàt varmaan tunteen. Luovaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Gennine-tietoisuuden levittämisestä!

    VastaaPoista
  9. eilen tànààn huomenta: Mukava kuulla, ettà sinàkin tykkààt. Tervetuloa takaisin toiselta puolen maapalloa.

    VastaaPoista
  10. Mitä pitsikiviä! Pakko mennä tuonne mainittuun blogiin tutkimaan. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  11. Linnea: Eikòs olekin hienoja! Tosin pitsikivet ovat ymmàrtààkseni hànen ystàvàttàrensà tekemià, jos olen nyt oikein lukenut kaikki hànen postauksensa. Maalatut kivet ovat kuitenkin Genninen tekemià.

    VastaaPoista