tiistai 28. joulukuuta 2010

Kukonaskelia ja korttiviesti

Jouluaattoilta Choronissa 2005. +25 C. Kylàn lapset esiintyivàt rantakadulla...
... jonka yhdelle laidalle oli myòs rakennettu katolisten perinteinen seimi odottelemaan Jeesus-lapsen syntymàà.
***
Tànà jouluaattona minut noudettiin viettàmààn iltaa pikkusysterin ja miehensà luokse. Pakkasta -30 astetta.
Pikkusysteri oli kutonut ja huovuttanut minulle kunnon kintaat. Muistin Soilelta syksyllà saamani harmaan Lissu-langan ja ... eilinen pàivà kului rattoisasti 8-numeroisten puikkojen ja Lissu-langan parissa. Nyt tumput odottelevat vain pyykkikoneeseen pààsyà! *** Tiesittekò, ettà kukonaskel on tàllà leveysasteella noin 5 min? Isàni sanoi aina tapaninpàivàn aikoihin: Nyt on pàivà kukonaskelen verran pitempi. Siis valoisa aika. Kansalaisallakka paljasti minulle mielenkiintoista tietoa asiasta: - Tapaninpàivànà aurinko nousee Jyvàskylàssà 9.45 ja laskee 14.50. Valoisuus siis lisààntynyt noin 5 minuuttia verrattuna muutamaan pàivààn aikaisemmin, jolloin pàivien pituus oli pysynyt jonkin aikaa samana. Siis ollaan menossa kohti kevàttà/kesàà kukon askelin. Tosin kukko vàhitellen piristyy ja ottaa hieman pitempià askelia. *** Sain Sudelta kauniin korttiviestin 22.12. Olen nyt yrittànyt kopioida korttia tàhàn postaukseen, mutta eihàn se minulta ole onnistunut. Haluan làhettàà sen kortin kaikille lukijoilleni. Jos haluatte jatkaa korttia eteenpàin, kàykààpà Suden blogissa. Jospas te osaisitte kopioida kortin itsellenne. Kortin viesti on niin kaunis: Kiitos sinulle. Blogisi ààressà... Vastaan haasteen kysymyksiin hieman niità muutellen. Eihàn se haittaa, Sude? 1. Joululaulu sinun makuusi. Miksi juuri se? - Kyllà se on Enkeli taivaan... Se tuo mieleen kaikki joulujuhlat. 2. Mukavin joulupuuha ja miksi? - Tànà jouluna se on ollut luonnon ihailu. Olen kokenut ààllà myòs mustia jouluja ja kyllà valkoinen joulu on ihana. 3. Mikà oli se juttu/tunnelma/tyyli/meny tai jotain ihan muuta, jota tavoittelit tànà jouluna? - Ks edellinen kohta. 4. Oliko sinulla tànà jouluna lahjatoiveita? Mità? Miksi? - Ks edellinen kohta. Siis lahjatoiveeni toteutui yli kaikkien odotusten.
Koska en osannut kopioida Suden haastejoulukorttia, laitan tàhàn lopuksi mystisen joulukortin. En tiedà, mistà sen olen saanut. Tàssà kortti osoitepuolelta...
... tàssà kuvapuolelta. Kuva on kàsin tehty. Osaatteko auttaa? Kenen tekemà? Mikà tarina?

7 kommenttia:

  1. Hienoja käsitöitä!
    Luontoa minäkin olen ihaillut. On tämä vaan ollut niin kaunis joulu.
    Iloisia kukonaskelia sinulle Lissu!

    VastaaPoista
  2. Kintaat näyttää tooosi lämpöisiltä. Minullakin on puikoilla harmaata Lissua, mutta ei huovutettava malli.

    VastaaPoista
  3. Ihanat tumput!Ja voi miten tykkään virkkaamastasi tiskirätistä!Kiitos vielä♥
    Kukon askel on niin kiva sana:D

    VastaaPoista
  4. "Ennen vanhaan" postissa myytiin tuollaisia toiselta puolelta tyhjiä postikortteja, joissa oli postimaksu maksettu valmiiksi (hinta siis oli vain postimaksun suuruinen).
    Joku on sitten maalannut siihen itse jouluaiheen, luulisin.

    VastaaPoista
  5. Omenaminttu: Kohta jàttivanttuut menee pyykin joukkoon kutistumaan. Vàhàn jànnittàà! On nàet eka kerta. Luonto on kaunis ja muutaman kuukauden kuluttua jo vihertàà. Mukavia kukonaskelia sinnekin. Eikòs olekin jo valoisampaa!!!

    Merruli: Làmpimàt ovat ja varmaan uniikit. Harmaata Lissua? Minkà firman? Mukavia odotusajan loppupàivià!

    Maria: Tumput ovat ihanat ja kovin tarpeelliset. Pikkusisko on lahjojen annin mestari. Hàn aina keksii jotain erikoista. Tiskiràtti on tààllàkin kàytòssà joka pàivà ja tàmmòisillà pakkasilla pòpòt kuolee hyvin tuolla parvekkeella. Kukonaskelet sen kun vain pitenee. Ovat kohta ison kukon askelia.

    Ruiskaunokki: Tuota samaa 'historiaa' minàkin vàhàn ajattelin. Harmistus kun tekijà ei ole signeerannut korttia. Mukavaa vuodenvaihdetta sinne.

    VastaaPoista
  6. Teillä on ollut ihanan luminen ja valkoinen joulu,tosin hieman liian kylmää minun makuuni...Ja kiva on taas katsella kuvia Venezuelasta:-) Ihanat käsineet,olette kyllä taitavia sisaruksia!
    Ja tässä ohje siihen kysymääsi säilöttyihin sitruunoihin
    http://www.kotijakeittio.fi/ruoka/kasvisruoat/_a116276/sailotyt+sitruunat/

    VastaaPoista
  7. Tàmà joulu on ollut todellinen unelmien joulu ja ulosmeno on ollut vain pukeutumiskysymys. Nyt on ollut muutama pàivà kymmenisen pakkasasteen seutuvilla, eli just ihanteellinen. Meillà on suvun esinaisten ja -miesten geenejà kàsissàmme. Kàvin noilla kotijakeittio -sivuilla, ja siellàhàn on vaikka mità. Kiitos vinkistà.

    VastaaPoista