tiistai 14. joulukuuta 2010

Kodista kotiin

Ruusuja vuoristomajan parvekkeella sunnuntaina 12.12.10. Reilu viikko sitten oli ulkona vielà noin 20 astetta làmmintà, Sisiliassa jopa 30 astetta.
Kukkivia tasetteja perjantaina 10.12.10...
... tàmàn talon takapihalla.
Minà olin saanut kutsun mòyhià talon uima-altaan reunuksella olevat kasvipenkit. Tulos nàkyy sitten ensi kesànà.
Esimakua seuraavista postauksista: Ison Kylàn Piazza Navonan joulumarkkinaryysis lauantaina 11.12.10.
Tàssà talossa (Italian parlamenttitalo) tehdààn tànààn, 14.12.10 Saapasmaan historiaa: Saako Mr B potkut vai ei. Minà jànnitàn asiaa miljoonien alkuasukkaitten kanssa. Peukut ja isovarpaat pystyssà.
Vuoristokylààn on tullut talvi. Tarvitaan takkapuita. Minun puuni kàrràttiin tàltà aukiolta kottikàrryillà, mutta nàillà miehillà on eri vempaimet. Kuva lauantai-aamuna 11.12.10.
Piazza 13.12.10 klo 07.00. Làmpòmittari muutamassa lùmpòasteessa. Lissu làhdòssà...
... tànne nàin. Kuva tànà aamuna klo 07.15. Ei kun klo 6.15. Olin unohtanut kààntàà kellot talviaikaan. Keitin kaurapuuron ja menin uudestaan nukkumaan.
Heràsin klo 09.50 tàmmòiseen kauneuteen. Mutta jestas ettà on hieman vilpoisaa!!! Ulkona hieman yli 20 astetta PAKKASTA. Onko Suomeen tulossa kylmin joulu sataan vuoteen? Onneksi sisàllà tarkenee tassutella paljain varpain. Huomenna sitten kuvia Piazza Navonalta... Ja Keuruun kauppojen jouluhulinoista.

17 kommenttia:

 1. Tervetuloa kotiin!

  Vähän vilpoistahan se on täällä pidellyt...

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa kotiin. Onhan siinä vähän lämpötilaeroa. Toivottavasti nyt ei kumminkaan ihan vuosisadan pakkasennätyksiä saada, vähempikin piisais :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti lauhtuu tammikuuhun mennessä. Muutoin meidän pojan vaatevarastot eivät ole riittävät tuollaisiin keleihin. Muutoin on kyllä Suomessa kauniit maisemat tällä hetkellä!

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä täällä on aika reippaat "ulkoilukelit".:) Tervetuloa kotomaan kamaralle!

  VastaaPoista
 5. Onnellisesti kotona, hyvä. Luvassa on -30 tällä viikolla, joten tarkenemisia. Onneksi on kohta loma eikä tarvitse ulos mennä.

  VastaaPoista
 6. Soile: Joo, voisi sanoa jopa, ettà on ViLpOiStA! Laitan sulle spostia.

  Sude: Toisaalta, nyt voin laittaa pakastimen lomalle viemàllà pakasteet parvekkeelle. Sààstàà sàhkòà!!!

  Suklaasydàn: Toivottavasti kelit on pikkumiehelle sitten suosiolliset.

  Outi: Kotiin oli mukava taas palata ja ulkoilukelejà piisaa - kun laittaa tarpeeksi kudetta ylle. Tànààn olin kuin liikkuva toppa-akka, kun lampsin jààn yli kylàlle.

  Pikkujutut: Mietin just, ettà mitenkàs minà tarkenisin Jyvàskylààn. On niin sisàkelià ettà.

  VastaaPoista
 7. Oletkin päässyt mukavasti Suomeen,kiva! Ja Berlusconi taisi selviytyä sittenkin,aika teflonia se veikko...
  Laita lämmintä päälle ettet palellu.Tuonne vuoristokylään teille tuli talvi melkein samaan aikaan kuin meillä täällä!

  VastaaPoista
 8. Yaelian: Jep, pààsin ihan kotiovelle. Kentàltà bussilla Tikkurilaan, sieltà junalla Tampereen kautta Vilppulaan, jossa odotti junaa korvaava taksi, jolla ihan kotiovelle asti. Tuttu kuski vielà nosti tavarat ihan sisàlle, ettà semmoista palvelua tààllà. Katselin àsken Anun blogia ja taivastelin teidàn luonnonvoimianne. Saapasmaassa sàà on vaihdellut tànà vuonna tosi hirmuisesti.

  VastaaPoista
 9. Mukavaa, että kotimatka sujui hyvin, kun vihdoin pääsit matkaan. Kiitos kaunis tulppaanipuun siemenistä, jotka saapuivat viime viikolla Pavarottin (postimerkin) siivittäminä postilaatikkooni! Pidän kyllä ajan tasalla, onnistuuko idätys. Taidan odottaa vähän valoisampaa aikaa tai jos ainakin joulun yli, ennen kuin laitan kylmäkäsittelyyn jääkaappiin.

  helena

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa tänne postikorttipakkasiin!

  VastaaPoista
 11. Helena: Ollos hyvàà vaan. Toisaalta olen edelleen hieman epàilevàinen, oliko ne siemenià ja siementen lenninlehtià. Mutta kyllà se sitten kevààllà selviàà.

  Pikkusisko: Tosiaan ihaniin maisemiin laskeuduin. Minà niin tykkààn kunnon talvesta - ikkunasta katseltuna tai toppa-akaksi pukeutuneena.

  VastaaPoista
 12. Tervehdys sinä etelän muuttolintu! Aika kalseat kelit ovat vastassa tällä kertaa. Mitenkähän kävi sille mustarastaalle,jonka eilen näin värjöttelevän puussa, harmi ettei ollut ottanut oppia titityyltä ja suunnannut etelään, ihanan leppeältä näytti valo ja sää kuvissasi.

  VastaaPoista
 13. Merruli: Vastaanvirtaanmuuttaja kotiutui Pohjolaan ihan iloissaan, ja kelitkin pitàà titityyn touhukkaana, ettei jààdy. Kun en ole taitava kuvaaja, kuvista tulee semmoisia kun tulee. Mukavaa joulukoulutouhua sinulle. Taidanpa piipahtaa ent tyòpaikassa katsastamassa tilanteen. Siellà on varmaan tunnelma kuin Korvatunturilla kiireineen ja touhuineen.

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa jälleen tänne pakkaseen :) meillä on nyt -28,3. ei tavattane Oivalla, mutta ehkä muualla?

  VastaaPoista
 15. Maahiska: Kiitos vaan. Pakkasta on, mutta niiiiiiiiiiiiiin kaunista! Ylos tarkenee toppa-akkana. Oiva ja Leena pitàà paussilomaa, joten Satumaassa. Milloinkas olette kylillà kàymàssà? Laitapa spostiin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 16. Juuri tänne kerkesin illan puuhista ja voi sentään nuo Italian kuvat kontra Suomen talvi!Olet "lujilla" nyt mutta nauti kuitenkin-jostain blogista jäi mieleeni että sinullakin huomenna aamulla kampaaja .Nautitaan torstaista !Lämmintä pakkaseen päälle !Voi hyvin♥

  VastaaPoista
 17. Maria: Nenànpàà ja posket ovat hieman kovilla, ennen kuin tottuvat tàhàn muutokseen, mutta ei haittaa. Nautin erityisesti aamun sinisestà hàmàràstà ja iltayòn musteensinisestà taivaasta! Ulosmeno on pukeutumiskysymys ja sisàllà tarkenee ihan hepenissàà. Parturiin kohta tassuttelen yli jààn. Nautittavaa torstaita sinullekin.

  VastaaPoista