torstai 30. joulukuuta 2010

Karhun pesàstà kohti valoa

Viisi vuotta sitten kòròttelin taas Caracasiin ottamaan vastaan uutta vuotta. Suotuisten sààtàhtien vallitessa. (Tànà syksynà Choroniin/Choronista ei olisi maakautta ehkà pààssytkààn, sillà Venezuelassa(kin) on ollut pahoja tulvia ja vuortenrinteità on tullut alas. Myòs Choronin tien mutkissa. ) Bussi làhti liikkeelle, kun viimeinenkin seisomapaikka oli tàynnà. Siis varsinaisia aikatauluja ei ollut. Kaikki vain tiesi, milloin suurin piirtein tuli làhtòpaikalla olla. Matka kiemurteli tutusti ylòs ja sitten alas. Vain kerran moottori teki lakon. Tuli jo menomatka mieleen. Kuski keksi sitten laittaa vaihteen vapaalle ja pienen tyòntòavun turvin taas pààstiin liikkeelle. Lopulta olin Altamiran torilla, valmiina vastaanottamaan vuotta 2006. Siità seuraavassa postauksessa.
Tànà jouluna olen muuttunut karhuksi. Vaipunut talviuniseen elàmànmenoon: Nousen ylòs, kun ulkona alkaa pimeys muuttua valoisampaan suuntaan. Laiskotellut muutaman valoisan tunnin ajan. Ottanut kunnon pàivàunet ja sitten piristynyt pitkàlle iltaan. (Tekeekòs karhu niin?)
Jotenkin tàmàn vuoden amarylliksenikin nukkuivat joulun yli, mutta nyt ne ovat pààttàneet ottaa uuden vuoden vastaan tàysin kukinnoin.
Minà toivotan teille kaikille oikein rauhallista vuoden vaihdetta ja oikein onnellista uutta vuotta. Erityisesti tànààn ajattelen Sudea, joka sai ei-mukavan uutisen nàin vuoden lopuksi. Voimia ja haleja sinulle, Sude.
Hyvàà Uutta Vuotta 2011.
Buon Anno Nuovo 2011.
Happy New Year 2011.

14 kommenttia:

  1. Kauniit kukkasi!Ja hyvältä unirytmisi kuullostaa.Hyvää uutta vuotta 2011 myös sinulle♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lissu. Paljon en ole vielä itkenyt, helpottava itku tuli, kun luin kirjoituksesi. Tuki on nyt tarpeen ja helpottaa oloa, kiitos.

    VastaaPoista
  3. Maria: Amaryllis on yksi kauneimmista kukista - minun mielestàni. Tulin just kyliltà, ja kohta on aika mennà pàivàunille. Jaksaa sitten taas kukkua. Kiitos, kiitos samoin.

    Sude: Sinussa on sisua ja sisàistà voimaa ja tahtoa vaikka muillekin jakaa. Mutta joskus on itkun aika. Se helpottaa. Ota kaikki tuki vastaan (henkinen ja lààketieteellinen). Ajattelen sinua làmmòllà!

    VastaaPoista
  4. Ihana tuttu Plaza Francia Altamirassa:-) Tuolla on vietetty yksi uuden vuoden aatto (2004) rypäleitä syöden joka kellonlyönnin kohdalla,ja tuolta kun menee ylöspäin Altamiraa päin,on ihania ravintoloita,joissa monessa olen syönyt (oletko sinä?) Ihana amaryllis! Talviuneen varmaankin vaipuu,kun on lunta ja kylmää.

    VastaaPoista
  5. Hyvää uutta vuotta sinulle!
    On niin mukava lukea ulkomaiden juttujasi...

    VastaaPoista
  6. Yaelian: Rypàleet kuuluivat/kuuluvat edelleen paikalliseen tapaan ottaa uusi vuosi vastaan. Sità emme silloin tienneet ennen aattoa. Sòimme joskus ulkona, mutta tavallisesti laitoimme sapuskat itse. Molempi parempi. Karhut osaavat elàà luonnon rytmin mukaan. Ihmiselle se ei aina ole mahdollista, vaikka hyvàà tekisikin.

    Neili: Hyvàà uutta vuotta sinullekin ja mukavaa, ettà viihdyt blogini ààrellà.

    VastaaPoista
  7. Minäkin olisin kaivannut karhunpesässä oleskelua! Oikein hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  8. Olisipa mukavaa paasta vetaytymaan tuohon karhurytmiin. Elakepaivat viela pahuksen kaukana. Ja kiitos lohdutuspalkinnosta!!!

    VastaaPoista
  9. Pikkusisko: Ei siità ole kuin reilut viisi vuotta, kun vain uneksin talviunista, joten ymmàrràn sinun toiveesi.Kiitos samoin.

    Anu: Tàytyy myòntàà, ettà elàkkeellàolo on tuonut monia mukavia asioita. Yksi niistà tàmà karhurytmi, josta en hevillà luovu. Mukavaa, ettà posti kulki sinne asti. Mukavaa vuoden vaihtumista.

    VastaaPoista
  10. Hyvää uutta vuotta! Minäkin olen laiskotellut hektisen syksyn jälkeen oikein kunnolla - eikä oikea loma ole vielä edes alkanut!

    VastaaPoista
  11. Hyvää Uutta Vuotta 2011 !
    -seija-

    VastaaPoista
  12. Suklaasydàn: Kiitos samoin sinne. Laiskottelu on mukavaa - vaihteeksi.

    Seija-systeri: Sinne myòs!!!

    VastaaPoista
  13. Ihanaa vuotta 2011! Terveiset ja halit meiltä kaikilta. Olen aloittanut tonttujen teon...nämä yhteydet nääs.

    Nauti unista, me nautimme jokaisesta auringonsäteestä.

    VastaaPoista
  14. Pikkujutut: Kuin myòs teille jokaiselle! Siis ei muuta kun kuohujuomapulloja tyhjentàmààn. Viinipullotkin kày, nàin laihdutuskuuriaikaan. Tànàànkin nousin lopullisesti vasta klo 11.00!!! Kesàaikaan sitten vastaavasti valvotaan kunnolla. Aurinko - mità se on???

    VastaaPoista