lauantai 21. elokuuta 2010

Esimakuja

Sattumalta nàin tànà aamuna LIV-kanavalta tuttuja maisemia. Jamie Oliver touhusi vuoristomajan naapuriluostarissa, Abbazia di Farfassa opettamassa munkeille ruoanlaittoa ja perustamassa heille yrttitarhaa. Kerta kaikkiaan hersyvàà toimintaa, jossa hiljaisista munkeista tuli iloista porukkaa ihan vanhinta herrasmiestà myòten. Tàytyypà ehdottomasti kàydà tutustumassa yrttitarhaan. Ja jos saisin edes jonkun munkin kertomaan, miten Jamien opit on otettu arkiseen kàyttòòn, olisin tosi otettu!
Samalla voin taas tavata tàmàn ihanan kauppavahdin. Luostarialueella on turisteille monta mahtavaa 'rysàà'.
Jamie oli jatkamassa italialaista ruokamatkaansa naapurimaakuntaan, Marcheen. Siis tuolla etààllà hààmòttàvàn vuoristamajan pyhàn vuoren oikealta puolen jatkuvaa tietà pitkin. Ohi vuoristomajan. Tàytyypà pitàà silmàllà ensi viikon lauantain Liv-kanavan ruokaohjelmia, josko Jamie olisi saanut metsàstettyà aikomansa raaka-aineen, jàniksen.
Kuvat olen ottanut marraskuussa 2008.
***
Muuttolinnut ovat jo osin lennelleet etelààn. Tàmà lintunen kohoaa Finnairin siiville tiistaina 28.09.2010 kohti saapasmaata. Tiedoksi taas teillekin, ettà SuperSaverin sivuilta meno Helsinki-Fiumicino maksoi n 120 e Finnairin siivin, Meridianan vàlittàmànà. Samaan koneeseen Finnair itse myy lippuja yli tonnilla!!! Erotuksella voisin vaikka...

9 kommenttia:

  1. Johan oli hintaero. Erotuksella voisit vaikka lentää Lontooseen syömään Jamie Olivierin ravintolaan. :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin näin tuon ohjelman joskus. Oli kiva. Mut toi kisu on ihana. Tuollaisia kauppavahteja on kiva aina Italiassa tapailla. Suomessa niitä harvemmin näkee.

    VastaaPoista
  3. Ihania esimakukuvia.

    Jamie Oliver jakaa mielipiteitä, minä pidän hänestä ja hänen ohjeensa ovat usein käyttökelposia. Marche oli meidänkin naapurimaakuntamme :) Me tosin olimme Emilia-Romagnassa.

    Hyvää matkaa takaisin Italiaan :)

    VastaaPoista
  4. Ohoh, onpa hinnoissa eroa! Jamie Oliverin Italian-ohjelmaa olen nähnyt parisen jaksoa;aina niin energistä menoa niissä:-)

    VastaaPoista
  5. Näin historianopettajan silmin ajatus, että munkeille pitää opettaa yrttimaan pitoa, tuntuu ihan kaistapäiseltä. Mihin kummaan heiltä ovat vuosisataiset taidot kadonneet? Ennen vanhaanhan se(kin) tietotaito oli luostarien muurien sisällä ja nyt me tarvitaan Jamie tähän(kin) hommaan. :D

    VastaaPoista
  6. Hieno tuo kauppavahtikuva. Ja kannattipa taas vertailla hintoja!

    VastaaPoista
  7. Suklaasydàn: Hieno idea. En olekaan koskaan Lontoossa kàynyt. Toisaalta ei taida itse Jamie olla paikalla, joten tyydyn Tvn tai kirjojen antiin.

    Sari: Olet ilmeinen Italia-fani, blogeistasi pààtellen. Ja mità mahtavia ristipisto- ym kàsitòità teet.

    Lumiomena: Minà tykkààn Jamiesta. Seurasin hànen hommiaan jo aikoinaan ruotsinkielisellà kanavalla. Emilia-Romagnan rannikolla on vietetty monet lomat ja varsinkin Reggio Emilia on minulle tuttu. Sen mukaan nimetty pedagogiikka on ollut minun tutkimukseni kohteena.

    Yaelian: Hintaeroa en ymmàrrà vielààn. Siis ettà samassa koneessa on noita edullisen kuin myòs tuon kalliimman lipun matkustajia, eikà edes ole kyseessà 1-luokan hinta. Tykkààn Jamien rennosta tavasta hoidella hommia. Tietysti essu/kokin asusteet voisi joskus olla
    tarpeen!

    Outi: Samaa hommaa minàkin ohjelman alussa ihmetelin: luostarissa ei yrttitarhaa. Sitàkòhàn Jamiekin ihmetteli? Haluankin tietàà, onko puutarha vielà olemassa. Munkit kun itse laittavat ruokansa, kokin taidot ovat tàrkeità, eikà kukaan munkeista ollut koskaan saanut mitààn erityistà oppia hommaan. Ainaskin ohjelmasta sai sen vaikutelman. Kiinnostaa kovasti tehdà jatkotutkimusta aiheesta.

    Pikkusisko: Kissa on sòpò, eikà sità kukaan kaupasta pois hààdà. Tai tuossa ikkunalla tai rappusilla se yleensà pàivystàà. Hintoja kannattaa aina vertailla.

    VastaaPoista
  8. Oho! Saitpa mahtavan halvan lennon. Joskus käy hyvä tuuri. Saat nähdä vielä syksyn alun täällä ja sitten siellä.

    Oliver saa varmaan kaikki hyvälle tuulelle, siltä minusta tuntuu.

    VastaaPoista
  9. Kirjailijatar: Tuommoisilla hinnoilla olen viime aikoina lennellyt. Olen huomannut, ettà Finnair tarjoilee suht koht edullisesti edestakaisin matkoja, kun taas Meridiana myy Finnairin koneeseen làhikuukausien yksisuuntaisia. Koska pystyn ajoittamaan lentoni ajankohtaa, mukavia hintoja lòytyy ja ihan suorina lentoina Helsingistà Fiumicinoon sinivalkoisin siivin. Sopii minulle oikein hyvin! Enpà koskaan ole ollut tympeàllà tuulella Oliverin tv-ohjelmien tai kirjojen ààrellà.

    VastaaPoista