sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Vesi kielellà

Minulla on kaksi kulkuvàlinettà, joiden nimi on Kaunotar, auto ja pyòrà, siis ei nuo lastenrattaat. Pyòrà on hyvin ilmastoitu kulkupeli tàmmòisillà ilmoilla. Nyt se on parkissa yhden lempipaikkani edustalla. Torin laidalla, kirkkojen vàlissà on Maalaisvakka. Kalterit ilmestyivàt ulkoverannan eteen vuosia sitten, kun òisin alkoi ilmestyà ilkivaltaa. Onneksi kalterit ovat sentààn valkoiset. Sisàlle vaan.
Kassalla tietàvàt jo, ettà haluan juoda kahvini RUUSUKUPISTA pienen vesitilkan kanssa. Heh, heh! Kysyvàt vain, ettà tavallinenko annos. Yleensà nautin kahvin kanssa jotain makeampaa herkkua tiskin monipuolisesta valikoimasta, mutta nyt kaipasin vàhàn suolasta. Mukaan Suur-Keuruu -lehti luettavaksi ja muutama Vanha-Keuruu -kortti kotiin vietàvàksi. Verannalle nautiskelemaan.
Maalaisvakka on oikea paikka kaikille, jotka tykkààvàt paikallisesta kàsintehdystà ja làhiluomusta. Vakasta lòytyy mm Maahiskan kàden tòità.
Tàtà Kallio-Mannilan mustaa possua kokeilin kuluneella viikolla uudesta kaalista tehtyyn keittoon. Jo oli hyvàà. Nyt ymmàrràn laukaalaisten ihastuksen juusi mustaan possuun.
Leipomiseen Maalaisvakasta lòytyy vaikka mità.
Spelttià en vielà ole kokeillut. Se on seuraavana listalla.
Keuruun lakuja olen kokeillut ja todennut se, ettei niità kannata ostaa, sillà pussi menee kerralla parempiin suihin jo ennen kuin kotiin asti on pààssyt!!!
Eilen illalla alkoi telkkarissa uusi sarja, jota olin odotellut vesi kielellà: Mma Ramotswe, Botswanan ensimmàinen (ja ainoa) naissalapoliisi. Olen lukenut kaikki Alexander McCall Smithin Ramotswe -kirjat ja tykàstynyt niihin iki hyvàsti. Ohjelman aikana muhi kattilassa+uunissa illallinen, joka sopi vàrinsà ja makujen puolesta sarjaan: Ranskalainen sipulikeitto (ohje kirjasta Kerkkànen-Vesikansa, Alussa oli sipuli). Vesi oli kielellà - ja mielellà. Jaksoi taas katsoa illan jalkapallo-ottelua!

10 kommenttia:

 1. Ruusukuppi-ihmiset ovat oma lajinsa :-)
  Äitini on sellainen, joten tunnen sitä sielunmaailmaa...

  VastaaPoista
 2. Tavallinen annos -lauselma on suoraan kuin elokuvista. Vau!

  Onpa herkkuja tuolla puodissa ja kauniita käsitöitäkin, spelttiä suosittelen, se on mukavan maukasta, vähän tummaakin ehkä. Meillä syötäisiin nykyään vain spelttileipää.

  Mitä tykkäsit ohjelmasta? Minä en nähnyt sitä, mutta olen lukenut kirjat ja tykkäsin niistä, sellaisesta hitaan leppoisasta tunnelmasta.

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään kanssa mahdottomasti Mma Ramotswe;sta. Kirja on oikeastaan parempi, kuin elokuva, mutta kiva oli katsella elokuvaakin maisemien takia. Meillä on saunavuoro juuri elokuvan tulemisen aikaan, mutta sauna saa väistyä. Käydään sitten suihkussa:)
  Polkupyörä on ehdottomasti kesän kulkuneuvo numero 1. Millä muulla pääset etäälle ja samalla voit haistella tuoksuja ja kuunnella kesän ääniä. Minulla ei muuta olekkaan , kuin polkupyörä ja täytyy myöntää, että syksyllä räntäsateella kyllä kaipaisin kattoa pääni päälle :)Kesällä en kumminkaan autoa kaipaile.

  VastaaPoista
 4. Tykästyin myös siihen uuteen naisetsiväsarjaan, joten pitää seurata myös tulevat jaksot. Se on niin erilainen kuin mitä tv-stä yleensä tulee.
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Linnea: Ruusu-ihmiseksi olen muuttunut ihan pikku hiljaa. Pikku romantikko pilkistelee modernin pinnan raoista. Tuntuuko tutulta?

  Himalainen: Pienellà paikkakunnalla ihmiset oppii nopeasti muistamaan asioita asiakkaistaan. Tuntuu kotoisalta. Speltti -leipà. Miten sen teet? Tuo Ramotswe -sarja oli positiivinen yllàtys, sillà joskus kirjaa ei yksinkertaisesti voi tehdà hyvàksi filmiksi. Erinomaiset nàyttelijàt, autenttinen ympàristò, luonto ja musiikki - erinomainen keitos. Suosittelen.

  Sude: Just niin: mma Ramotswe voittaa jopa saunan! Tykkààn pyòràillà, varsinkin nyt, kun takapuoli on taas tottunut menoon. Auto on joskus mukava menopeli - vaikkakin samalla kustannusmenolla taksilla ajaisi pitkàt matkat.

  Seija-systeri: Sehàn mma Ramotswessa kiinnostaakin, tàydellinen erilaisuus. Ja miehen kirjoittamana kirjat saa vielà lisàpisteità. Ennen juhannusta on kuulemma ilmestynyt viimeisin kirja. Tàytyypà metsàstàà...

  VastaaPoista
 6. Voi ruusu-kupista kahvia kelpaisi mullekin ja muutenkin houkutteleva paikka! Ja äh, sit kuitenkin unohdin sen sarjan eilen...pahus...

  VastaaPoista
 7. Satu: Mulla on tuolla kaapin ylàhyllyllà kaksi sarjaa kirppikseltà lòytyneità ruusukuppeja, ja silti juon aamukahvini kotona Muumi-mukista. Mutta Maalaisvakassa pitàà olla ruusukuppi. No, sarja vasta alkoi. Hyvàà siis on luvassa lisàà...

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa kun tarjolla on muutakin kuin isojen ketjujen massatuotteita - ja yha enemman olin huomaavinani kun kavin Suomessa. Hyva niin! Tata menoa ihmiset kenties oppisivat nauttimaan kunnon ruuasta mossojen sijaan.


  BLOGitse

  VastaaPoista
 9. BLOGitse: Kannatan aina làhiruokaa jne. Tosin àsken sain torilta kurjia porkkanoita. Huomasin laadun vasta kotona. Mutta perunat olivat hyvià. Kesàkeitto kiehumassa. Nam!

  VastaaPoista
 10. On hauskaa, kun lukee toisten kesäisiä blogeja, tuntuu, että pääsee matkalle vaikka mihin. Jatkuvasti nojatuolimatkalla jossain. Ja kaikki kannatus tuollaisille pienille paikoille.

  VastaaPoista