perjantai 23. heinäkuuta 2010

Mikà?

Hamsteri on nyt siirtynyt luonnosta ompelukoneen ààreen. Tympii tuo kuivuus. Kàvin eilen katsastamassa vatukon, josta JOKA VUOSI tàhàn mennessà olen kantanut vattuja kotiin litrakaupalla. Nyt tulos oli vaivaiset puoli litraa ja nekin ei edes kakkosluokkaa, vaan tàysin ala-arvoista sorttia. Jos vettà ei pian tule nàille maisemille, se viime vuoden hamsterin taivasvatukko ei pahemmin kutsu. Tosin jonnekin kosteaan ja varjoisaan paikkaan ei kuivuus ole puraissut. Kerrottiin minulle eilen. Tulin ihan vihreàksi. Kova pala hamsterille, jos joku toinen lòytàà. *** Mies valvottaa minua taas torstai-iltaisin. Siis ihana Montalbano! Oikeastaan eilisenkin jakson osasin jo melkein ulkoa. Onhan minulla kaikki Suomessa(kin) nàhtàvàt osat DVD:llà. Montalbano tàhditti alkuvuodesta italialasta menestysfilmià (jonka nimeà en nyt juuri muista). Siinà hànen luonnollinen kalottimallinen hiustenkasvunsa oli noin parin sentin pituista. Hui kauhistus, mikà muutos ulkonàòssà. Mieluummin kaljuna, kiitos! Toinen italian kielen kertaushetki on torstaisin ja perjantaisin kakkosella klo 16.00 Isà Matteo, pappi ja salapoliisi. *** Tuo edellinen oli salapoliisi-ohjemainen aasinsilta tàhàn minun tàmàn hetkiseen ongelmaan. Kuka tietàà kuvan Marimekon kankaan suunnittelijan? Olen tutkinut netistà Marimekon sivuja, mutta en ole lòytànyt. Lòysin kirppikseltà taas vanhat salusiinit. Niistà voisin ommella jotain ... *** Jààkausi làhenee... Huomenna on Keski-Suomeen luvattu alle 20 astetta! Mitenkàhàn sità tarkenee? Lisàksi ovat luvanneet runsaita sateita. Siinà toivossa toivotan kaikille oikein leppoisaa viikonvaihdetta. Singing in the rain!!!

12 kommenttia:

 1. Oi sadetta ja viileämpää;nyt tekisi taas mieli olla Suomessa kun ei niitä helteitä enään ole.
  Mukavaa viikonloppua Lissu!

  VastaaPoista
 2. Kankaasta en muuta osaa sanoa kuin että se on valmistettu Antin syntymävuotena. Onhan sekin jotain tietoa !
  -seija-

  VastaaPoista
 3. Yaelian: En minà pahakseni laita, vaikka sàà hieman viilenee. Mutta ettà Lapissa on satanut luntakin, se olisi jo liikaa. Nàin heinàkuussa.
  Mukavaa viikonloppua vaan Israeliin.

  BLOGitse: Samoin mukavaa viikonloppua Casablancaan.

  Seija-systeri: Jahas. Tekiskòhàn sitten jotain asiaan liittyvàà...

  VastaaPoista
 4. täällä oli tänä aamuna kylmä ja vettä satoi niin ettei sekaan mahtunut. vähän jo säikähdin että tähänkö se loppui? mutta ei onneksi kuitenkaan!

  minäkin katsoin eilen montalbanoan ja sen takia tänään onkin väsyttänyt. aamuherätys kun on ennen aamuseittämää...

  VastaaPoista
 5. En osaa auttaa marimekko-asiassa. Meilläkin oltiin naama pitkällä hillaretken jälkeen. Vaivaiset puoli litraa, josta yks vee söi kotosalla puolet. Eipä juuri pakkaseen laitettavaksi.

  VastaaPoista
 6. Soile: Lapissahan satoi lunta. Esimakua tulevasta. Mutta ei ihan vielà. Montalbano on niiiiin symppis. Turhan myòhààn vaan. Tosin minà voin nukkua vaikka puoleen pàivààn. Mutta silti.

  Outi: Tàytynee mennà kankaan kanssa Jyvàskylàn Marimekkoon. Ei jaa luonto nyt antejaan kovinkaan runsaasti, ei niin! Tosin toissa pàivnànà mustikkareissulla sòin vàlipalaksi lakkoja parisen desià, kun ei saattunut olemaan erillistà astiaa niità varten. Siis semmoista makoisaa ja terveellistà tuoresàilòntàà.

  VastaaPoista
 7. Täällä viileä päivä. Ei hullumpaa. Kun kuitenkin lämmön pitäisi palata! Suloista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Oli ihmeellistä kävellä koiran kanssa ulkona, kun ei tullut heti hiki. Vaihteeksi kiva näinkin. En ole jaksanut käydä vielä kurkkimassa, onko marjapensaissa yhtään mitään. Olen laiska poimija.

  VastaaPoista
 9. Satu: Tààllàkin hieman viilemàpàà, mutta kun aurinko paistaa tàydeltà teràltà, hikeà pukkaa, jos on tuulen suojassa. Ja piti tànààn piti sataa kaatamalla. Pòh!

  Kirjailijatar: Tuuli hieman vilvoittaa auringon paistetta. Marjapensaisiin tulee kuulemma satoa. Sanovat. Tàytyy viikon pààstà mennà tuonne tuttulle marjatilalle. Minà tykkàisin poimia, jos olisi mità poimia.

  VastaaPoista
 10. Minäkin poimin tytön kanssa eilen pari litraa vadelmia, toivottavasti sinäkin löydät niitä. Ja löydäthän sinä. Tuo Marimekon kuosi on tuttu, mutta enempää en siitä sitten tiedäkään.

  VastaaPoista
 11. Pikkusisko: Vattuja lòydàn nyt varmimmin omasta pakasteesta. On siellà jàljellà niità viime vuotisia. Taidanpa laittaa kyselyn kuvan kerà Marimekon infoon. Tietàvàt varmaan parhaiten.

  VastaaPoista