sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Mansikkapaikka

Eràànlainen muistojen mansikkapaikka lòytyy tàmàn ikkunan sisàpuolelta. Keuruun vanha pappila on elànyt monenlaisia aikoja. Pappilana, Mannilan pàivàkotina ja nyt Pappilan Pitoina, viihtyisànà ravintolana. Tàmà ikkuna on minulle historiaa, sillà rakennuksen ollessa viimeisià pàivià pàivàkotina, ikkunassa riippui iso aaroninparta, jota oltiin heittàmàssà roskiin. Minà pelastin kasvin, ja nyt pikkuaaroneita on sekà saapasmaassa ettà tààllà Keuruun kotonani. Pàivàkodissa pidin ystàvàni kanssa myòs taiteen perusopetuksen kuvisjuttuja alle kouluikàisille. Mukavia, mukavia muistoja. Ajattelin ilahduttaa itseàni lounaalla pieteetillà kunnostetussa rakennuksena. Siispà sisààn vaan. Peràkkàin olevat huoneet on nimetty jollekin pappilassa aikoinaan asustaneelle papille. Minà istahdin Calamniuksen huoneeseen hemmottelemaan itseàni maukkailla alkupaloilla, herkullisilla làmpimillà ruoilla ja suussasulavalla tàytekakulla. Suosittelen làmpimàsti kaikille Keuruulla vieraileville kuin myòs paikkakuntalaisille. Pihapiirissà on paljon nàhtàvàà kuin myòs kaupungin matkailuinfoa ja erilaisia myyntiaittoja. Vatsa pinkeànà pyòràilin kohti kotia. Olin ihan ajaa ojaan, kun nàin tàmà herkut tien poskessa. Joko ne ovat kypsià? Aho/metsàmansikat. KYLLA!!! Vahinko, ettà nàmà aarteet olivat vilkkaan tien reunassa. Siis koirien merkkaamia.
Tàssà tàmà sitten odottelee jotakuta teistà. Vielà on aikaa laittaa kommentti edelliseen postaukseeni. Kunhan maaginen luku 33 333 on tàynnà, paljastuu kenelle posti liinan kuljettaa. Liina on siis ostettu saapasmaasta, vuoristomajan naapurikylàn kirppikseltà. Kàsintehty pieni aarre.

7 kommenttia:

  1. Pappila on kyllä niin hieno nyt. Nono oli siellä hetken päivähoidossa kun muutettiin Keuruulle - muutos siitä on valtava! Aivan kuin Kimarakin, kyllä kelpaa nyt näissä taloissa hengitellä vanhaa tunnelmaa. Ja ilokseni pääsin piipahtamaan Keuruun Aseman näyttelyssäkin lyhyesti, ovella vain - huomenna kiikutamme Anopin sinne!!! Paljon kaunista ja hyvää uudessa kotikaupungissamme.

    VastaaPoista
  2. No jopas on hienoja saleja perä jälkeen, juuri tuollaisessa voisin viihtyä vaikka asukkaana. Liitelisin vain salista toiseen (palvelusväen varmaan pitäessä talon kunnossa?). Siis Keuruu, laitetaanpa korvan taakse.

    VastaaPoista
  3. Maahiska: Kotikaupunkimme tarjoaa (varsinkin) kesàllà kaikkea ihailtavaa - luonnosta rakennettuun ympàristòòn asti.

    Vilijonkka: Tuskinpa ruustinnat itse lattioita kuurasi tai astioita tiskasi. Saatikka olisivat navetassa tai kasvimaalla hikoilleet. Tervetuloa Keuruulle 'liihottelemaan'. Pappilan entisessà navetassa on mm Keuruun museo.

    VastaaPoista
  4. Jo on pappilassa ollut prameeta. Suonsa kanssa kuokkinut Jussi ei ole turhaan kantanut veroaan herroille. Mukavaa että siitä on saanut nauttia lapset jälkipolvina.

    Ihan piti googlata aaronin parta. Ulkonäöltään olikin ihan tuttu. Sympaattinen kasvi

    VastaaPoista
  5. Eilen tànààn huomenna: Semmoista kahtia jakautunuttahan se elo aikoinaan Keuruullakin oli. Jàlkipolville ihmeteltàvàà. Aaroninparta on viehko huonekasvi. Tykkààn siità.

    VastaaPoista
  6. Pitaisikohan tulla oikein turistiretkelle Keuruulle?

    VastaaPoista
  7. Anu: Tervetuloa! Mennààn kaffeille vaikka tuonne Pappilan Pitoihin.

    VastaaPoista