maanantai 17. toukokuuta 2010

Sanon sen kukkasin

Aamulla piti heti làhteà naapurikylààn. Ja tàssà se nyt on: tulppaanipuun kukan 'sisus'. Tàstà kuvasta nàkee puun sukulaisuuden magnoliaan. Emistà on kehittymàssà samanlainen kàpykukinto kuin magnolialla. Lehdet ovat kuiteskin tyystin erilaiset. Kaunis on, ah niin kaunis.
Sitten menin kuvaamaan vuoristokylàni comunen (kunnantalo) puutarhan ruusuja. Tàmà kaunotar on...
... osa tuosta vasemmalla olevasta kòynnòsruususta. Tuo kahden kòynnòksen vàlissà oleva ovi on muuten vessan ovi!!! Kelpaa sinne mennà asioille. Oveton ovi poistaa veskistà turhat hajut ja pààstàà sisààn ruusujen tuoksut. Tosin nuo jalostetut ruusut eivàt tuoksu oikeastaan millekààn. Puistossa on ruusuja joka makuun...
Paluumatkalla kuvasin vielà piazzan hieman eri perspektiivistà Tànààn on ollut pitkàstà aikaa làhes poutainen pàivà. Onpa taivaalla nàkynyt harvinainen keltainen pallukka. Tààllà on ollut koiranilmat. Vettà on tullut jopa niin paljon, ettà Roomassa Tiber-joki on tarkkailun alla tulvan varlata. Aamulla telkkarin sààmies sanoi toukokuun olleen maaliskuun tapainen, ei toukokuun. Onneksi suomalaiset ovat nyt nauttineet helteistà. Kyllà se maa onkin nyt sen ansainnut.
***
En saa nyt edes niità blogeja auki, joita tavallisesti olen pààssyt edes lukemaan (siis tekstit, en kuvia saanut auki). Minulla on teità ikàvà.

9 kommenttia:

  1. Harmi,että on blogilukuongelmia...Mutta tullaan sitten tänne sua moikkaamaan.
    Siis tulppaanipuu oli se puun kukka!
    Kauniita kukkia tuolta teilläpäinkin löytyy.

    VastaaPoista
  2. Nyt ne kauniit ilmat ovat siis olleet täällä. Olipa siinä kerta kaikkiaan kavalkadi erilaisia ruusuja, aika hienoja, toinen toistaan kauniimpia, vaikken olekaan itse asiassa mikään ruusujen ystävä.

    VastaaPoista
  3. Niin kauniita kukkia !
    Tuo köynnösruusu olisi mahtava saada. Taitaisi kuitenkin paleltua talvella.
    Sain tänään myös valkoisen Ruusuliisan ja nyt sitten kasvattelelen niistä poikasia.
    -seija-

    VastaaPoista
  4. Sydämeni itkee kateudesta, voi mitä ruusuja,mikä kukoistus. Upean näköistä <3

    VastaaPoista
  5. Yaelian: Kiitos, ettà tulet meille, kun minà en pààse teille! Minà rakastan kukkia, ja tàmmòinen kukkiva puukaunotar saa minut ihan polvilleen.

    Kirjailijatar: Minà rakastan ruusuja, ja niità tààllà nyt on!

    Seija-systeri: Voisihan sità aina yrittàà kasvattaa vaikka astiassa, jonka sitten kuskaa talveksi suojaan. Ruusuthan leikataan syksyllà ihan mataliksi. Kokeilepas. Minàkin otin ruusuliisoista oksia juurtumaan.

    Satu: Kuulehan, tààllà on kylmà ja sataa, sataa ja sataa... Nuo ruusut tuovat vàhàn lohtua. Minà kaipaan koivujen hiirenkorvia!

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti sielläkin ilmat paranee. Ja koivujen hiirenkorvat ovat kyllä ihania, kerron niille sinulta terveisiä!

    VastaaPoista
  7. Ihania ruusuja, niin kauniita.

    Toivottelen, taas, aurinkoa.

    VastaaPoista
  8. Sanoitpa kauniilla kukkasilla. Ei voi muuta sanoa - ruusuihminen kun olen.
    Kiitos :-)

    VastaaPoista
  9. Pikkusisko: Tànààn oli mukavan kesàinen sàà, eikà satanut tippaakaan! Kerro hiirenkorville kovasti terveisià.

    Pikkujutut: Minà niin tykkààn kuvata kaikenlaista luontoon littyvàà. Kuten sinàkin. Tànààn oli aurinkoista, jopa hikistà.

    Linnea: Olisit seitsemànnessà taivaassa tuossa naapurikylàn ruusupuistossa, josta postailin noin vuosi sitten. Tàytynee taas mennà kàymààn siellà.

    VastaaPoista