keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Elàmà voittaa

Voi ettà on ihana alkaa aamu suihkulla! Eikà yhtààn uutta pistosjàlkeà. Kiitos antihistamiinitapletin ja kaikkien voiteitten. Suihku olikin tarpeen, sillà olo oli voiteista monikerroksinen. Antihistamiinikuuri kestàà viikon. Jokohan minà sitten olen immuuni kaikille nàille inhottaville òttiàisille? Voin taas alkaa ahkeroida tàmàn àitienpàivànà saamani ahkera-liisan kanssa. Lapsuudessa kotona oli aina nàità kukkia, tosin niità maatiaisia, ei nàità jalosukuisia. Ihan pikkuset ruusut tulee mieleen. Seija-systeri, onkos sinulla tàtà sorttia?
Tàmàn neilikkapuskan sain jo maaliskuussa, mutta vasta nyt se on innostunut pukkaamaan kukkaa ruusupuskan vieressà.
Laitoin àsken lounaslautasen. Parvekkeelta salaattia...
... ja sileàlehtistà persiljaa (en salviaa enkà timjamia) sekà basilikaa.
Purkista maissia, kaupan minitomaatteja ja luomukananmunaa sekà itse leivotun ruisleivàn palasia. Ripaus suolaa ja pippuria sekà loraus luomuoliiviòljyà. Nàillà evàillà alkaa taas maailma hymyillà.
Piazza alkaa saada uusia muotoja. Kappelin eteen tulee pyòreà alue, sitten pari pientà rappusta ja ikkunani alla oleva piazza tulee olemaan hieman kappelin kohtaa korkeammalla. Ehdinkòhàn nàhdà piazzan valmiina ennen kesàkuun puolta vàlià?

16 kommenttia:

  1. piazza-pojat ovat näköjään laittaneet töpinäksi. ihan en uskaltaisi veikata tuon aikataulun puolesta, mutta voihan toki erehtyä :)

    hyvä etteivät pistiäiset enää pistele, tai et ainakaan reagoi niihin.

    VastaaPoista
  2. Onpa mukava kuulla hyviä uutisia että vihdoinkin ehkä olet päässyt eroon niistä hemmetin pistiäisistä!
    Sullahan on kiva keittiöpuutarha!

    VastaaPoista
  3. Sinulla on kyllä hyvät näkymät piazzalle! Onneksi voit jo paremmin, toivottavasti alkava kesä on pistäisvapaa!

    VastaaPoista
  4. Ihanat on parvekkeen antimet,nam! Minulla on sinua varten jotain blogissani! :)

    VastaaPoista
  5. Soile: Piazzan pitàisi olla valmis 03.09.2010. Voipi ollakin, kun seuraa noiden miesten tyòskentelyà. On ihanaa, kun iho on MELKEIN kunnossa. Nàky selàssà on kyllà kuin rokon jàljiltà.

    Yealian: Olen OIKEIN onnellinen, vaikka nàppylòità vielà onkin. Mutta ne ovat jo kuivumassa. Eivàt siis polttele enàà. Parvepuutarha tosiaan valtaa kohta koko pinta-alan- Tàytyy syòdà ahkerasti. Yritin vimmatusto saada kommentin blogiisi, mutta en onnistunut, vielà. Sain kyllà luettua kaikki postauksesi, mutta kommentin aikana tuli vanha ystàvà internet impossibile kylààn.

    Lumiomena: Nàkymàt ovat hyvàt sekà piazzalle ettà toisella puolella vuorille. Pistiàsivapaa kesà olisi nyt lahja!

    Satu: Voi Satu, ettà yllàtit ihanasti. Ihan tuli tippa silmààn.

    VastaaPoista
  6. Hyvä jos pääset jo kutinoista eroon. Sinnehän hieno kivetys tulee. Mukavaa ja kutinatonta loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  7. Hyvä, että olotila jo helpottaa. Eväät ainakin on ensiluokkaiset.

    Minä olen täällä syynäillyt toiveikkaana salviaa ja laventelia kasvimaalla, mutta mahdollisia elonmerkkejä niistä antaa vain ensimmäinen. No, en kai todella uskonutkaan, että ne voisivat talvehtia. Uutta basilikaa onkin sitten taimettumassa niidenkin edestä.

    VastaaPoista
  8. Pikkusisko; Kyllà vielàkin kutittelee, mutta se on semmoista huvàà tekevàà kutitusta, ei tulista jomotusta. Piazzasta tulee komea. Mukavaa viikonloppua sinnekin.

    Merruli: Evààt ne naisen terveenà pitàà! Kyllà salvia yleensà pàrjàà Suomessakin. Toisaalta taisi talvi olla aika rasittava tànà vuonna. No, taimiahan saa siellà joka marketin ruokaosastolta. Mukavaa viikonloppua sinne.

    VastaaPoista
  9. Täällä tuota liisaa kutsutaan Ruusuliisaksi. Se on ihana kukka ja olen monena kesänä sitä laittanut kukkapenkkiin tai amppeliin ja se kukkii ahkerasti ja kauniisti. Juuri eilen kävin Plantagenissa sitä metsästämässä, mutta eipä ollut vieä. Se on hallanarka.
    Varsinkin tuo vaaleanpunainen on todella kuin ruusunkukka. Valkoinen ja tummanpunainen ovat myös kauniita ja niistä saa näyttävän amppelin. On myös helppo juurruttaa lisää taimia oksista.
    Meillä oli eilen kesä; 20 astetta ! Tänä aamuna alle 5.
    Piazzan pojilla on kenties lämmin työmaa.
    -seija-

    VastaaPoista
  10. Seija-systeri: Ruusuliisa on ihan osuva nimi tuolle kukalle. Sain myòs valkokukkaisen ruukun. Taidanpa ottaa pistokkaita mukaani sitten n kuukauden kuluttua. Tellà kesà, tààllà satanut nyt melkein kaksi viikkoa, melkein joka pàivà. Nytkin vettà tulee niin, ettà piazzan rakennusmaalla on vesilammikoita. Miehillà on tukevat vaatteet pààllà, sillà ei tààllà hellettà nyt ole. Alkuasukkaat sanovat tàtà vielà 'talveksi'. çisin sentààn on aina yli 10 astetta. Pohjoisosissa tuli viime yònà rakeita. Tulvia ja maanvyòrymià on jatkuvasti. Ei ole tàmà maa nyt lomailumaa.

    VastaaPoista
  11. Ihania hyötykasveja...voi kun meilläkin menestyisi mutta pelkään pahoin, että kastelusta huolimatta kuolisivat pois.

    Parempia ilmoja toivottelen.

    VastaaPoista
  12. Luulinkin ensin ruusuksi tuota ahkeraliisaa. Kyllä osaa olla kaunis kukka.
    Piazzan poikien aherrusta on mukava seurata täältäkin käsin. Tuntuvat jo ihan vanhoilta tutuilta. Vieläkös pikkuruinen kuorma-auto on maisemissa ? :)

    VastaaPoista
  13. Pikkujutut. Tààllà tuota vettà tulee melkein joka pàivà taivaalta ihan liiankin kanssa. Prempia ilmoja ei ole luvassa làhipàivinàkààn. Mukavaa loppuviikkoa.

    Sude: Eikòs olekin ihan ruusun nàkòinen! Piazzan pojat ovat nyt sadetauolla. mutta ahkeria ovat, jos sàà vain sallii. Kuorma-auto on maisemissa, tai oikeastaan niità on monta, mutta vain yksi myytàvànà. Mukavaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  14. Nousihan se lämpötila tänäänkin kahteenkymmeneen.
    Kävin paikallisella puutarhalla katsomassa, että onko siellä toimintaa kun ei ole ollut ilmoittelua lehdissä. No, siellähän oli kasvihuoneet ja piha täynnä kaikenlaista ! Ei tarvitse muualle enää lähteäkään kukkien perään. Sain punaisen ja vaaleanpunaisen Ruusuliisan, 3,- kpl .Otin heti pistokkaita veteen juurtumaan, toisesta 9 ja toisesta sain 7 kpl. Kunhan vähän "emot" kasvavat, saan lisää. Valkoisia kuulemma tulee myyntiin myös, nyt ei ollut. Jep.
    -seija-

    VastaaPoista
  15. Mahtavat näköalat tuohon piazzalle. Näyttävät niin kovin ahkerilta nuo miehet, että eiköhän se valmistu hyvinkin :)

    Minusta tuo Ahkera-Liisa on niin kovin vitsikäs kukan nimi. Ehkä kaikki Liisat on ahkeria? Tunnen ainakin pari ahkeraa Liisaa.

    VastaaPoista
  16. Mukavaa, ettà sinne on tullut kesà ja ettà saat taas mòyrià ulkona. Minà taidan alkaa kans kasvattamaan noita 'poikasia' jo nyt. Mukavaa viikonloppua.

    Kirjailijatar: Osa miehistà ei ole saapasmaalaisia, joten hommat hoituvat ilman sen kummempia pausseja! Tykkààn sanasta. Mieluummin ahkera-liisa, kuin laiska-... Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista