sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Jouluinen arvonta

Eikòs olekin upea tàmà minun jouluinen kaunistus! Ostin sen pari viikkoa ennen joulua ja arvelin sen avaavan kukkansa jouluksi. Aattoiltana avautui ensimmàinen neljàstà nupusta ja joulupàivànà toinen. Kolmas ja neljàs nupuista ovat raollaan... Tàmà on vasta ensimmàinen kukkavarsi. Toinen odottaa ... Loppiaiseksi?
Nyt sitten siihen teidàn arvailuunne: Missà Lissu vietti joulun 2005? Mità Lissu osti Lissulle lahjaksi jouluna 2009: telkkarin, puhelimen vai ilmankostuttimen?
Joulu 2005. Hmmm... Làmmintà, oikeastaan kuumaa. Hiekkarantaa ja turkoosin vàristà vettà. Mangoja 'omasta' puusta. Jouluseimi viidakossa. Lisàà ensi jouluna!!!
Entàs se Lissun lahja? Olin suunnitellut telkkarin ostoa ihan vakavissani, mutta kun kotiuduin Keuruulle itsenàisyyspàivàn alla, postin joukossa oli TAAS kirje iilimatoystàvàltà, viestintàvirastolta. SE kysyi taas kaksi kysymystà: Onko teillà televisio? (EI, sanoin ààneen!) Onko teillà televisiolupa? (EI tietenkààn, sanoin jo kovempaa!!) Sitten taas pitkà litania siità, mità seuraa, jos telkkutarkastaja tulee ja lòytàà meiltà vastaanottimen. Liitteenà oli vielà televisiomaksulappu.
Kun vuosia sitten telkkarini meni rikki ja kun pààtin olla hankkimatta heti uutta, sanoin lupani irti. Tietysti. Mutta siitàkòs tuo iilimatoystàvà riehaantui: làhetteli kirjeità, soitti puhelimella ja toissa syksynà làhetti jopa tarkastajan, joka ei televisiota minulta lòytànyt!
Minusta viestintàviraston menettely hipoo jo kiusaamista. Eikò iilimato voi ymmàrtàà, ettà kaikilla ei ole televisiota, siis ei myòskààn lupaa. Kirjettà lukiessani pààtin, ettei minulle televisiota vielàkààn tule olemaan!!! Voisi muuten tulla taas se hyvàn nàkòinen lupatarkastaja. Voitaisiin keittàà kahvit ja etsià kadonnutta televisiota yhdessà!
Sen ilmankostutinhomman vaihdoin vesiastoihin. Suihkutella ei voi, kun on tuo laminaattilattia, joka ei kosteutta kestà. Siis EI ilmakostutinta.
Entàs se puhelin? Viisas pukki oli lukenut blogiani, ja yhtenà pàivànà kàteeni ilmestyi ...
... tàmmòinen joulukassi. Oli kuulemma Korvatunturilla pukin entinen puhelin ihan kàyttàmàttà. Kàvisikò tàmà Lissun tarpeisiin? Voi pukki-kulta! Totta kai. Kiitos, KIITOS.
Siis Lissu ei ostanut Lissulle mitààn noista kolmesta, vaan ...
... meni kirjakauppaan. (Vuoristomajalla pààsin tàmàn kirjan italian kielisen version puoleen vàliin ja nyt voin lukea kirjan loppuun.)
Lisàksi Lissu lupasi Lissulle ostosmatkan Jyvàskylààn: Marimekkoa ja lankoja. Niità ei koskaan ole liikaa... Eihàn, Elena?
Sitten arpomaan. Joulun aikaan virkkailin tàmmòisià jouluisia avainperià, ja ne odottelevat nyt vain osoitteita. Merruli, Mintsu ja Satu (rannalla), laittakaapa etanaosoitteenne spostiini. Sitten voin roikkua mukananne aina, kun haluatte. Onnea, onnea vaan!
Voihan pahkura! Tàssà oli kuva niità avaimenperistà, mutta se haihtui bittitaivaalle. No, laitan kuvan seuraavaan postaukseen. Yaelianin làhettàmàn enkelin saattamana. Nyt en enàà koske mihinkààn nappulaan, ettei koko homma haihdu jonnekin ...

15 kommenttia:

  1. Onnea uudelle puhelimelle ja omistajalle!

    Hyvia lukuhetkia kauniin kukan seurassa.Ja mukavia shoppailuhetkia!

    VastaaPoista
  2. Lissun lahja Lissulle kuulostaa oikein hyvältä ratkaisulta!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä. Ellei peräti runsaalta. Tainnut Lissu olla kiltti kaikille koko vuoden... ;-) Hyvää tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
  4. Pikkujutut: Kiitos, kiitos ja kiitos!

    Pikkusisko: Lissu on tyytyvàinen!

    Linnea: Ei se Lissu aina kiltti ole ollut, mutta muuten aika mukava. Kiitos ja kokemusrikasta vuodenvaihdetta Saapasmaan Isossa Kaupungissa.

    VastaaPoista
  5. Hihkun <3

    Kerro mitä pidit kirjasta, valikoin tuon isäni puolesta yhteen pakettiin ja jäin miettimään osasinko valita oikein.

    Jyväskylässä suosittelen lämpimästi käymään Katriinan kaupassa (kirkkoa vastapäätä) ja Kivääritehtaalta sai ainakin ennen hahtuvalankoja ja se miljöö oli suloinen.

    VastaaPoista
  6. Satu: Laitahan osoitteesi. Minà pidàn Coelhosta hyvin, hyvin paljon. Olen lukenut làhes kaikki hànen aikaisemmat teoksensa. Pààsin siis tuossa uusimmassa (italian kielisessà) kirjassa vuoristomajalla puolivàliin ja jo siihen mennessà olin vakuuttunut, ettà haluan kirjan itselleni myòs suomen kielisenà. Valitsit minun mielestàni erinomaisesti.
    Katriinan kauppa JKL:ssà on minulle uusi tuttavuus, samoin tuo kivààritehdas. Kiitos vihjeistà.

    VastaaPoista
  7. Siis puhelin sitten tulikin lopulta;onnea sen johdosta.Ja toivottavasti iilimato nyt jättää sut jo rauhaan!

    VastaaPoista
  8. Yaelian: Kiitosta vaan. Puhelin tuli ja Italian sim-kortti istahti sisàlle. Iilimato tulee varmaan vierailulle vielà monta kertaa... Onhan se iilimato.

    VastaaPoista
  9. Ehdin lukea tuosta kirjasta vain osan, kun piti jo palauttaa kirjastoon (uutuus, joku muukin halusi sen), mutta haen sen vielä takaisin! Ja Lissu, minäkin ostin sen Coelhon kalenterin ensi vuodeksi, ihanuus! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  10. Satu: Taatusti kirjaston suosikkeja! Ei semmoinen kerralla ahmittava kuiteskaan. Eikòs olekin ihana kalenteri! Kohta saa sen aloittaa. Tuosta blogikuvastasi alkoi tehdà mieli kahvia!

    VastaaPoista
  11. Jippii!Avainnippu kaipaakin jo muutosta.

    Loistava ratkaisu lahjaongelmaan, että pukki tajusi tuoda tarvittavan tekniikan ja Lissu saa keskittyä olennaiseen ja kauniiseen.

    Brida ja tämä viimeisin ovat minulla vielä Coelholta lukematta, mutta vielä nekin luen, koska hänen teksteistään olen nauttinut suuresti

    VastaaPoista
  12. Voi miten kauniita kukkasia! Minun on ihan turha moisia hommata - joulun alla sain tapettua jo yhden joulutähden :( Toinen on kyllä asetelmassa kestänyt jo yli viikon ;) Ei siis viherpeukaloa täällä, toiskohan pukki mulle sellaisen ensi vuonna...
    Kivat joululahjathan sieltä sitten lopulta löytyi, ja juuri niin - sitä lankaa ei vain voi olla koskaan liikaa (paitti älä tuu kurkkimaan mun vaatehuoneeseen...).
    Mukavaa vuoden loppua Lissu!

    VastaaPoista
  13. Merruli: Noita avaimenperià on tullut joulutehtailtua. Mukavia ns vàlitòità. Postipoika tòihin!
    Pukki oli hyvin ymmàrtàinen. Tietàà, minkàlainen tumpelo minà tekniikassa olen.
    Coelho on Kirjailija.

    Pàivi: Minà rakastan kaikenlaisia kukkia, mutta vain tommoisia kausikukkia voi tànne hankkia - kasteluongelmia. Vuoristomajalla Elena kày aina katsastamassa kukkatilanteen. Tànààn tein pikainventoinnin langoissani. Hups! Riittàà vielà jàlkipolvillekin. Ja vuoristomajalla minua odottaa omat varastot ja ystàvàttàren kokonainen lankavuori. Hàn kun ei enàà itse jaksa/viitti/tms tehdà kàsitòità.
    Mukavaa vuodenvaihdetta sinnekin.

    VastaaPoista
  14. Vai että uusin puhelin! Onneksi olkoon, kyllä Pukki tietää.
    Onnittelen myös voittajia. On aina niin piristävää, kun arpaonni suosii.

    VastaaPoista
  15. Aimarii: Ei ihan uusi, mutta tarpeeksi toimiva. Eikà Lissun ostama, vaan pukin varastoista. Siis Lissu sààsti joululahjarahansa ihan muuhun kuin vempaimiin. Arpominen on piristàvàà, kaikille osapuolille. Hyvàà vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista