tiistai 24. marraskuuta 2009

Poggio Catino ja parkkeeraaminen

Tànààn vain tàmà kuva. Esimerkkinà siità, minkàlainen liikennekulttuuri Poggio Catinossa on. Liikennemerkkejà kyllà riittàà. Mutta olisipa mukava tietàà, mihin suuntaan ajo tàssà kohtaa on kielletty jne. Piazzan ja maanvyòrymàn korjaustyòt sekà pizzerian ja jalkapallokentàn hommelit ovat saaneet meidàt asukkaat raivoihimme: parkkipaikkoja ei làheskààn tarpeeksi. Varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin on turha toive lòytàà jokseenkin laillista paikkaa. No, arvatkaapas, ketà eilen sakotettiinn, kun parkkeerasin Kaunottaren alkuasukkaiden lailla yksinkertaisesti sinne, missà edes autonrekaan verran on tilaa. Minuapa tietenkin. 87 e ja 102 e siità, ettà hinausauto oli jo kutsuttu. Kaksi muuta samalle paikalle parkkeerannutta olivat jo ehtineet làhteà pois, joten minà jouduin maksamaan kaikki viulut. Ja kàteisellà, koska olen ulkomaalainen, sanoi poliisi. Kun kysyin poliisilta, mihin minà parkkeeraan, kun kerran tilaa ei ole, hàn vain totesi: ajelkaa ympyràà niin kauan, ettà jostain paikka vapautuu. No, kun nyt tànààn illalla tulen kotiin, pysàkòin autoni keskelle parkkialuetta, ja jos ei ole tilaa, istun yksinkertaisesti autossa niin kauan, ettà tilaa lòytyy. Tàytyy ottaa kàsityò ja kirja mukaan, ettei tule aika pitkàksi. Jos vaikka aamuun asti tàytyy autossa istua. Onneksi parkkipaikka on valaistu, ettà nàkee sentààn jotain. Kun tànà aamuna menin kahville, nàin sakkopaikalla auton ja kuulin, ettà poliisi oli vain ajellut ohi. Samalla reissulla kuulin, ettà kunnan koulubussin kuljettaja oli saanut kolmet sakot samasta asiasta. Sità en tiedà, oliko hàn sakot maksanut, vai yksinkertaisesti repinyt laput. On tààllà kuulemma suunniteltu yhden kadun muuttamista yksisuuntaiseksi, jolloin sen vasen reuna olisi ns parkkipaikkana, ja onpa yksisuuntaisen liikennemerkkikin jo paikalla, mutta PEITETTYNA. No rakennustyòthàn tààllà ovat kestàneet jo muutaman kuukauden, ettà ei tààllà kiirettà merkeillà pidettà. Piazzan asukkaat ovat raivoissaan. Ja minà yksi heistà.

5 kommenttia:

  1. Onpa ärsyttävää kun ei ole laitettu parkkipaikkoja ja sitten vielä sakotetaan parkkeeraamisesta.Ehkä ihan tahallaan täydentävät kaupungin kukkaroa tuolla tavoin.
    Ihania kuvia sulla tuolla alempana ja nuo juustot,aah ihanan herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  2. No höh, keksivätköhän nuo, että ovat jo hinausautonkin tilanneet. Mutta muutoinhan tuo on ihan kuin Oulussa, ei sielläkään ole nykyään parkkipaikkoja.

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Mukava taas kuulla sinusta. Mielellàni katsoisin koko pohjoisen matkasi kuvat, mutta yhteys ei sità salli! Kunhan pààsen Suomeen, minulla on paljon lukemista! Joo, kuulin vasta tànààn illalla, ettà sakkorahat menevàt kunnan pohjattomaan kaivoon! Kyllàhàn ulkomaalaisilla rahaa tàytyy olla, ajattelvatten. Mutta nyt aion kirjoittaa laskun kunnalle ja viedà sen itse il sindacon kàsiin. Katsotaan, mità hàn ajattelee. Juustot tàssà maas korvaavat monta ei-lòytynyttà parkkipaikkaa.

    Pikkusisko: Et muuten arvaa, kuinka hyvin minà puhuin italiaa, kun 'keskustelin' poliisin kanssa. Kàtenikin heiluivat ihan alkuasukasmaisesti Olen itsestàni oikeastaan ylpeà. Poliisikin alkoi pehmetà, kun kuuli, ettà ole kylàssà tyttàreni asunnossa, ja varsinkin kun Elena meni itse kunnantalolle poliisin pakeille, tàmà oli ollut kovin, kovin pahoillaan. Mutta eivàt nàmà tààllà tiedà, mihin suomalainen naarasskorppari pystyy. Menee il sindacon pakeille laskun kanssa. Ihan elàvàà showta luvassa. Koko 180 euron edestà.

    VastaaPoista
  4. Hyva sina! Lasku valmiiksi ja tiukkana tatina poliisin paikkeille.

    Jos hermo lopullisesti pimahtaa, tule tanne.Saat parkkeerata ihan minne tahansa :).

    VastaaPoista
  5. Pikkujutut: Huomenna, perjantaina, klo 10.00 audienssi il sindacon luona. Mità? Siellàkò parkkeerataan mihin haluaa? Miksi?

    VastaaPoista