perjantai 29. toukokuuta 2009

Labyrintti jos toinenkin

La Tacitan ruusutarhassa (www.latacita.it) on myos ruusuinen iso labyrintti. Iltaisin siina on valaistu kulkureitti. Taytyy joskus taydenkuun aikana eksya sinne. In the La Tacita rosegarden (www.latacita.it) there is also a big labyrinth of roses. In the evenings there are small lights to show how to walk there without getting lost.
Puutarhassa on paljon erilaisia suihkulahteita, jotka eivat nyt olleet toiminnassa. Esim tama naiseuden vertauskuva, manteli-suihkulahde.
In teh garden there are many beautiful fountains, not working now. This symbol of womanhood is one of them.
Tama suihkulahde on omistettu Bacchukselle, viinin jumalalle. Varit kertovat erilaisista punaviineista ja joka kerroksessa on suihkuja. Sitten kun ne toimivat. Tana iltana mennaan aperitivolle. Jotenkin tuntuu, etta olen sen ansainnut, silla koneet ovat vainonneet minua tanaan. laheiseni tietavat, etten ole koneiden hallitsija. Tanaan hain auton huollosta. Ei tainnut Keuruun huolto olla tehty kunnolla. Oli yhta ja toista ilmeisesti jaanyt tekematta. Tiesivat kylla, etta autolla lahdetaan monen tuhannen kilometrin matkalle. Hyi heita. Onneksi taalla autonhuoltaja on ammatistaan niin ylpea, ettei han paasta kasistaan mita sattuu. Sta paitsi hinnat ovat vain osa Suomen hinnoista. Jaakaappi on temppuillut jo pitemman aikaa. Leikkii pakastinta, joka ei leiki jaakaappia, vaan on ymmartanyt oman tehtavansa ihan oikein. Tanaan sitten tuli jaakaapin huoltomies, vaihtoi termostaatin. Nyt odotellaan, miten se homma onnistui. Kolmas kone, joka tanaan temppuilee, on tama lappari. Aamulla siina oli semmoiset virusvaroitukset, etten uskaltanut blogiin, ennen kuin olin suorittanut parin kolmen tunnin torjuntaohjelman kaikki tarkastukset. Enkos olekin ansainnut edes viinilasillisen? Siis kuohuvan? Johnnylle!
This fountain is dedicated to Bacchus, the God of wine. The colours are symbol of all red wines. This evening I am going to aperitivo at Johnny's. I have earned it. I have been to tha car mechanic, a man has been here because my fridge feels like a refregator, and this my computer was fighting against all kind of viruses. So, I have earned a glass of prosecco, or two, haven't I

2 kommenttia:

  1. Nyt selvisi tuo Bacchus-arvoitus. Meillä oli kerran kuorossa kappale "Unkarin viiniä saavi" ja siinä mainittiin Bacchus; en tiennyt miksi.
    Mutta älä nyt kuitenkaan "joka vaivaan" sitä viiniä... menettää vielä tehonsa!
    Tänään on luvattu hellettä, mennän Keuruulle P ja V ja Minä.
    Veen loma loppuu maanantaina.
    -seija-

    VastaaPoista
  2. No mutta systeri! Ei saaveittain, mutta laseittain. Pysyy mieli virkeana. Jopa laakarit suosittelevat mieluummin lasillisen punaista kuin tabletteja. Pusi, pusi V:lle! Ei taida nama terveiset Keuruulle teidan mukananne ehtia..

    VastaaPoista