torstai 1. lokakuuta 2009

Liikenteessä

Eilen puhelin viestitti, että höpötysaika loppumassa. Siis aamulla naapurikylään lisäaikaa ostamaan. Poggio Mirteto on passeli kaupunki viiden kilometrin päässä. Kaikkea on tarjolla, ei tartte lähteä kauemmaksi. Vuoristomaja on tuolla etäällä näkyvien vuorten kainalossa.
Olen joskus aikaisemmin kertonut siitä, kuinka kotikylän pääkadun laaksom puoleinen kadunpuolisko romahti alas ( v2004) ja kuinka siitä lähtien katu on ollut italialaisittain 'työn alla'. Nyt uusi sindaco (kaupunginjohtaja) on ilmeisesti uutuuden innokkuuttan saanut katutyöhön puhtia, sillä päivät pitkät työmaalla tapahtuu. Toisaalta linjurit ei oikein tykkää kaikin ajoin kadun tukkeena olevista korjausmasiinoista. Tänään oli mielenkiitoista seutata, miten vuorobussi pääsisi jatkamaan omaa hommaansa.
Ammattimiehet ovat ammattimiehiä. Eikä autot ole henkoht omia. Joten ei haittaa pienet naarmut! Kaikkien työt pääsivät jatkumaan...
Nettiyhteys sen kun oikuttelee. Onkohan se naispuolinen? Silloin täytyy paljon antaa anteeksi. (Nainenhan saa muuttaa mieltään aina kun haluaa ja tarvitsee.) Olen päässyt lukemaan ja kommentoimaan joihinkin blogeihin, mutta esim Mialle Chileen en ole pystynyt lähettämään chihualle onnitteluja, joten tähän loppuun Paljon onneaaaa vaaan ja monia lisävuosia! Lisäksi harmittaa, ettei Yaelian tai Piemonten keittiön sivut aukea. Olisi taas mukava kuolata erinomaisten ruokien äärellä. Jos tämä naispuolinen oikuttelija (siis netti, en minä) ei kohta rauhoitu, menen valittamaan. Jonnekin. Vaikka tuonne vuorille.

8 kommenttia:

 1. No nythän mää vasta sain katottua oikein nettikartasta, että misä päin nää piileksit.

  VastaaPoista
 2. Jos se Italian nettiyhteys on naispuolinen, niin varmaan on tulossa ne. Meinaan, jos noin pahasti tökkii. Määkipä käyn kattomasa, että misä se Poggio Mirteto tasan tarkkaan kartalla on.

  VastaaPoista
 3. Pikkusisko: Täällä on mukava leikkiä piilosta. Tuutko ettimään?

  Satu.p: Joo, nyt taas toimii joten kuten, joten naisia ollaan. Otapa koko OKK mukaan, j tulkaa piilosille.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kortista!

  Laatikossa oli kortti Lissulta Italiasta ja ilmoitus maksettavista veronpalautuksista:))) Mahtavissa maisemissa sinä siellä Italiassa asustelet. Nuo paikalliset herkut!!! Ei taida olla täällä Suomessa myytävänä paahdettuja kurpitsan siemeniä?
  Meillä kanssa pätki nettiyhteys Destian toimesta, kun mokomat kaivoivat läheisellä tietyömaalla maassakulkevan puhelinkaapelimme kaivinkonella ylös ottamaan aurinkoa, meni muutamia päiviä ennenkuin katkennut puhelinkaapeli saatiin korjattua.

  Toivottavasti nettiyhteytesi alkaa jälleen pelittämään!!!

  VastaaPoista
 5. Laittelehan vielä kuvia asuinalueestasi. Kaikkia kuvia sieltä on mukava katsella; niin sinun kuin Elenankin blogista. On mukava kun jaksatte tätä. On kuin kävisi pienellä Italianmatkalla. Äänet tosin puuttuvat ja niitähän taitaa riittää, vai mitä ? Ja se siellä oleva kesäntuntu; sitä saisi olla vielä meilläkin. Aurinko tosin paistaa, mutta pakkanen on jo puraissut kesäkukat. Nyt on silpulikukkien istutusaika. Myyrät niitä kenties jo odottelevatkin...
  -seija-

  VastaaPoista
 6. Villa Lankala: Nopeastipa kortti taas sinne asti lensi. Kunhan posti täällä vain suostuu olemaan auki. Toivottavasti sait palautuksia oikein mukavasti.

  Komeat on maisemat täällä ja komeat ukkospilvet roikkuu nyt tuossa vuorten takana. Eilenhän koko Etelä-Italia oli ihan helisemässä ukkosmyrskyn keskellä. Tempperamanttinen tämä maa on kokonaisuudessaan.

  Sinä voit itse paahtaa kurpitsansiemenia. Tiestysti pitää olla ensin kurpitsa!! Siemenet paistinpannulle, vähän öljyä ja suolaa. Ei muuta.

  Seija-systeri: Ajattelin lähteä tuonne vuorille kuvailemaan, mutta nuo uhkaavat pilvet pidättelee sisällä ks. tuota ylläolevaa Villa Lankalan kohtaa.

  Joo, ääniä täällä riittää! Joskus mietin, että osaavatko täkäläiset jutella, kun ne oikeastaan huutaa koko ajan. Ja vielä yhtä aikaa! Kukaan ei taida sitten kuunnella. Nytkin joku huutaa jossain parvekkeella. Puhelimeen. Koko laakso raikuu.

  Puutarhatöissä täälläkin. Kesän paahde oli tehnyt tepposia tuolla parvekkeella, joten hain tänään vähän täydennystä.

  VastaaPoista
 7. Pääsin minäkin italian makuun noiden kuvien myötä. Kiitos:) Toivottavasti netti lopettaa oikuttelunsa!

  VastaaPoista
 8. Annaliisa: Mukavaa kuulla sinusta. En ole saanut vielä sivujasi auki, joten kaipaan kovasti sinun kuulumisiasi. Yritän taas tänään. Saan päivässä ehkä yhden blogiystäväni viestit avatuksi kokonaan. Tekstejä pääsen usein lukemaan, mutta kuvat eivät aukea. Ja kun sitten suljen ko blogin, koko kone tulee hulluksi ja se on suljettava. Vuoristomaja on niin 'aaltojen' katveessa, ettei yhteydet osittain senkään takia täällä toimi. Plus että talon seintä ovat paksua kiveä, jotaäänetkään ei läiväise oikein helpolla. Toivottavasti elosi on tasaantunut siellä itäisillä mailla ja toivottavasti niitä filippiiniläisiä opettajia kohdellaan ihmisiksi. Haleja pikkuisille.

  VastaaPoista